АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тестові завдання. 1.Геморагічний синдром при геморагічному васкуліті характеризується:

Прочитайте:
  1. Вирішіть тестове завдання.
  2. Відповіді на завдання.
  3. Завдання №3. Дайте відповіді на тестові завдання.
  4. Ситуаційні завдання.
  5. Текстові тестові завдання 1 страница
  6. Текстові тестові завдання 1 страница
  7. Текстові тестові завдання 10 страница
  8. Текстові тестові завдання 11 страница
  9. Текстові тестові завдання 12 страница
  10. Текстові тестові завдання 13 страница

ВАРИАНТ № 1

1.Геморагічний синдром при геморагічному васкуліті характеризується:

А. Носовими кровотечами

В. Симетричністю геморагічного висипу

С. Наявністю гемартрозів

D.Наявністю гематом

 

2. При легкій формі гемофілії А вміст фактора VIII складає:

А. 0 -1 %

В. 1 - 2 %

С. 2 - 5 %

D. 5 – 15 %

 

3.Введення якого препарату показано патогенетично у хворого на гемофілію А при наявності гемартроза

А. Дицинон

В. Антигемофільний глобулін

С. Суха антигемофільна плазма

D. Хлористий кальцій

 

4. Тип кровоточивості при ІТП:

А. Гематомний

В. Петехіально-плямистий

С. Васкулітно-пурпурний

D. Ангіоматозний

 

 

Задача № 1.

Дівчинка 3,5 років поступила до стаціонару з проявами геморагічного синдрома петехіально – плямистого типа, носовою кровотечею, значною кількістю геморагій на тулубі. З анамнезу відомо, що 2 тижні тому хворіла на ГРВІ. При обстеженні були отримані такі результати: кількість тромбоцитів – 26 Г/л, тривалість кровотечі – 22 хв., ретракція кров’яного згустку 60 %, кількість мегакаріоцитів у мієлограмі – 0,06 Г/л.

Який діагноз можна поставити у даному випадку?

Призначте лікування відповідно діагнозу.

 

Задача № 2

Хлопчик 7 років поступив до відділення із скаргами на слабкість, запаморочення, які виникли внаслідок тривалої кровотечі з верхньої губи, травма якої відбулася 5 днів тому. З анамнеза життя відомо, що хлопчик народився від четвертої вагітності нормального перебігу з масой 3300 г. Після народження протягом трьох тижнів кровоточила пупкова ранка. Потім кровоточивість появилася у 1,5 року у вигляді рясної носової кровотечі, у 6 років – з місця внутрішньом’язового введення цефтріаксону з приводу пневмонії. В останній рік, перед поступленням до стаціонару, стали появлятися екстравазати на шкірі тулуба, а потім хворий впав та травмував губу. З сімейного анамнеза відомо, що мати хворого 30 років і вона також страждає на тривалі кровотечі, має тривалий menzis (більш, ніж 10 днів). Двоє старших дітей у родині померли від гематологічних захворювань: хлопчик у 2,5 роки від кровотечі невстановленого генезу, дівчинка 4,5 місяця від лейкозу. При огляді: стан хворого важкий, Виражені блідість, в’ялість. На верхній губі садно зі згустком, з –під якого сочиться кров. Шкіра тулуба з наявністю одиничних екстравазатів різної давності. Лімфовузли неболючі, звичайної консистенції, не збільшені. Печінка та селезінка не пальпуються. Дані обстеження:

Гемограма – еритроцити 1,9 Т/л, гемоглобін 72 г/л, к.п. – 1,0, тромбоцити – 2543 Г/л, лейкоцити – 4,15 Г/л, еозінофіли – 6%, пал.-4 %, с/я – 58 %, л- 23 %, мон.- 3 %, ШОЕ – 15 мм/год., тривалість кровотечі – 15 хв., час згортання крові – 7 хв,, час рекальцифікації плазми – 250 сек., фібриноген – 3 г/л, ретракція згустку 77 %, адгезивність тромбоцитів 20 %.

Який діагноз можна поставити у даному випадку?

Призначте лікування відповідно діагнозу.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 736 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)