АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При первинній появі у жіночу консультацію буди проведені дослідження, які підтвердили вагітність. Які з досліджень з’явились достовірними?

Прочитайте:
  1. Анатомія як наука, її місце серед інших біологічних дисциплін. Методи анатомічних досліджень. Анатомічна термінологія.
  2. Вагітна 24 роки звернулась в жіночу консультацію для взяття на облік. При вимірюванні зовнішніх розмірів таза отримані дані: 26-28-31-20. Який таз у жінки?
  3. Види судово-цитологічних досліджень
  4. Для вивчення фізичного розвитку дітей та підлітків широко використовують антропометричні дослідження. Виберіть із наведеного фізіометричний метод досліджень.
  5. Клінічні ознаки і деякі дані лабораторних досліджень при основних видах вітамінної недостатності
  6. Методи медичної генетики. Поняття про генні та хромосомні захворювання. Методи дослідження, що використовуються в медичній генетиці
  7. Методи фізіологічних досліджень.
  8. Модуль 1. Розвиток дитини. Анатомо-фізіологічні особливості, методика досліджень та семіотика захворювань у дітей.
  9. Модуль 1. Розвиток дитини. Анатомо-фізіологічні особливості, методика досліджень та семіотика захворювань у дітей.
  10. Модуль 1. Розвиток дитини. Анатомо-фізіологічні особливості, методика досліджень та семіотика захворювань у дітей.

A *Промацування частоти плода

B Припинення менструації

C Збільшення матки

D Ціаноз слизової оболонки піхви

E Поява молозива з молочних ходів

Упершородяща Р., 34 роки, поступила в акушерський стаціонар із регулярною пологовою діяльністю. Розміри таза: 22-25-27-17 см. Ромб Міхаеліса витягнутий в довжину (верхній і нижній кути гострі, а бічні тугі). Яка форма таза має місце у даної роділлі?

A *Загальнорівномірнозвужений

B Простий плоский

C Нормальний таз

D Плоскорахітичний

E Загальнозвужений плоский

Роділля К. 40 років, доставлена у важкому стані в акушерський стаціонар. Жінка в’яла, апатична. Шкіра і слизові оболонки бліді, АТ 100/60 мм.рт.ст, пульс – 116/хв. Під передньою черевною стінкою палькується плід. Серцебиття плода не вислуховується, ворушіння плода відсутні. Пологова діяльність припинилась. Який діагноз найбільш імовірний?

A *Розрив матки, що стався

B Центральне передлежання плаценти

C Передчасне відшарування плаценти

D Загрожуючий розрив матки

E Розрив матки, що розпочався

Роділля С., 29 років, доставлена в пологове відділення із частими, сильними і болючими переймами. Роділля збуджена. Контракційне кільце досягає рівня пупка і розташоване косо. Сечовипускання утруднене. Яка невідкладна допомога в даному випадку?

A *Дати акушерський наркоз

B Ввести знеболюючі засоби

C Ввести утеротонічні засоби

D Покласти холод на низ живота

E Ввести кровоспинні засоби

Роділля К., 36 років, доставлена у пологове відділення із пологовою діяльністю. Через 15 хвилин народилася жива, доношена дівчинка масою 3950 г. Із статевих органів роділлі з’явились кров’янисті виділення. При натисканні ребром долоні над симфізом пуповина втягується у піхву. Кров’янисті виділення посилилися, крововтрата 400 мл, триває. Яка акушерська тактика?

A *Ручне відокремлення та виділення посліду

B Зовнішній масаж матки

C Введення засобів, що скорочують матку

D Виділення посліду зовнішнім прийомами

E Надпіхвова ампутація матки

Вагітна в терміні 36-37 тижнів, яка знаходиться на “Д” обліку в ж/к з приводу прееклампсії, скаржиться на запаморочення, біль у животі, загальну слабкість. Об’єктивно: загальний стан середнього ступеню важкості, пульс 100/хв., АТ 130/90 мм.рт.ст. Матка дуже болюча, напружена і асиметрична при пальпації. Серцебиття 180/хв., приглушене. Який імовірний діагноз?

