АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Про затвердження клінічних протоколів

Прочитайте:
  1. Зупинка кровообігу та дихання. Серцево-легенево мозкова реанімація в світлі сучасних клінічних протоколів.
  2. Наказ по ЗОЗ щодо розробки локального протоколу № 22 від 03.03.2015 р. « Про впровадження локальних протоколів в КЗ « ММРЦПМСД» .
  3. Не використовувати кортикостероїди за наявності клінічних проявів важкої інфекції.
  4. Основні функціональні обов’язки молодшого медичного персоналу в поліклінічних та стаціонарних відділеннях педіатричного профілю
  5. Про затвердження Змін до Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам
  6. Про затвердження Положення про медико-соціальну експертизу і Положення про індивідуальну програму реабілітації та адаптації інваліда
  7. Про затвердження Порядку надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  8. Стандарти параклінічних досліджень

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

Н А К А З
15.02.2010 N 108

Про затвердження клінічних протоколів

На виконання доручення Президента України від 6 березня 2003 року N 1-1/252 та спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Академії медичних наук України від 11 вересня 2003 року N 423/59 "Про затвердження складу робочих груп з розробки протоколів надання медичної допомоги дітям і матерям за спеціальностями", з метою уніфікації підходів до діагностики та лікування розладів поведінки та психіки у дітей та розробки дієвих заходів щодо їх попередження НАКАЗУЮ:

1. Затвердити клінічні протоколи "Програмно-цільове обслуговування дітей з розладами зі спектру аутизму" та "Програмно-цільове обслуговування дітей з гіперкінетичним розладом" (далі - Протоколи), що додаються.

2. Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення (Моісеєнко Р.О.) організувати проведення навчальних семінарів з впровадження Протоколів для головних спеціалістів з педіатрії, дитячої психіатрії, дитячої неврології органів охорони здоров'я та співробітників профільних кафедр вищих медичних навчальних закладів і закладів післядипломної освіти до 1 лютого 2010 року.

3. Департаменту кадрової політики, освіти та науки (Банчуку М.В.) забезпечити внесення відповідних змін до навчальних програм вищих медичних навчальних закладів та закладів післядипломної освіти II-IV ступенів акредитації.

4. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопільської міських державних адміністрацій, ректорам вищих медичних навчальних закладів і закладів післядипломної освіти II-IV ступенів акредитації:

4.1. Визначити та затвердити наказом відповідальну особу та графік проведення навчальних семінарів для лікарів-педіатрів, лікарів-дитячих психіатрів, лікарів-дитячих неврологів, лікарів загальної практики - сімейних лікарів закладів охорони здоров'я, де надається психіатрична та неврологічна допомога дітям.

4.2. Організувати відповідно до затвердженого графіка проведення навчальних семінарів для лікарів-педіатрів, лікарів дитячих психіатрів, лікарів-дитячих неврологів, лікарів загальної практики - сімейних лікарів закладів охорони здоров'я, де надається психіатрична та неврологічна допомога дітям, та співробітників профільних кафедр вищих медичних навчальних закладів і закладів післядипломної освіти II-IV ступенів акредитації з прийняттям заліків щодо знання Протоколів до 15 лютого 2010 року. Про проведену роботу поінформувати Департамент материнства, дитинства та санаторного забезпечення до 20 лютого 2009 року.

4.3. Забезпечити впровадження та застосування Протоколів в діяльності підпорядкованих закладів охорони здоров'я з 1 березня 2010 року.

4.4. Щороку до 1 січня, що наступає за звітним надсилати Міністерству пропозиції та зауваження до Протоколів.

5. Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення при необхідності вносити пропозиції щодо змін до Протоколів.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров'я України Митника З.М.

 

Міністр В.М.Князевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

охорони здоров'я України

15.02.2010 N 108


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 337 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)