АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Чоловіку 70 років, який страждає на хронічний бронхіт, призначений протикашльовий препарат-кодеїн.Який механізм забезпечує гальмування кашльового центру?

Прочитайте:
  1. Біомеханізм пологів.
  2. Будова і механізм передачі збудження через хімічні синапси
  3. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  4. Вкажіть патогенетичні механізми ішемічного інсульту
  5. Вказати механізм, який є причиною прискорення ШОЕ у вагітних жінок.
  6. Всмоктування поживних речовин в травній системі. Механізм всмоктування. Відчуття голоду та насичення.
  7. Гальмування в центральній нервовій системі
  8. Гальмування у ЦНС
  9. Гальмування умовних рефлексів
  10. Гальмування умовних рефлексів

A. Центральний.

B. Рефлекторний.

C. Конкурентний.

D. Місцева дія.

E. Периферична дія.

8. В кардіологічне відділення доставлений хворий з діагнозом: гострий інфаркт міокарду. Для купірування больового синдрому в складі нейролептанальгезії пацієнту необхідно ввести таку комбінацію лікарських препаратів:

A. *Дроперидол + фентаніл

B. Морфін + атропін

C. Аміназин + діазепам

D. Анальгін + піпольфен

E. Но-шпа + димедрол

Який наркотичний анальгетик доцільно використовувати для стимуляції та знеболення пологів?

A. * Промедол

B. Морфін

C. Кодеїн

D. Омнопон

E. Трамадол

При інфаркті міокарду була проведена нейролептанальгезія. Який препарат з групи наркотичних анальгетиків найчастіше застосовується спільно з дроперидолом?

A. * Фентаніл

B. Пентазоцин

C. Омнопон

D. Морфін

E. Промедол

У хворого з пневмонією відмічається надмірний кашель, що спричинює різкі болі у грудній порожнині. Що необхідно включити у комплексну терапію пневмонії для заспокоєння кашлю?

A. *Кодеїну фосфат

B. Настій трави термопсису

C. Сальбутамол

D. Камфору

E. Метацин

Який наркотичний анальгетик слід застосувати в комплексній терапії при ішемічній кардіалгії, враховуючи інтенсивність і недовготривалість болі?

A. *Фентаніл

B. Морфін

C. Промедол

D. Омнопон

E. Піритрамід

Дитина 5 років після невдалого падіння з дивану скаржиться на різкий біль у шиї, що виникає при найменших порухах. Огляд виявив припухлість, порушення цілості в області правої ключиці, крепітацію. Що слід ввести в першу чергу для швидкого усунення болю і заспокоєння дитини?

A. *Промедол

B. Анальгін

C. Діазепам

D. Парацетамол

E. Кодеін

У реанімаційне відділення поступив хворий з ознаками гострого отруєння морфіном. Який засіб необхідно використати у даному випадку для промивання шлунку?

A. *Калію перманганат

B. Натрію гідрокарбонат

C. Фурацилін

D. Розчин натрію хлориду

E. Борну кислоту

Хворому в післяопераційному періоді тривалий час вводили промедрол. Внаслідок відміни препарату у пацієнта виникли важкі психічні та соматичні порушення.Як називається це явище?

A. * Абстинентний синдром

B. Ідіосинкразія

C. Тахіфілаксія

D. Синдром обкрадання

E. Синдром віддачі

Через 2-3 години після парентерального введення препарату у пацієнта розвинувся коматозний стан, спостерігається дихання типу Чейн-Стокса, зіниці різко звужені, колінний рефлекс збережений. Який препарат міг спричинити отруєння?

A. * Морфін

B. Аміназин

C. Сібазон

D. Спирт етиловий

E. Фенобарбітал

До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Поставлений діагноз: отруєння морфіном. Який препарат необхідно застосувати в якості антагоністу?

A. * Налоксон

B. Бемегрид

C. Цититон

D. Унітіол

E. Тіосульфат натрію


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 832 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.007 сек.)