АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначити ознаки правильної постави. Як впливає постава на діяльність організму.

Прочитайте:
  1. A. виробляє рилізинг-фактор, що впливає на синтез ФСГ і ЛГ
  2. E. Дискоординована пологова діяльність
  3. Аналітико-синтетична діяльність кори головного мозку
  4. БІОХІМІЧНІ ОЗНАКИ МІТОХОНДРІОПАТІЙ
  5. Виведення лікарської речовини з організму.
  6. Використання лікарських засобів для прискорення відновлення спортсменів, лікування і профілактики станів перенапруги різних систем організму.
  7. Вища нервова діяльність
  8. Відмітьте клінічні ознаки абсцесу головного мозку
  9. Вірогідні ознаки вагітності

Постава -це звичне положення тіла людини під час ходьби,стояння,сидіння чи роботи.

У ранньому віці,коли дитина починає тримати голівку,з’являється шийний вигін,який направлений опуклістю вперед (лордоз). У 6 місяців,коли дитина починає сидіти,утворюється грудний вигин у випуклістю назад (кіфоз).

Для правильної постави властиве нормальне положення хребта з його помірними природними вигинами,симетричним положенням плечей і лопаток,прямим триманням голови,прямими ногами без сплощення стоп.

Неправильна постава школярів формується в результаті низки причин,до яких у першу чергу слід віднести високу питому вагу гіпокінезії та гіподинамії в житті дітей і підліків,що призводить до м’язової гіпотрофії і послаблення суглобо-зв’язового апарату.

Сколоз-бокове викривлення хребта при якому діагностуються зміни роботи,як правило,так і лівого шлуночків серця. Викривлення хребта виникає у період росту кісток,у дівчат часто змінюють форму тазу,звижуючи його у повдовжньому та поперечному напряму.

Короткозорість часто супроводжується кіфозом,а слабкість м’язів,пов’язана з рахітом,є причиною розвитку неправильної постави.

Для формування неправильної постави велике значення має розвиток м’язів тулуба. Головним у формуванні постави є рівномірне заняття фізичними вправами гармонійний розвиток усіх м’язових груп. До 18 років постава стабілізується,після чого виправити її дуже важко.

До порушення постави призводить засвоєні звички сидіти горбячись, стояти спираючись на одну ногу а ін. У профілактиці викривлень хребта набуває формування навичок правильної постави під час читання чи письма.

Доведено,що під час навчальних занять найбільш довільна пряма посава з легким нахилом вперед. Відстань від очей до зошита повинна приблизно дорівнювати довжині передпліччя і кисті рук-симетрично на столі,тулуб має бути відсутній від краю столу на 5-6 см.

 

31. Скелет верхньої кінцівки складається з:

1.Плечового поясу.

2.Вільної кінцівки – руки.

Плечовий пояс утворений лопатками і ключицею.

Вільна кінцівка рука складається: плече, передпліччя, кисть.

Передпліччя складається з двох кісток: ліктьова, променева.

Кисть складається з зап’ястка, п’ястка і флангів пальців.

Скелет нижньої кінцівки складається з:

1.Тазового поясу.

2.Вільної нижньої кінцівки – ноги.

Тазові кістки складаються з трьох зрослих кісток функція яких підтримання внутрішніх органів.

Вільна кінцівка нога складається: стегнова кістка, велика і мала гомілкова, кістки стопи(передплесна, плесна, фаланги пальців).

 

Питання 32

М’язи склад. 40% від загальної маси тіла. Необхідні для руху, піднімання, міміки.

М’язова тканина

Посмугована (скелетні м’язи)  
Серцева посмугована  
Гладенька (м’язи внутр.органів)  

 


Посмуговані м’язи утворюють всю скелетну мускулатуру, а також м’язи глотки, язика, верхньої частини стравоходу. Складається м’язове волокно з довгої багатоядерної клітини, яка має поперечну посмугованість.

Гладенькі м’язи складають мускулатуру внутр.. органів, кровоносних і лімфатичних судин. Клітини мають веретеноподібну форму, містять одне ядро і немають поперечної посмугованості. Іннервуються вегетативною нервовою системою і здійснюють повільні рухи, на відміну від посмугованої мускулатури, яка скорочується швидко і іннервується спинним та головним мозком.

Серцевий м’яз має поперечну посмугованість, але на відміну від посмугованих скелетних м’язів не піддається довільному керуванню, а характеризується автоматизацією. Клітини серцевого м’яза з’єднані між собою за допомогою клітинних контактів, які утворюють єдину функціональну систему, що відповідає на подразнення за принципом «усе або нічого».

 

33.

М'язи складають 40% від загальної маси тіла людини. Вони необхідні для того щоб рухатися, піднімати, посміхатися, дивуватися тощо.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 610 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)