АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Роділля у II періоді пологів. При піхвовому дослідженні визначено лицьове передлежання плода. Яким розміром прорізується голівка?

Прочитайте:
  1. A. Вивільнення ручок і голівки плода.
  2. A. Передлежання плаценти
  3. B. У ІІ періоді пологів.
  4. А. Головне передлежання, перша позиція, передній вид.
  5. А. Наявності у матері Ат до еритроцитів групи крові плода.
  6. А. Перша позиція, передній вид, головне передлежання.
  7. А. Потиличне передлежання, перша позиція, задній вид
  8. Акушерка ЖК проводить заняття з безпечного материнства та батьківства та інформує слухачів про періоди пологів. Перечисліть їх назви.
  9. Акушерский травматизм матери и плода.
  10. Антенатальная охрана плода.

A *Вертикальним

B Малим косим

C Середнім косим

D Великим косим

E Прямим

У першороділлі у послідовому періоді через 15 хв. ознаки відокремлення плаценти позитивні. При потуживанні послід не виділяється. Який із способів виділення посліду зовнішніми прийомами може бути найбільш фізіологічним і досить ефективним?

A *Абуладзе

B Гентера

C Креде-Лазаревича

D Креде-Лазаревича під наркозом

E Епштейна

Після прийому нормальних пологів, при оформленні історії пологів, акушеркою була зафіксована фізіологічна крововтрата. Який відсоток крововтрати відносно маси тіла породіллі враховувався?

A *0,5%

B 0,1%

C 1,0%

D 1,5%

E 2,0%

У породіллі після народження посліду почалась незначна кровотеча. Матка щільна, її дно на 2 пальця над пупком. При огляді на оболонках знайдені обірвані сосуди. Який найбільш імовірний діагноз?

A *Затримка частини плаценти в порожнині матки

B Часткове прирощення плаценти

C Повне прирощення плаценти

D Гіпотонія матки

E Гіпофібріногенемія

Роділля у ІІІ періоді пологів. Через 15 хвилин після народження дитини почалась незначна кровотеча. Ознаки відокремлення плаценти позитивні. Крововтрата 200 мл. Що з переліченого потрібно зробити першу чергу?

A *Виділити плаценту зовнішнім прийомом

B Запропонувати роділля потужитись

C Зовнішній масаж матки

D Ввести окситонцин

E Ручне відокремлення і виділення плаценти

49. При зовнішньому акушерському дослідженні вагітної дно матки на два пальця вище пупка, ліворуч матки пальпується кругла, щільна, балотуючи частина плода, праворуч м’яка, невелика. Серцебиття плода прослуховується на рівні пупка. Визначити положення і позицію плода:

A *Положення поперечне, І позиція

B Положення поздовжнє, І позиція

C Положення поздовжнє, ІІ позиція

D Положення поперечне, ІІ позиція

E Положення косе, І позиція

Першовагітна 20 років з інтенсивною родовою діяльністю. Скарги на головний біль, порушення зору, заторможеність. АТ 180/110 мм.рт. ст., набряки ніг, передньої черевної стінки. Голова плоду в порожнині малого тазу. Серцебиття плоду ясне, ритмічне 189/хв.. Відкриття шийки матки повне. Яка тактика ведення пологів?

A *Накладання акушерських щипців

B Кесарів розтин

C Плодоруйнівна операція

D Стимуляціяпологової діяльності

E Консервативне ведення пологів з епізіотомією

51. Роділля, 35 років, з батоплідною вагітністю у терміні 38 тижнів поступила у пологове відділення з регулярними переймами, що почались 6 годин тому. Через 2 години народилася жива дівчинка масою 2700 г. Що необхідно зробити в першу чергу згідно плану ведення пологів?

A *Пальпація живота

B Піхвове дослідження

C Розривання плодового міхура

D Аускультація серцебиття

E Вимірювання АТ

У пологове відділення доставили вагітну в терміні пологів. Виникла різка невідповідність між тазом матері та головою плоду. Шийка матки відкрита повністю. Голівка плода фіксована у вході в таз. Серцебиття плода не вислуховується. Яку з перелічених операцій краще застосувати?

A *Краніотомію

B Декантацію

C Евентрацію

D Енонділотомію

E Клейдотомію


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 861 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)