АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”. Що необхідно ввести ?

Прочитайте:
  1. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  2. Анатомія м’язів та фасцій верхніх та нижніх кінцівок
  3. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  4. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  5. В який відділ дванадцятипалої кишки необхідно ввести фіброгастроскоп, щоб оглянути великий сосочок дванадцятипалої кишки?
  6. В. гіпотонія м’язів і гіпорефлексія
  7. В. Іннервацію м’язів очей
  8. В. Налякати, сказавши, що тоді необхідно буде зробити внутрішньом'язову ін'єкцію.
  9. Внутриартериальное введение лекарственных веществ. Техника введений. Механизм действия. Показания и противопоказания
  10. Вывод: по каждому виду медицинского вмешательства в клинике необходимо ввести средние показатели прогнозируемых гарантий и информировать о них пациентов на «входе».

A. * Свіжу цитратну кров

B. Галантаміну гідробромід

C. Бемегрид

D. Дипіроксим

E. Ізонітрозин

Під час оперативного втручання із застосуванням міорелаксантів виникли розлади дихання. Введення прозерину викликало покращення стану. Яким терміном визначається ця взаємодія ліків?

A. Антагонізмом

B. Сінергізмом

C. Несумістністю

D. Тахіфілаксією

E. Кумуляцією

Після закінчення операції співставлення перелому стегна з використанням тубокурарину не відновилось дихання. Що треба ввести хворому для зняття релаксації?

A. *Прозерин

B. Платифілін

C. Циклодол

D. Атропін

E. Ацеклідин

У хворого з переломом стегнової кістки, для послаблення напруги поперечносмугастих м'язів при репозиціі відломків кістки, треба призначити курареподібний засіб короткочастної діі. Який препарат доцільно призначити хворому?

A. * Дитілін

B. Ардуан

C. Тубокурарин

D. Декаметоній

E. Меліктин

Після операції з використанням міорелаксанту диплацину у хворого не відновлюється дихання. Який препарат (антидот) необхідно ввести для відновлення дихання?

A. *Прозерин

B. Атропіну сульфат

C. Анаприлін

D. Бемегрід

E. Клофелін

Чоловік 50 років був прооперований з приводу раку шлунку. В комплексній анестезіологічній допомозі був застосований дитилін. Після закінчення операції дія дитиліну продовжувалась. Чому прозерин протипоказаний при передозуванні дитиліну?

A.* Посилює деполяризацію синантичних мембран

B. Викликає кишкову коліку

C. Може викликати бронхоспазм

D. Зменшує вплив ацетилхоліну

E. Реактивує ацетилхолінестеразу

У хворого під час оперативного втручання з'явились симптоми передозування дитиліну. Що зменшить явища передозування?

A. *Переливання крові

B. Антихолінестеразні засоби

C. Гангліоблокатори

D. М-холіноблокатори

E. Н-холіноблокатори

З ціллю розслаблення скелетних м”язів і зіставлення відломків при переломі стегнової кістки, хворому був введений міореалаксант. При цьому наступила зупинка дихання. Після введення свіжої цитратної крові дихання відновилось. Який міореалаксант застосували?

A. *Дитилін

B. Диплацин

C. Тубокурарину хлорид

D. Піпекуронію бромід

E. Панкуронію бромід

В лікарню поступив пацієнт з вивихом в плечовому суглобі. З метою розслаблення скелетних м”язів йому ввели міорелаксант дитилін, що діє в нормі 5-7 хвилин. Однак в даного пацієнта він діяв до 8 годин. Яка причина тривалої дії дитиліну у даному випадку?

A. *Генетична недостатність холінестерази крові

B. Зниження активності мікросомальних ферментів печінки

C. Ослаблення екскреції лікарської речовини

D. Матеріальна кумуляція лікарської речовини

E. Потенціювання іншими ліками


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 939 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)