АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вагітна, 7 тиж. вагітності, скаржиться на нудоту, блювання до 5 разів на добу, схуднення. Який діагноз повинна поставити акушерка ФАПу?

Прочитайте:
  1. D. обстежити хворого, встановити діагноз.
  2. Активність з частотою 3/сек. Який діагноз найбільш достовірний?
  3. Акушерка ЖК проводить заняття з безпечного материнства та батьківства та інформує слухачів про періоди пологів. Перечисліть їх назви.
  4. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  5. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  6. Дiагноз хронiчної ниркової недостатностi можна поставити, якщо показники креатинінемiї
  7. Дитині 5р. виставлено діагноз – дифтерія. Лікар призначив введення протидифтерійної сироватки за методом Безредка. Яким шляхом вводиться пробна доза сироватки?
  8. Диференціальний діагноз
  9. Диференційний діагноз при гемолітичних анеміях.

A *Блювання вагітної.

B Отруєння І ступеня.

C Відраза до їжі.

D Блювання ІІ ступення.

E Захворювання шлунково-кишкового тракту.

В гінекологічне відділення поступила вагітна, 16 тиж. вагітності, скарги на переймоподібні болі внизу живота, з іррадіацією в крижі, поперек, значну кровотечу. Вагінально: слизові оболонки піхви і шийки матки ціанотичні, при дворучному дослідженні виявлено плідне яйце, яке неприкріплене до стінки каналу шийки матки. Поставити діагноз.

A *Аборт ходу.

B Аборт, що розпочався.

C Загрозливий аборт.

D Неповний аборт.

E Шийкова вагітність.

В санпропускник пологового будинку поступила роділля в 40 тижнів вагітності. Із статевої щілини звисає ручка плода, ціанотична, набрякла. Виявлені симптоми загрози розриву матки. Що акушерка в першу чергу повинна зробити?

A *Викликати лікаря.

B Заправити ручку у піхву.

C Ввести спазмолітики.

D Вислухати серцебиття плода.

E Ввести утеротоніки.

112. Роділля 32 р., І термінові пологи з хорошою пологовою діяльністю. При врізуванні голівки, сильно вип’ячує промежина, шкіра на ній синюшна, блискуча, потім стає блідою. Після потуги із піхви незнеачна кількість крові. Після народження хлопчика масою 3400 г, послід через 10 хв. самостійно народився. При огляді в дзеркалах виявлено глибокий розрив промежини до зовнішнього сфінктера заднього проходу, задньої стінки піхви. Поставити діагноз:

A *Розрив промежини ІІ ст.

B Розрив шийки матки.

C Розрив промежини І ст.

D Розрив стінки піхви.

E Розрив промежини ІІІ ст.

Термінові пологи другі. Народився хлопчик масою 4200 кг. Було 3 аборти. Останній із септичним ускладненням. Жінка довго лікувалася. Через 30 хв. після народження дитини перейми, кров’янисті виділення відсутні, відсутні ознаки відшарування плаценти. Яка можлива патологія ІІІ періоду пологів?

A *Справжнє прирощення плаценти.

B Слабкість послідових перейм.

C Кровотеча.

D Несправжнє прирощення плаценти.

E Повне прирощення плаценти.

У роділлі ІІІ термінові пологи, V вагітностей, 2 аборти. Народжені діти з масою 3900 г, 4150 г (через 1 год. після народження померли). Пологова діяльність активна впродовж 6 год. ОЖ – 116 см. ВДМ – 42 см. Розміри таза: 25-28-30-20 см. Передлежить голівка. Ознака Вастена позитивна. Шийка матки розкрита на 3 п/пальці. Води цілі. Виявлено лобне передлежання. Які показання є найбільш вагомими для проведення кесаревого розчину?

A *Всі

B Обтяженний акушерський анамнез.

C Великий плід.

D Ознака Вастена позитивна.

E Лобне передлежання.

