АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Алгоритми лікувально-діагностичних заходів при гострих порушеннях мозкового кровообігу на госпітальному етапі

Прочитайте:
  1. Алгоритм дій на догоспітальному етапі.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. ВЕЛИКЕ І МАЛЕ КОЛА КРОВООБІГУ
  4. ВЕЛИКЕ І МАЛЕ КОЛА КРОВООБІГУ.
  5. Велике і мале кола кровообігу. Особливості кровообігу у плода
  6. Велике та мале коло кровообігу, анатомія, фізіологія, вікові особливості.
  7. ВЕЛИКОГО КОЛА КРОВООБІГУ
  8. Відділ серця людини - кінець великого кола кровообігу?
  9. Вікові особливості етапів розвиткустатевих клітин чоловіка та жінки.

(методичні рекомендації)

 

Госпітальний етап лікування хворих з МІ полягає у визначенні характеру інсульту, його локалізації, механізму розвитку, ступеня тяжкості та в проведенні інтенсивної терапії в інсультних відділеннях або у відділеннях інтенсивної терапії багатопрофільних лікарень (згідно з наказом МОЗ України № 297 «Про вдосконалення медичної допомоги хворим з цереброваскулярною патологією» від 30.07.2002 p.). Ці відділення повинні бути оснащені сучасною діагностичною апаратурою, що обов'язково включає КТ або МРТ і працює в цілодобовому режимі, а також мати підготовлений персонал для ведення таких хворих. Неодмінною умовою є забезпечення надання консультативної нейрохірургічної допомоги. Згідно з положеннями наказу всі хворі з ГПМК оглядаються нейрохірургом з моменту госпіталізації не пізніше першої доби з метою визначення доцільності нейрохірургічного лікування.

Існують вагомі докази того, що лікування хворих з інсультом в спеціалізованих центрах достовірно покращує результати лікування. Ці центри характеризуються наявністю висококваліфікованого персоналу та мультидисциплінарним підходом із залученням спеціалістів: анестезіологів, нейрохірургів, неврологів, кардіологів, фізіотерапевтів, спеціалістів з мовної та соціальної реабілітації.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 576 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)