A *Передчасне відшарування плаценти

B Загроза розриву матки

C Передчасні пологи

D Передлежання плаценти

E Провісники пологів

Породілля, 35 років, народила хлопчика масою 4300 г. Послід відокремився і виділився самостійно, при огляді – його дефектів не знайдено. Крововтрата 330 мл, продовжується. При зовнішньому масажі матки, вона дещо скорочується і знову розслабляється. Який діагноз найбільш імовірний?

A *Гіпотонія матки

B Розрив матки

C Атонія матки

D Розрив промежини

E Тетанія матки

Удругевагітна у терміні 34-35 тижнів скаржиться на сильний головний біль у ділянці потилиці, біль в епігастрії, набряки на ногах. АТ 190/130 мм.рт.ст. В сечі виявлено білок. Яке ускладнення перебігу вагітності має місце?

A *Прееклампсія важкого ступеню

B Прееклампсія легкого ступеню

C Прееклампсія середнього ступеню

D Гіпертонічна хвороба

E Пієлонефрит вагітних

Роділля В., 37 років, доставлена в акушерський стаціонар із переймами, що почалися 10 годин тому. Перейми слабкі, нетривалі, кожні 15-17 хвилин. Серцебиття плода 160 уд/хв., ясне, ритмічне. P.V.: шийка матки згладжена, розкриття 6 см, плодовий міхур цілий, голівка плода притиснута до входу в малий таз. Яка аномалія пологової діяльності у роділлі?

A *Первинна слабкість пологової діяльності

B Вторинна слабкість пологової діяльності

C Патологічний прелімінарний період

D Дискоординована пологова діяльність

E Надмірно сильна пологова діяльність

Вагітна М., 27 років, у терміні вагітності 33 тижнів, звернулась до ж/к зі скаргами на спрагу і швидку втомлюваність. Вага жінки за тиждень збільшилась на 600 г. При проведенні проби Мак-Клюра-Олдріча папула розсмокталась за 30 хв. Про що свідчать виявлені заміни в організмі вагітної?

A *Підвищену гідрофільність тканин

B Гіповолемію

C Збільшення осмолярності плазми

D Гіперволемію

E Знижену гідрофільність тканин

Пацієнтка Н., 31 року, звернулась до ж/к зі скаргами на затримку менструації. Під час піхвового дослідження встановлено, що матка збільшена до розмірів голівки зрілого новонародженого, безболісна. Який діагноз найбільш імовірний?

A *Вагітність 12 тижнів

B Вагітність 8 тижнів

C Вагітність 16 тижнів

D Вагітність 20 тижнів

E Вагітність 24 тижня

Вагітна А., 30 років, має розміри таза: 26-28-30-20 см. Діагональна кон’югата дорівнює 12,5 см. Обвід променево-зап’ясткового суглоба 15 см. Визначте справжню (акушерську) кон’югату?

A *11 см

B 12 см

C 25 см

D 13 см

E 28 см

Роділля Н. 32 років, через 10 годин від початку пологової діяльності народила доношену дівчинку масою 3400 г. Через 7 хв. після народження дитини крововтрата становить 150 мл і продовжується. Ознаки Альфельда, Кюстнера, Чукалова та Шредера позитивні. В чому полягає подальша акушерська тактика?

A *Контрольована тракція за пуповину

B Спостереження за роділлею

C Ручне відокремлення і видалення посліду

D Огляд пологових шляхів у дзеркалах

E Зовнішній масаж матки

76. Для чистоти піхви І ступеня характерна:

A *Велика кількість паличок Дедерляйна

B Велика кількість лейкоцитів

C Відсутність паличок Дедерляйна

D Наявність лужного середовища

E Велика кількість коків


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 765 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)