АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. II. Умови прийняття на обслуговування та обслуговування громадян
  5. III. Порядок выполнения работы.
  6. III. Порядок комплектування закладу
  7. III. Припинення обслуговування
  8. IV. Огляд громадян у медико-соціальних експертних комісіях
  9. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи

12. Відділення приймає на обслуговування одиноких непрацездатних громадян (пенсіонерів), в тому числі одинокі (бездітні) подружні пари та інвалідів 1-ї і 2-ї груп (незалежно від віку) які частково або значно втратили здатність до самообслуговування і за висновками медичного закладу потребують соціально-побутового обслуговування та догляду в домашніх умовах.

13. В окремих випадках відділення може приймати на обслуговування непрацездатних громадян, які мають працездатних дітей або родичів, які відповідно до чинного законодавства зобов'язані їх утримувати, але з по­важних причин не мають можливості здійснювати за ними догляд (прожи­вають в іншому населеному пункті або окремо і за станом здоров'я або через територіальну віддаленість не можуть надавати допомогу батькам, знахо­дяться у відрядженні, на лікуванні та ін.). У таких випадках непрацездатні громадяни, які отримують пенсію в мінімальних розмірах, обслуговуються безплатно, а ті з них, які отримують пенсію у розмірі більшому від мінімального вносять плату в розмірі 5 відсотків від одержуваної пенсії.

Кошти, що надійдуть від платного обслуговування, направляються на розвиток відділень соціальної допомоги вдома та забезпечення потреб малозабезпечених громадян понад виділені з цією метою асигнування.

14. Між одиноким непрацездатним громадянином і відділенням укла­дається договір, у якому передбачаються види послуг, що надаватимуться соціальним працівником безплатно. Обговорюються умови, періодичність і терміни їх надання.

15. Соціальний працівник відділення згідно з висновками лікарів про стан здоров'я одинокого (у медичній карті) та згідно з умовами договору і з погодженим з обслуговуваним громадянином графіком, але не менше двох разів на тиждень, відвідує закріплених за ним громадян і надає пе­редбачені договором послуги, виявляє додаткові потреби, вживає заходи щодо їх виконання.

16. На громадян, які приймаються на обслуговування відділенням, оформляється особова справа, яка складається з таких документів:

– особиста заява;

– карта медичного огляду;

– акт обстеження матеріально-побутових умов;

– договір між громадянином і відділенням про надання послуг;

– довідка про склад сімї (у разі потреби).

17. Протипоказаннями для прийняття на обслуговування відділенням є наявність у громадянина інфекційних, онкологічних захворювань IV клінічної групи, СНІДу, захворювань на наркоманію, алкоголізм, психічних захворювань за виключенням неврозів, неврозоподібних станів при соматичних захворюваннях, легкого ступеня дебільності, інтелектуально-мнестичних розладів та судорожних синдромів різної етіології без слабоумства і виражених змін особистості.

18. Обслуговування громадян відділенням припиняється за рішенням завідуючого відділенням у разі:

– покращання стану здоров'я громадянина відповідно до висновків лікарів закладів охорони здоров'я (медичної карти);

– встановлення наявності у громадянина працездатних дітей, які від­повідно до чинного законодавства зобов'язані його доглядати, проживають в одному й тому ж населеному пункті або разом з ним і не мають поважних причин для звільнення від обов'язків щодо догляду за ним;

– направлення громадянина до стаціонарного відділення територіального центру, будинку-інтернату для громадян похилого віку, пансіонату, психоневрологічного інтернату, будинку для ветеранів та інших установ;

– переїзду на нове місце проживання;

– виявлення протипоказань для обслуговування, які перелічені у п. 17 цього положення;

– систематичного грубого ставлення до соціального працівника;

– смерті громадянина.

Про припинення обслуговування громадянина робиться відмітка у журналі обліку із зазначенням дати і підпису керівника.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 632 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)