АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

A. Передлежання плаценти

Прочитайте:
  1. А. Головне передлежання, перша позиція, передній вид.
  2. А. Перша позиція, передній вид, головне передлежання.
  3. А. Потиличне передлежання, перша позиція, задній вид
  4. Де прослуховується серцебиття плода при другій позиції тазового передлежання?
  5. Клінічна картина передлежання плаценти
  6. Минуло 30 хвилин після народження плода. Плацента не відділилася. Ознаки відділення плаценти позитивні. Почалася кровотеча. Назвіть причину кровотечі.
  7. Після огляду посліду акушерка визначила, що у часточках плаценти багато петрифікатов і некротизованих ділянок. Маса посліду на 200 г. більше ніж нормальна. Про що це свідчить?
  8. ПОЛОГИ ПРИ ТАЗОВИХ ПЕРЕДЛЕЖАННЯХ-114
  9. Роділля у II періоді пологів. При піхвовому дослідженні визначено лицьове передлежання плода. Яким розміром прорізується голівка?

B. Розрив матки

C. Відшарування природно розташованої плаценти

D. Низьке прикріплення плаценти

E. Загроза передчасних пологів

 

191 Хвора 59 років звернулась в жіночу консультацію зі скаргами на кров'янисті виділення зі статевих шляхів. Постменопауза 12 років. При вагінальному обстеженні: зовнішні статеві органи з ознаками вікової інволюції, шийка матки не ерозована, з цервікального каналу незначні кров'янисті виділення. Матка звичайних розмірів, придатки не пальпуються. Склепіння глибокі, не болючі. Які додаткові методи дослідження потрібно провести для уточнення діагнозу?
A. Роздільне діагностичне вишкрібання
B. Лапароскопія
C. Пункція черевної порожнини через заднє склепіння
D. Розширена кольпоскопія
E. Кульдоскопія

 

192 Хвора 58 рокiв звернулась до жiночої консультацiї зi скаргами на кров’янистi видiлення зі статевих шляхiв. Менопауза 8 рокiв. При гінекологічному дослiдженнi: матка дещо збiльшена, щiльна на дотик, обмежена в рухомостi, придатки матки не визначаються, параметрiї вiльнi. При фракцiйному вишкрiбаннi з порожнини матки одержано значний мозкоподiбний зішкріб. Який найбільш імовірний діагноз?
A. Рак тiла матки
B. Аденомiоз
C. Хорiонепiтелiома
D. Рак шийки матки
E. Гормонопродукуюча пухлина яєчникiв

 

193 Хвора скаржиться на затримку менструацiї протягом 20 днiв, мажучи кров’янистi видiлення зi статевих шляхiв, болi унизу живота, бiльше праворуч, якi вiдлунюють в заднiй прохiд, загальну слабкiсть. Симптом Щоткiна позитивний. Реакцiя сечi на хорiальний гонадотропiн - позитивна. При бiмануальному дослiдженнi: заднє склепiння вип’ячене, напружене, рiзко болюче на дотик, матка збiльшена до 5 тижнiв вагiтностi, в областi правих придаткiв - круглясте утворення, розмiром до 4 см в дiаметрi, болюче на дотик. Який дiагноз найбiльш ймовірний?
A. Рак яєчника
B. Гострий апендицит
C. Гострий аднексит
D. Позаматкова вагiтнiсть
E. Маткова вагiтнiсть

 

194 Жінка 19 років скаржиться на відсутність менструацій, млявість, схуднення. Рік тому – патологічні пологи зі значною крововтратою. Після пологів лактації не було. Вагінально: піхва вузька, матка зменшена, яєчники не пальпуються. Лабораторно виявлено гіпоестрогенемію. Який найбільш імовірний попередній діагноз?
A. Гіпотиреоз
B. Синдром Шихана
C. Астено-вегетативний синдром
D. Синдром Штейна-Левенталя
E. Туберкульоз геніталій

 

195 Дівчина 14 років скаржиться на кров’яні виділення з піхви протягом 10 днів, які з’явилися після 3-місячної затримки менструації. Менархе – у 13 років. Менструальний цикл – нерегулярний. Гемоглобін – 90 г/л. Який найбільш імовірний діагноз?
A. Поліп шийки матки
B. Рак тіла матки
C. Ювенільна маткова кровотеча
D. Гормонопродукуюча пухлина матки
E. Злоякісне захворювання крові

 

196 Хвора 20 років скаржиться на затримку менструації на десять днів, порушення менструальної функції відмічає вперше. Статеве життя регулярне. Об'єктивно: стан задовільний, живіт м’який, безболісний. АТ - 120/80 мм рт. ст., пульс - 72/хв. При УЗД виникла підозра на наявність прогресуючої трубної вагітності. Яка тактика лікаря жіночої консультації?
A. Рекомендувати повторну явку через 1 тиждень для контрольного УЗД
B. Видати лікарняний лист та направити хвору на визначення титру ХГ сечі
C. Терміново госпіталізувати хвору для уточнення діагнозу
D. Провести обстеження за тестами функціональної діагностики
E. Провести пункцію черевної порожнини через заднє склепіння піхви

 

197 Хвора 40 років звернулась до гінеколога зі скаргам на слабкість, болі внизу живота, нерегулярні тривалі місячні протягом 5-6 місяців. Пологів – 2; абортів – 5. Останні 5 років ВМС в порожнині матки. Піхва та шийка матки не змінені, рожеві. Матка щільна, збільшена до 8 тижнів, дещо деформована, обмежено рухома, поверхня її гладка. Додатки не можна визначити, параметрії вільні. Остання менструація - тиждень тому, в строк. Які дослідження необхідні для встановлення вірогідного
A. Лапароскопія
B. Зондування матки
C. Гістероскопія
D. Видалення ВМС та діагностичне вишкрібання
E. Рентгенографія органів малого тазу

 

198 Хвора 30 років скаржиться на відсутність вагітності протягом 7 років регулярного статевого життя без використання контрацептивів. Менструації з 14 років по 5-7 днів, через 35-45 днів, помірні, болючі. При вагінальному дослідженні: зовнішні статеві органи розвинуті правильно, оволосіння за жіночим типом, тіло матки зменшено в розмірах, в ділянці додатків матки з обох сторін пальпуються утворення 5х4 см, щільні, рухомі, не болючі. Згідно з результатами тестів функціональної діагностики – базальна температура монофазна, каріопікнотичний індекс 60-70%. УЗД: яєчники вкриті товстою білочною оболонкою. Який найбільш вірогідний діагноз?
A. Неплідність неясного генезу
B. Генітальний інфантилізм
C. Туберкульоз статевих органів
D. Двобічні дермоїдні кісти
E. Синдром склерокістозних яєчників

199 Хвора 23 років з первинною неплідністю надійшла в гінекологічне відділення для хірургічного лікування з приводу субсерозної міоми матки. Який оптимальний об'єм оперативного втручання має бути в даному випадку?
A. Дефундація матки
B. Гістеректомія
C. Консервативна міомектомія
D. Надпіхвова ампутація матки без додатків
E. Надпіхвова ампутація матки з біопсією яєчників

200 До шкільного лікаря звернулась дівчина 13 років. Вперше з'явились помірні кров'янисті виділення із статевих шляхів 2 доби тому. Вторинні статеві ознаки розвинені. Яка найбільш вірогідна причина кров'янистих виділень?
A. Гемофілія
B. Ювенільна кровотеча
C. Менархе
D. Рак ендометрію
E. Хвороба Верльгофа


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 621 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)