АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Року затвердили новий календар профілактичних щеплень.

Прочитайте:
  1. A. Терміновий кесарський розтин
  2. Гігієна лікувально – профілактичних закладів
  3. Гігієна лікувально-профілактичних заходів
  4. ГІГІЄНА ЛІКУВАЛЬНО–ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЗАКЛАДІВ
  5. Іграшкою, усміхатися. В положенні на животі утримує голову. Не сидить. Якому календарному
  6. Календарь профилактических прививок
  7. Календарь профилактических прививок по эпидемическим показаниям
  8. Критерії бактеріальної чистоти повітря лікувально-профілактичних закладів
  9. Определение понятия «возраст». Характеристика календарного и биологического возраста. Критерии биологического возраста.
  10. ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ ЛІКУВАЛЬИО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЗАКЛАДІВ

Самостійна робота

Самостійно опрацювала тему:первинний патронаж до новонародженого

Первинний патронаж до новонародженого

У віці ____, на ____ день виписки з пологового будинку №___, хлопчик/дівчинка від __________ вагітності, __________ пологів народилась доношена/недоношена. Вага при народженні __________, вага при виписці _______, довжина тіла _______, окружність голови _________. Пологи фізіологічні, патологічні, оперативне втручання _______________. Стан дитини після родів ________. Діагноз __________, лікування якщо отримувала _______________________________________________________. До грудей прикладена впродовж першої години _______________________.

Дитина на вигодовуванні, виключне грудному вигодовуванні, штучному, змішаному ____________________________. Стан пупкової ранки _____________. Жовтяниця появилась на ________ день, не було. Група крові та резус фактор ___________ дитини. Хронічні захворювання матері _______________________________________________, батька _______________________________________________. Контакт по туберкульозу _____________. Тютюнопаління матері _______, батька _____. Стан грудних залоз матері ____________________________. Огляд дитини: загальний стан __________, температура тіла _________. Шкірні покриви _____________________________, тургор тканин _________, м’язовий тонус ________________. Склери _________, кон’юктиви __________, форма голови ___________, тім’ячко велике ________, мале ______. Черепні шви ___________. Стигми дизембрігенезу ___________________________. Рефлекси новонародженого _______________________________________, кістково-м’язова система ________________, легені _________, частота дихання ____________, аускультація __________, серце _________, тони серця ___________, ЧСС __________, живіт ___________, печінка _______, селезінка _________, статеві органи ______________.

Вроджені аномалії _________________________________. Опорно-рухова система:кривошия ___________, дисплазія кульшових суглобів __________, клишоногість ____________, інше ____________.

Заключення ______________________________________________________. Вакцинація в пологовому будинку БЦЖ, гепатит В проведено.

Обстеження на ФКУ та вроджений гіпотиреоз ___________________________

Консультування з вигодовування та харчування ________________________.

Консультування з догляду з метою розвитку ___________________________.

Додаткове обстеження (за показанням), обґрунтування у необхідності призначень ______________________________________________________.

 

Підпис м/с ____________ підпис лікаря __________

Самостійна робота

Самостійно опрацювала тему: заповнення карти профілактичних щеплень

 

Карта обліку профілактичних імунізацій і реакцій на щеплення
Щеплення проти Дата проведення Вік дитини доза серія реакція
місцева загальна
             
туберкульозу Вакцинація Ревакцинація1 Ревакцинація2              
поліомієліту вакцинація 1-е щеп.            
2-е щеп.            
З-е щеп.            
  1-а ревак.-я              
2-а ревак.-я              
3-а ревак.-я              
4-а ревак.-я              
Дифтерії, Кашлюка Правця (АДС) Вакцинація 1-е щеп. 2-е щеп. 3-е щеп.            
1-а ревак.-я              
Дифтерії Правця (АДС) 2-а ревак.-я              
3-а ревак.-я              
4-а ревак.-я              
Кору Паротиту краснухи                
Гепатиту В 1-е щеп. 2-е щеп. 3-е щеп.              
Гемофільної інфекції 1-е щеп.              
2-е щеп.              
3-е щеп.              
1-а ревак.              
                               

 

 

Задля забезпечення епідемічного благополуччя населення країни

Та попередження інфекцій, уразливих до засобів специфічної

Профілактики, в Міністерстві охорони здоров’я наказом № 595 від 16.09.2011

року затвердили новий календар профілактичних щеплень.

За повідомленням прес-служби МОЗ, він є наближеним до європейських стандартів і зможе забезпечити надійніший захист від багатьох небезпечних захворювань.

Як і раніше, для дітей обов’язковими залишилися щеплення від кашлюку, дифтерії, поліомієліту,туберкульозу, правцю та кору. Однак фахівці скасували протитуберкульозну ревакцинацію підлітків чотирнадцятирічного віку, а також щеплення від паротиту юнаків і від краснухи дівчат, які проводилися при досягненні ними 15 років.

Утім, значно розширився список вакцин, рекомендованих дорослому населенню. Зокрема до нього включили біологічні препарати, які сприяють виробленню стійкого імунітету до збудників кашлюку, краснухи, епідемічного паротиту, кору, менінгококової, папіломавірусної та рота вірусної інфекції. До речі, вакцинацію від менінгіту згідно з новими правилами можна проводити як дітям, тік і дорослим.

Зміни стосуються і розділу “ Щеплення за станом здоров’я ”. Відтепер пацієнтам, які хворіють на цукровий діабет або мають інші тяжкі захворювання, також можуть проводити ін’єкції від пневмококової чи менінгококової інфекцій. Для цього розроблені спеціальні вакцини, які вже зареєстровані в Україні. Хоча придбати їх громадянам доведеться за власні кошти.

Ще однією обов’язковою умовою перед проведенням щеплень стало оформлення письмової заявки-дозволу щодо збору та використання інформації про стан здоров’я особи, якій проводитимуть вакцинацію. Це потрібно для того, щоб запобігти ймовірним ускладненням і в подальшому використовувати отримані відомості для ведення медичної звітності, не порушуючи при цьому вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Наразі, профілактичні щеплення проводитимуться за попереднім календарем.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 355 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)