АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для проведення загальної анестезії лікар-анестезіолог призначив хворому засіб для наркозу пропанідид. Яка тривалість дії цього препарату?

Прочитайте:
  1. D. Відсутність можливості проведення спеціальних обстежень.
  2. VI. Проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи
  3. Атестація робочих місць: значення та порядок проведення.
  4. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  5. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  6. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  7. Виды наркоза. Определение. Преимущества и недостатки. Противопоказания к проведению. Подготовка пациента к наркозу.
  8. Визначення вмісту активного хлору в таблетках «Пантоцид» («Аквацид») та оцінка їх придатності для проведення знезараження води.
  9. Відносні протипоказання до проведення ТЛТ
  10. Гігієнічні вимоги до організації і проведення навчального процесу

A. * 3 - 5 хв

B. 20 - 30 хв

C. 40 - 60 хв

D. 1,5 - 2 год

E. 30-40 сек

В хірургічне відділення поступив хворий з абсцесом плеча. При додатковому дослідженні виявлено шлуночкову екстрасистолію. Яке знеболення і яким препаратом найбільш доцільне в даному випадку?

A. *Місцева анестезія лідокаїном

B. Спинномозкова анестезія совкаїном

C. Гексеналовий наркоз

D. Ефірний наркоз

E. Кетаміновий наркоз

У хворого після автомобільної катастрофи гіпоксичний набряк мозку. Який із перелічених препаратів доцільно призначити?

A.* Натрію оксибутират

B. Ефір для наркозу

C. Гексенол

D. Кетамін

E. Фентаніл

До травмпункту доставлений хворий з приводу свіжого, неускладненого вивиху плечового суглобу. Виберіть засіб швидкої, але короткочасної дії для амбулаторного вправлення вивиху плечового суглобу.

A. *Пропанідид (Сомбревин)

B. Ефір

C. Фторотан

D. Натрію оксибутират

E. Гексенал

До нейрохірургічного відділення поступив хворий з травмою черепу. Прогресуюче наростання невролгічної симптоматики дозволяє поставити діагноз забій мозку, що є причиною наростаючого набряку, що веде до гіпоксії структур головного мозку. Призначте хворому лікувальний наркоз.

A. *Натрію оксибутират

B. Кетамін

C. Пропанідид

D. Фторотан

E. Ефір

Жінка 28 років звернулась до стоматолога з приводу протезування зубів. Оскільки у неї алергія до місцевих анестетиків, обробку зубів необхідно було провести під загальною анестезією. Який препарат доцільно використати для цього, зважаючи на короткочасність маніпуляції?

A. *Пропанідид

B. Гексенал

C. Кетамін

D. Натрію оксибутират

E. Тіопентал

СНОДІЙНІ ЗАСОБИ.СПИРТИ.

Хвора 45 років звернулась до лікаря зі скаргами на порушення сну, що проявлялося погіршенням засинання і пробудженнями серед ночі. Лікар призначив хворій снодійний засіб. Який вид фармакотерапії використав лікар?

A. * Симптоматичну

B. Етіотропну

C. Патогенетичну

D. Вибіркову

E. Рефлекторну

Молода дівчина 17 років з метою суїциду прийняла велику дозу фенобарбіталу. Після прибуття на місце події лікар швидкої допомоги швидко промив шлунок, ввів бемегрид і розчин натрію гідрокарбонату внутрішньовенно. З якою метою лікар ввів натрію гідрокарбонат?

A. *Для підвищення ниркової екскреції фенобарбіталу

B. Для стимуляції дихання

C. Для нормалізації АТ

D. Для інактивації фенобарбіталу

E. Для пробуджуючого ефекту

3. Хвора 50 років страждає на безсоння. Протягом 3 місяців вона приймала різні снодійні засоби: етамінал натрію, фенобарбітал, барбаміл. Після відміни препаратів хвора стала дратівливою, відновилось безсоння, з`явились агресивність, втрата апетиту, тремор кінцівок. Як називають ускладнення, що виникли у хворої?

A. *Фізична і психічна залежність

B. Тахіфілаксія

C. Сенсибілізація

D. Звикання до препаратів

E. Функціональна кумуляція

До приймального відділеня був доставлений хворий у непритомному стані з різьким пригніченням дихання та серцевої діяльності, зниженням сухожильних рефлексів. За словами супроводжуючої його дружини він в останній час страждав на безсоння та приймав на ніч снодійні засоби. Який лікарський препарат необхідно ввести хворому для невідкладної допомоги?

A. *Бемегрид

B. Унітіол

C. Дипіроксим

D. Атропіну сульфат

E. Протаміну сульфат


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 922 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)