АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У роділлі 24 років 30 хв. тому народилася дитина вагою 4200 г. Ознаки відділення плаценти відсутні. Крововтрата досягла 250 мл. Яку допомогу має надати акушерка?

Прочитайте:
  1. A. Передлежання плаценти
  2. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  3. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  4. БІОХІМІЧНІ ОЗНАКИ МІТОХОНДРІОПАТІЙ
  5. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  6. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  7. В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?
  8. Визначити ознаки правильної постави. Як впливає постава на діяльність організму.
  9. Від двох до трьох років
  10. Відмітьте клінічні ознаки абсцесу головного мозку

В пологовий будинок доставлена вагітна 20 років в строці 26 тижнів зі скаргами на різку біль в правій поясничній ділянці, високу температуру тіла, періодична лихорадка, часте сечовипускання. При обстеженні симптом Пастернацького - позитивний. Аналіз сечі - все поле зору вкрите лейкоцитами. Яку патологію ви запідозріли у вагітної?

A *Гострий правосторонній пієлонефріт

B Панкреатит

C Гестоз

D Апендицит

E Холецистит

До акушерки ФАПу звернулась вагітна в терміні 6 тижнів вагітності зі скаргами на блювання 5-6 разів на день, нудоту, відразу до деяких продуктів, порушення сну, підвищену втомлюваність. Який діагноз має поставити акушерка?

A * Ранній гестоз вагітних

B Отруєння

C Порушення засвоєння їжі

D Порушення режиму сна

E Виразкова хвороба

Дільнична акушерка жіночої консультації проводить бесіду з вагітною з приводу особливостей її харчування. Чому повинен дорівнювати приріст маси тіла вагітної за тиждень у другій половині вагітності?

A * 300-350 г

B 700-800 г

C 600-700 г

D 500-600 г

E 400-450 г

У вагітної 35 тижнів, набряки ніг, рук, передньої черевної стінки. АТ- 160/100 та 170/105 мм рт.ст., головний біль. В сечі- білок 3 г/л. Якою повинна бути тактика акушерки ФАПу після огляду вагітної?

A *Терміново госпіталізувати до пологового будинку

B Призначити гіпотензивні препарати

C Рекомендувати відвідати лікаря

D Обмежити вживання рідини та солі

E Призначити сечогінні препарати

У відділенні патології вагітних знаходиться вагітна з пізнім гестозом. Раптово в неї розвинувся напад судом. Що з перерахованого є першочерговим при наданні долікарської допомоги?

A *Звільнення прохідності дихальних шляхів

B Подача кисню

C Інгаляційний наркоз

D Вимірювання артеріального тиску

E Введення протисудомних засобів

На диспансерному обліку в жіночій консультації в групі підвищеного ризику знаходяться вагітні з різними ускладненнями. Для якої з них можна прогнозувати фізіологічні пологи через природні пологові шляхи?

A * Прееклампсія легкого ступеня

B Вади серця з явищами декомпенсації

C Повне передлежання плаценти

D Анатомічно вузький таз ІІІ ступеня

E Міопія високого ступеня

На прийомі у акушерки ФАПу вагітна 29 тижнів поскаржилась на періодичні, раптово виникаючі кров’янисті виділення зі статевих шляхів, що не супроводжуються болем. На момент звернення виділень немає. Яку тактику повинна вибрати акушерка?

A * Викликати "Швидку допомогу", госпіталізувати до пологового будинку

B Призначити ліжковий режим

C Рекомендувати відвідати лікаря

D Відвідати жінку наступного дня

E Викликати на консультацію хірурга

У роділлі 24 років 30 хв. тому народилася дитина вагою 4200 г. Ознаки відділення плаценти відсутні. Крововтрата досягла 250 мл. Яку допомогу має надати акушерка?

A * Провести ручне відшарування та виділення посліду

B Видалити послід по Креде-Лазаревичу

C Видалити послід по Абуладзе

D Ввести скорочуючі засоби

E Ввести кровоспинні засоби

У вагітної 32 років з гестозом другої половини з’явився різкий біль у животі, темні кров’янисті виділення із статевих шляхів. Матка асиметрична, болюча по лівому ребру, тонус підвищений, серцебиття плода глухе. АТ 160/100 мм рт.ст., пульс 110 за хв. Про яке ускладнення, що зумовило цей стан, йде мова?

A * Передчасне відшарування нормально розташованої плаценти

B Загроза розриву матки

C Розрив матки

D Еклампсія

E Передчасні пологи

Породілля народила доношеного хлопчика вагою 4000г. Плацента відділилась самостійно, з усіма оболонками і дольками. Розривів м’яких тканин пологових шляхів немає. Матка періодично розслабляється, із статевої щілини виділяється кров зі згустками. Яку допомогу має надати акушерка?

A * Зовнішній масаж матки

B Ручна ревізія порожнини матки

C Міхур з льодом на низ живота

D Введення кровоспинних препаратів

E Введення кровозамінників


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 691 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)