Роділля, 36 р. Термінові пологи почалися 6 год. назад. Живіт поперечно витягнутий, черевна стінка дрябла. ОЖ – 110 см., ВДМ – 28 см. Голівка плода справа, таз зліва. Серцебиття плода вислуховується на рівні пупка справа. Розміри таза 26-29-31-21 см. Шийка матки розкрита на 3 п/пальці. Води цілі. Яку операцію провести для розродження?

A *Класичний зовнішньо-внутрішній поворот плода на ніжку.

B Кесарів розтин.

C Амніотомію.

D Зовнішній поворот плода.

E Плодоруйнівну операцію.

Роділля, 33 р., ріст 150 см. Розміри таза: 26-26-31-17 см. ОЖ-96 см. ВДМ-36 см. Голівка плода малим сегментом у вході в малий таз. Пологи тривають 36 год. Води відійшли 20 год. назад. Від кесаревого розтину жінка відмовилась. Потуги почалися 3 год. назад. Ознака Вастена – врівень. Серцебиття, рухи плода відсутні. Яку операцію краще всього провести роділлі?

A *Краніотомію.

B Кесарів розтин.

C Декапітацію.

D Зовнішньо-внутрішній поворот плода на ніжку.

E Клейдотомію.

У роділлі 30 р. термінові пологи почалися 12 год. тому. Хворіла скарлатиною. Передбачувана маса плода 2880 г. Останні 2 год. перейми болючі, але сильні, регулярні, по 40 сек., через 3-4 хв. Шийка матки згладжена, краї її товсті, щільні, не податливі, відкриття на 2 п/пальці. Голівка плода великим сегментом у вході в малий таз. Яка головна причина можливого затяжного І періоду пологів?

A *Ригідність шийки матки.

B Вік 30 років.

C Перенесені інфекційні захворювання.

D Маса плода.

E Стояння голівки плода.

У пологовий будинок поступила вагітна, 38 р., вагітність І, 39 тиж. Впродовж 1,5 тижня скаржиться на головний біль, порушення зору. Під час обстеження жінки виникли судоми. Які дії акушерки в санпропускнику?

A *Покликати лікаря, запобігти падіння з кушетки

B Виміряти АТ, покликати лікаря.

C Ввести протисудомні засоби.

D Ввести гіпотензивні препарати.

E Підключити крапельницю

119. У породіллі 32 років на 7 добу після пологів підвищилась температура до 39,6оС, з’явилися болі внизу живота, які віддають в поперек. Акушерка ФАПу при вагінальному дослідженні виявила з обох боків від матки різко болючі інфільтрати. Поставити діагноз.

A *Післяпологовий параметрит.

B Післяпологовий пельвіоперитоніт.

C Післяпологовий сальпінгоофорит.

D Післяпологовий периметрит.

E Післяпологовий тромбофлебит вен таза.

На ФАП звернулась вагітна в 11 тиж. вагітності. Є підозра на міхуровий занесок. У неї з’явились кров’янисті виділення з пухирцями, матка більша від строку вагітності, щільно еластичної консистенції. Для постановки діагнозу “міхуровий занесок”, яка ознака є вирішальною?

A *Кров’янисті виділення з блідо-жовтуватими пухирцями.

B Розміри матки більші від терміну вагітності.

C Матка щільно еластичної констистенції.

D “Снігові бурі” в матці при УЗО.

E Значне підвищення хіріогоніну в сечі.

Термінові пологи. Правильна тілобудова. Ріст – 145 см, маса тіла – 52 кг. ОЖ-98 см, ВДМ-80 см. Розміри таза: 22-25-27-17 см. Ознака Вастена негативна. Плідний міхур цілий. Шийка матки згладжена, розкрита на 3 п/пальці. Що особливо свідчить про можливість пологів природнім шляхом?

A *Ознака Вастена негативна.

B Першородяча, 22 років

C Розміри таза 22-25-27-17 см.

D Цілий плідний міхур.

E Передбачувана маса плода.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 1068 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)