АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Відповідь. 1. ЦД, вперше виявлений в стані декомпенсації

Прочитайте:
  1. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  2. Відповідь
  3. Д. Патологічне розгинання у відповідь на больовий подразник
  4. Завдання 5. Розв’язати ситуаційні задачі, вибрати правильну відповідь.
  5. Завдання 5. Розв’язати ситуаційні задачі, вибрати правильну відповідь.
  6. Завдання 6. Розв’язати ситуаційні задачі, вибрати правильну відповідь.
  7. Завдання 6. Розв’язати ситуаційні задачі, вибрати правильну відповідь.
  8. ТЕСТИ (підкресліть або впишіть правильну відповідь)
  9. ТЕСТИ (підкресліть або впишіть правильну відповідь)

1. ЦД, вперше виявлений в стані декомпенсації

2. Перенес вітряна віспа. В запуску процесів деструкції приймають участь різном віруси (ініціюючий або провокуючий фактор)

3. Д-ка – вміст глюкози в крові (1 р натще та повторні впродовж доби), глюкоза в сечі (добова або фракційна), р-ь кетонових тіл, глісований гемоглобін

4. Лікування-дієта, інсулінотерапія, доз фізнавант-я, самоконтроль,

5. Патоген терапія – замісна інсулінотерапія

 

5 курс. Цукровий діабет. Задача 2:

Хлопчик 9 р., хворіє на цукровий діабет типу 1 протягом 6 років. Лікується інсуліном і дієтою. Останні 2 дні мати не вводила інсулін, тому що у дитини погіршився апетит. Контроль рівня глікемії не здійснювали. У хлопчика з’явилася спрага, сухість в роті, слабкість, в’ялість, підвищився діурез; невдовзі – нудота, блювання, біль у животі.

Об’єктивно: Стан порушений. Дитина в’яла, головний біль, апетит знижений, нудота, блювання. Непокоїть виражений біль у животі. Запах ацетону у видихуваному повітрі. Шкіра суха, «діабетичний рубеоз». Губи сухі, червоні. Язик сухий, обкладений коричневим нальотом. Тургор тканин знижений. Дихання часте, гучне. Тони серця ослаблені, 100 уд/хв. Артеріальний тиск в нормі. Живіт напружений, болючий при пальпації. Печінка +2 см. Діурез збільшений. Батьки звернулися до дільничого педіатра.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)