АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ІV. Реєстрація прикріплених осіб

Прочитайте:
  1. V. Забезпечення первинною медичною допомогою не прикріплених осіб
  2. Як проводиться реєстрація юридичних осіб, який розмір страхових внесків і який період звітності?

ПоРЯДОК

Вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу

 

I. Загальні положення

 

1. Порядок вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу (далі – Порядок) визначає механізм забезпечення права особи на вільний вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу (далі – Лікар).

2. Цей Порядок є дійсним для закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу (далі – Заклад), а також лікарів загальної практики – сімейних лікарів, які провадять господарську діяльність з медичної практики як фізичні особи – підприємці та перебувають із Закладом у цивільно-правових відносинах.

 

II. Основні засади вибору лікаря

 

1. Кожна особа, яка досягла вісімнадцяти років має право на вільний вибір Лікаря.

2. Вибір Лікаря особою, яка не досягла чотирнадцяти років або у встановленому законодавством порядку визнана недієздатною, здійснюється її законним представником, а особою від чотирнадцяти до вісімнадцяти років – спільно із законними представниками.

3. Вибір Лікаря здійснюється у формі прикріплення особи до Лікаря.

 

IІІ. Прикріплення особи до лікаря

 

1. Основними принципами прикріплення особи до Лікаря є:

орієнтація на сім’ю;

забезпечення у межах компетенції Лікаря безперервності, керованості, доступності, своєчасності та якості медичної допомоги;

спрямованість на формування, збереження та зміцнення здоров’я прикріплених осіб.

2. Прикріплення особи до Лікаря здійснюється з урахуванням таких факторів:

навантаження Лікаря;

можливості Лікаря надавати медичну допомогу (матеріально-технічне забезпечення, професійний рівень тощо);

інших чинників, які можуть бути визнані суттєвими при прийнятті такого рішення, якщо це не суперечить чинному законодавству.

3. Прикріплення до Лікаря супроводжується інформуванням населення щодо мети, завдань, термінів та місця проведення прикріплення особи до Лікаря.

 

ІV. Реєстрація прикріплених осіб

 

1. Прикріплення особи до Лікаря здійснюється шляхом реєстрації особи та формування реєстру прикріпленого населення лікаря первинної медичної допомоги (далі – Реєстр) до початку бюджетного року.

2. Реєстр – це сукупність даних на паперових та електронних носіях, створений для обліку осіб, які забезпечуються первинною медичною допомогою (далі – ПМД).

3. Реєстр формує та веде Заклад. Затверджує Реєстр керівник Закладу.

4. Облік прикріплених осіб ведеться в Реєстрі за прізвищем, ім'ям та по батькові, серією і номером паспорта, свідоцтвом про народження (даними іншого документа, що посвідчує особу), місцем фактичного проживання та реєстрації.

5. Джерелами формування та функціонування Реєстру є відомості про населення, що проживають на території обслуговування Закладу, від:

органів реєстрації населення адміністративної території;

осіб, які висловили бажання прикріпитися до Лікаря, або їх законних представників;

інших джерел (військкомати, установи пенітенціарної системи тощо).

6. Дані Реєстру використовуються Закладом для виконання покладених на нього завдань.

7. Для включення до Реєстру особа самостійно або через законного представника заповнює та подає до Закладу такі документи:

«Реєстраційну карту прикріплення особи до лікаря, що надає первинну медичну допомогу» (далі - Реєстраційна форма), затверджену цим наказом;

копію паспорта, свідоцтва про народження або іншого документа, що посвідчує особу;

документ, що засвідчує повноваження представляти особу.

8. Заклад здійснює облік зазначених у пункті 7 Порядку документів шляхом ведення «Журналу реєстрації звернень для отримання прикріплення до лікаря, що надає первинну медичну допомогу» за формою, затвердженою цим наказом.

9. Заклад у тижневий строк здійснює розгляд зазначених у пункті 7 Порядку документів і повідомляє про це Лікаря, до якого особа висловила бажання прикріпитися на надання ПМД.

У разі згоди на прикріплення особи, Лікар письмово у тижневий термін повідомляє Заклад. Заклад вносить таку особу до Реєстру, про що письмово у тижневий термін повідомляє Лікаря та особу (або її законного представника).

У разі незгоди на прикріплення особи, Лікар письмово у тижневий термін повідомляє Заклад з наданням обґрунтованих заперечень. Заклад розглядає заперечення та спільно з Лікарем приймає остаточне рішення щодо прикріплення особи до Лікаря, про що письмово у тижневий термін повідомляє особу або її законного представника.

10. Для осіб, які з різних причин не прикріпилися до Лікаря, Заклад спільно з Лікарем приймає рішення щодо прикріплення до Лікаря осіб, місце фактичного проживання яких знаходиться на території обслуговування Лікаря. Про прийняте рішення Заклад у тижневий термін письмово повідомляє прикріплених осіб або їх законних представників.

11. Датою внесення особи до Реєстру вважається дата надходження до Закладу письмової згоди Лікаря на прикріплення особи.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 321 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)