АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?

Прочитайте:
  1. B. 2,2 (чоловіки) та 2,3 (жінки)
  2. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  3. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  4. Але чоловік теж потребує підтримки.
  5. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  6. В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?
  7. Від двох до трьох років
  8. Гігієнічні вимоги до відділення для лікування відкритими джерелами
  9. Гігієнічні вимоги до відділення для лікування закритими джерелами

A. *Дипіроксим

B. Платифілін.

C. Скополамін

D. Амізил

E. Атропін

Яка речовина,що викликає міоз, збереже свою дію у тварині з повністю денервованими гладенькими м”язами райдужної оболонки ока?

A. *Пілокарпін

B. Празозин

C. Резерпін

D. Прозерин

E. Галантамін

Дитина 2-х років випила очні краплі з домашньої аптечки. Стан важкий, значне пото- і слиновиділення, астматичне дихання, кашель, зіниці різко звужені, тони серця глухі, брадикардія Перистальтика кишківника посилена, діарея, артеріальний тиск знижений. Яким препаратом викликане отруєння?

A. *Пілокарпіну гідрохлорид

B. Анаприлін

C. Атропін

D. Платифіліну гідротартрат

E. Сульфацил-натрій

У хворого міастенією після призначення прозерину з'явилась нудота, діарея, посмикування м'язів язика і скелетних м'язів. Чим можна купірувати інтоксикацію?

A. *Метацином

B. Фізостигміном

C. Піридостигміну бромідом

D. Ізадрином

E. Мезатоном

В приймальне відділення лікарні доставлено хворого з ознаками отруєння фосфорорганічними інсектицидами. Який препарат потрібно вжити як засіб першої допомоги?

A. *Дипіросим

B. Аміназин

C. Панангін

D. Унітіол

E. Глюкоза

М-ХОЛІНОЛІТИКИ.

1. Для дослідження очного дна необхідно розширити зіницю. Укажіть речовину, яка для цього використовується в клініці:

A. *Атропін

B. Пілокарпін

C. Езерин

D. Адреналін

E. Ацетилхолін

Хворому для ввідного наркозу внутрішньовенно ввели тіопентал натрію, після чого настав ларингоспазм, підсилилась салівація. Введення якого препарату можливо було б запобігти небажані ефекти?

A. *Атропіну сульфат

B. Адреналіну гідрохлорид

C. Прозерин

D. Аллоксин

E. Пірроксан

До приймального відділення був доставлений хворий зі скаргами на запаморочення, зниження гостроти зору, нудоту, слинотечею та спастичні болі в животі. Був встановлений діагноз: отруєння фосфорорганічними сполуками. Що доцільно включити в склад комплексної терапії?

A. *Атропіну сульфат та дипіроксим

B. Тіосульфат натрію та бемегрид

C. Тетацин-кальцій та унітіол

D. Налорфіну гідрохлорид та бемегрид

E. Глюкоза та бемегрид

До приймального відділення лікарні надійшла дитина 5 років у якої лікарем встановлені такі симптоми: сильне рухове збудження, марення, хриплий голос, розширені зіниці, які не реагують на світло, суху, гарячу, гіперемовану шкіру, тахікардію, тахіпное. Вказані симптоми виникли після споживання дитиною ягід красавки. Препарат якої фармакологічної групи потрібно призначити для лікування цього отруєння?

A. *Антихолінестеразні засоби

B. N-холінолітики

C. N-холіноміметики

D. М-холіноміметики

E. Реактиватори холінестерази

Системне введення речовини тварині викликало мідріаз, пониження функції залоз зовнішньої секреції, тахікардію, розширення бронхів. Яка це речовина, якщо відомо, що вона не проникає через гемато-енцефалічний бар”єр?

A. *Метацин

B. Атропін

C. Галантомін

D. Фізостигмін

E. Скополамін

В лікарню потрапила дитина 6 років з різко вираженими симптомами рухового і мовного збудження, сухістю в роті,утрудненим ковтанням, хриплим голосом. Шкіра суха, гаряча. Зіниці різко розширені, фотофобія, тахікардія. З анамнезу встановлено, що дитина з’їла якісь ягоди темно-фіолетового кольору. Вплив якої з токсичних речовин є причиною отруєння?

A. * Атропін

B. Пірензепін

C. Пілокарпін

D. Платифілін

E. Метацин

7. Хворому виразковою хворобою шлунку на фоні підвищеної кислотності шлункового соку в стадії загострення [в анамнезі якого є глаукома] необхідно призначити М-холіноблокуючий засіб. Якому з наведених засобів надати перевагу, враховуючи супутні захворювання?

A. * Метацин

B. Спазмолітин

C. Атропін

D. Скополамін

E. Гоматропін

Після введення атропіну у хворого прискорився ритм серцевої діяльності, відмічається сухість слизових оболонок, мідріаз. Що необхідно призначити хворому для нормалізації функцій організму?

A. *Прозерин

B. Метацин

C. Сальбутамол

D. Ефедрину гідрохлорид

E. Строфантин К

Для премедикації анестезіолог ввів хворому препарат із групи М-холіноблокаторів, який погано проникає через гематоенцефалічний бар”єр. Який із вказаних препаратів ввів анестезіолог?

A. * Метацин

B. Атропін

C. Платифілін

D. Скополамін

E. Гоматропін

В токсикологічне відділення надійшла дитина – хлопчик 4 років, що отруївся ягодами беладонни, які містять М-холіноблокатор атропін. Який препарат слід призначити хворому в цьому стані?

A. Галантамін

B. Ацеклідин

C. Лобелін

D. Цитітон

E. Платифілін

Хворий 40 років був доставлений у лікарню у стані гострого приступу печінкової коліки зі скаргами на невитерпні болі у правому боці. Він знаходився у вимушенному положенні. Який препарат треба ввести в першу черг для усунення больового синдрому?

A. Атропін

B. Промедол

C. Анальгін

D. Пентазоцин

E. Морфін


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 955 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)