АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРО ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ ЗА ПОЄДНАНОЮ ОЧНОЮ ТА ЗАОЧНОЮ (ДИСТАНЦІЙНОЮ) ФОРМАМИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ КІРОВОГРАДСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. III. Порядок выполнения работы.
  5. III. Порядок комплектування закладу
  6. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  7. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  8. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій
  9. V. Порядок оскарження рішень медико-соціальних експертних комісій
  10. VІ. Матеріали активізації студентів під час викладання лекції

ПОЛОЖЕННЯ

   
Нормативно – правова база організації освітнього процесу навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами у Кіровоградському національному технічному університеті базується на законі України «Про вищу освіту». Стаття 49 закону України «Про вищу освіту» передбачає можливість поєднання очної та заочної (дистанційної) форм навчання. Пункт 3 статті 49 надає вищим навчальним закладам право встановлювати інші форми освітнього процесу та види навчальних занять. Дане положення регламентує умови навчання студентів очної форми навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами навчання.  
   

1.Можливість навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами надається студентам, як правило, третього та наступних курсів терміном на один навчальний семестр розпорядженням першого проректора за клопотанням декану факультету за особистою заявою студента, якщо він (вона) у попередню заліково-екзаменаційну сесію не мав (не мала) академічних заборгованостей та дисциплінарних порушень протягом семестру. Студенти мають право отримати дозвіл на навчання за поєднаною очною та заочною формами навчання протягом перших 30 днів від початку семестру. Винятком по термінам оформлення може бути проходження практики та стажування за кордоном, народження дитини.

2. Підставою для надання можливості навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами навчання може бути:

- робота за фахом (за наявності довідки з місця роботи про можливе майбутнє працевлаштування за спеціальністю);

- робота не за фахом, якщо вона обумовлена складним матеріальним становищем студента (за наявності довідки з місця роботи та документів, які підтверджують рівень сукупного доходу членів сім’ї (нижчий за прожитковий мінімум);

- проходження практики та стажування за кордоном згідно наказу по університету;

- хвороба близьких членів сім’ї, які потребують постійного догляду (за наявності довідки медичної установи);

- мають інвалідність і не спроможні відвідувати навчальний заклад, якщо це підтверджується рекомендацією органів охорони здоров‘я та соціального захисту населення;

- виховання дитини віком до трьох років (за наявності свідоцтва про народження дитини).

Надання можливості навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами навчання також може надаватись:

- членам збірних спортивних команд України та студентам, які мають високий рівень спортивної майстерності (не нижче майстра спорту України);

- студентам, які входять до основного й дублюючого складів команд з ігрових видів спорту не нижче обласного рівня;

- студентам-спортсменам, які входять до складу збірних команд України, виступають за команду КНТУ й мають високі спортивні досягнення.

Перший проректор університету, за поданням декана може, при необхідності, дозволяти навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами в інших випадках за умови наявності відповідних підстав.

3. Студенти, які підпадають під вимоги п.2. цього Положення для оформлення дозволу на навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами повинні:

- подати декану факультету заяву та надати підтверджуючі документи (форма заяви додаток 1);

- за дозволом декана отримати протягом тижня семестрові завдання для навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формою, (форми бланків завдань згідно додатків 2, 3);

4. Студент отримує у викладачів завдання з обов’язкової частини (форма 2) та з індивідуальної частини (форма 3) кожної навчальної дисципліни із зазначенням терміну їх виконання. Викладач, який видав завдання, зобов’язаний зробити відповідний запис у своєму журналі.

Завдання з обов’язкової частини (форма 2) та з індивідуальної частини (форма 3) містить:

- завдання для студента з метою самостійного (дистанційного) вивчення дисциплін, передбачених навчальним планом відповідного семестру;

- зміст завдань з кожної навчальної дисципліни, розклад проведення викладачами додаткових консультацій та відпрацювань лабораторних, практичних і семінарських занять;

- терміни представлення результатів самостійної роботи;

- висновок про виконання усіх завдань з окремої навчальної дисципліни, яка передбачена навчальним планом.

5. Студенти вважаються такими, що навчаються за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами у тому разі, коли вони вчасно здали відповідно оформлені заяву та копії семестрових завдань (форми 2, 3) в деканат, а відповідні документи були затверджені першим проректором.

6. В журналі академічної групи та в екзаменаційно – заліковій відомості групи проти прізвища студента, який навчається за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами, робиться помітка: «Поєднана форма навчання».

7. Університет надає студентам що навчаються за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами, можливість користуватися навчальними приміщеннями, бібліотекою, навчальною, навчально-методичною і науковою літературою, базою системи дистанційного навчання, обладнанням, устаткуванням та іншими засобами навчання на умовах, визначених правилами внутрішнього розпорядку.

9. Студент, якому надано можливість навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами, повинен виконати контрольні роботи та індивідуальні завдання, відпрацювати лабораторні та практичні роботи, які передбачені навчальними програмами з дисциплін, у встановлені терміни. Студент, який перебуває на стажуванні за кордоном, повинен звітувати в установлений викладачем термін, надсилаючи виконані контрольні роботи електронною поштою та за допомогою засобів системи дистанційного навчання.

10. Індивідуальні консультації, відпрацювання лабораторних та практичних робіт проводяться з викладачами у позанавчальний час, включаючи вихідні дні, згідно встановленого графіку не рідше одного разу на місяць.

11. Щомісяця, у погоджений з деканатом термін, студент зобов’язаний звітувати перед деканатом про виконання індивідуального графіку.

13. Для студентів, яким надано можливість навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами, фіксування результатів семестрового контролю знань здійснюється в особистих екзаменаційно-залікових листках (форма 4).

14. Студент вважається таким, що успішно виконав індивідуальний графік навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами, у тому разі, коли він вчасно виконав обов’язкову та індивідуальну частини семестрових завдань з усіх дисциплін (висновки фіксуються у формах 2, 3) та отримав позитивні оцінки, проставлені в екзаменаційно – заліковому листку (форма 4).

15.Студенти, які у визначені терміни не виконали графік навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами, позбавляються права на продовження навчання за поєднаною очною та заочною (дистанційною) формами у наступному семестрі.

16.Форми 1, 2 та 3 зберігаються у деканаті протягом 6 місяців після закінчення відповідного семестру.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 451 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)