АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зупинка кровообігу та дихання. Серцево-легенево мозкова реанімація в світлі сучасних клінічних протоколів.

Прочитайте:
  1. Алгоритми лікувально-діагностичних заходів при гострих порушеннях мозкового кровообігу на госпітальному етапі
  2. Будова органів дихання.
  3. ВЕЛИКЕ І МАЛЕ КОЛА КРОВООБІГУ
  4. ВЕЛИКЕ І МАЛЕ КОЛА КРОВООБІГУ.
  5. Велике і мале кола кровообігу. Особливості кровообігу у плода
  6. Велике та мале коло кровообігу, анатомія, фізіологія, вікові особливості.
  7. ВЕЛИКОГО КОЛА КРОВООБІГУ
  8. Відділ серця людини - кінець великого кола кровообігу?
  9. ГАЗООБМІН У ЛЕГЕНЯХ І ТКАНИНАХ. РЕГУЛЯЦІЯ ДИХАННЯ. ХВОРОБИ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЇМ. ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ УРАЖІЙЩ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  10. Глава 18. Патологічна фізіологія системного кровообігу

Наше сьогодення характеризується невпинним зростанням кількості нещасних випадків, катастроф, стихійних та екологічних бід, гострих захворювань, що супроводжуються розвитком важких патологічних станів та нерідко закінчуються смертю. Особливо вражаючими з року в рік є зростаючі показники догоспітальної летальності, які, зокрема, свідчать про те, що майже 80% смертей відбувається поза межами стаціонару і тенденції до їх зниження, на жаль, не спостерігається. Зокрема, кожногодня на дорогах України гине більше десятка людей і не важко порахувати,у скільки тисяч смертей ця трагедія виливається щорічно.Це спонукає медичну спільноту до пошуків нових, прогресивних розробок та способів проведення реанімаційних заходів на всіх рівнях надання медичної допомоги, в тому числі розробки сучасних алгоритмів на основі клінічних протоколів з медицини невідкладних станів. Значна роль у вирішенні цих проблемних питань належить Європейській раді реанімації, яка з року в рік пропонує і постійно оновлює свої рекомендації щодо кваліфікованих а, від так, ефективних методик виконання серцево-легенево-мозкової реанімації, останні з яких датовані 2012 роком.

Закон про екстрену медичну допомогу, який вступив у дію з 01.01.2013 року. Його пріоритетними завданням є надання своєчасної, якісної невідкладної медичної допомоги населенню, в тому числі тій категорії, яка потребує негайних реанімаційних заходів. В Законі також передбачене навчання категорії працівників, які найбільш тісно повязані з населенням: (органів внутрішніх справ, надзвичайних ситуацій, водіїв, провідників вагонів і т.д.). Подеколи, в силу виконання своїх службових обовязків, саме вони першими зустрічаються з випадками, коли постраждалій особі необхідно провести прості та водночас ефективні реанімаційні заходи, здатні врятувати йому життя.

В одному з базових положень Маніфесту Європейської Асоціації Екстреної медичної допомоги чітко прописано, що екстрена медична допомога за найвищими стандартами має бути доступною для кожної людини за необхідністю будь -де та будь -коли. Це вимагає відповідної системи заходів з медичної допомоги для всіх людей, чиє життя раптово опинилося під загрозою, концепції надання догоспітальної, госпітальної та міжгоспітальної екстреної медичної допомоги. Вчасно та добре організована медична допомога на всіх її рівнях знижує летальність, тривалість, важкість раптових захворювань та травм, зменшує страждання пацієнтів.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 478 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)