АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?

Прочитайте:
  1. Аналіз професійних захворювань
  2. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  3. Визначте, які з нижче перерахованих речовин відносять до ферментів підшлункової залози
  4. Вкажіть зміни на очному дні, що спостерігаються у разі захворювань нервової системи
  5. Вкажіть, які з нижче перерахованих речовин звужують судини
  6. Вкажіть,які з нижче перерахованих клітин відносять до гранулоцитів
  7. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?
  8. ДИФЕРЕНЦІАЛЬНА ДІАГНОСТИКА ГОСТРОЇ НЕПРОХІДНОСТІ КИШОК Й ІНШИХ ГОСТРИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ОРГАНЫВ ЧЕРЕВНОЇ ПОРОЖНИНИ.
  9. Для лікування системної склеродермії призначено імунодепресант, відомий ще як протималярійний засіб . Який препарат призначено хворому?

a. *Алкоголізм

b. Гостре отруєння спиртом етиловим

c. Наркоманія

d. Гостре отруєння морфіном

e. Алкогольний психоз

Що необхідно ввести хворому при отруєнні барбітуратами (кисл.)?

a. NaHCO3

b. Розчин гідрохлориду аргініну

c. Вітаміни

d. Антибіотики

e. Фізіологічний розчин

Вагітна жінка хвилювалася перед пологами і на протязі тижня приймала транквілізатор. У новонародженого спостерігалось розслаблення смоктального ефекту. Яка дія реалізується при цьому?

a. Фетотоксична

b. Алергізуюча

c. Ембріотоксична

d. Канцерогенна

e. Тератогенна

До лікаря звернувся хворий зі скаргами на нездужання, пригноблене настрій, появу “прищів“ на шкірі. При опитуванні з'ясувалося, що хворий протягом останніх 3 тижнів приймав мікстуру, прописану невропатологом. З прийомом препаратів якої групи зв'язані скарги пацієнта?

a. Броміди

b. Препарати валеріани

c. Солі літію

d. Транквілізатори

e. Нейролептики

З метою полегшення процесу засипання хворий прийняв декілька таблеток фенобарбіталу. Незабаром він втратив свідомість, артеріальний тиск знизився, дихання різко ослаблене. Який специфічний антагоніст слід застосувати?

a. Бемегрид

b. Кофеїн

c. Лобелін

d. Резерпін

e. Етімізол

У приймальне відділення надійшов хворий з алкогольним отруєнням. Лікар призначив провести пацієнту форсований діурез. Який сечогінний засіб необхідно використовувати?

a. Фуросемід

b. Спіронолактон

c. Діакарб

d. Еуфілін

e. Амілорид

Жінка 35 років звернулась до лікаря із скаргами на дратливість, швидку стомлюваність, підвищену сенситивність, безсоння. Для усунення неврозу лікар призначив пацієнтці транквілізатор діазепам. Вкажіть фармакодинамічний ефект діазепаму, що дав змогу застосувати його за цих обставин.

a. Анксіолітичний

b. Протисудомний

c. Психостимулюючий

d. Міорелаксантний

e. Антипсихотичний

Хворому із порушенням сну лікар призначив препарата із групи барбітуратів. Через деякий час хворий відчув, що снодійний ефект від застосування препарату зменшився. Як називається це явище?

a. Толерантність

b. Кумуляція

c. Тахіфілаксія

d. Ідіосинкразія

e. Лікарська залежність

478. Хвора 50 років страждає на безсоння. Протягом 3 місяців вона приймала різні снодійні засоби: етамінал натрію, фенобарбітал, барбаміл. Після відміни препаратів хвора стала дратівливою, відновилось безсоння, з`явились агресивність, втрата апетиту, тремор кінцівок. Як називають ускладнення, що виникли у хворої?

a. Перехресна фізична і психічна залежність

b. Тахіфілаксія

c. Перехресна психічна лікарська залежність

d. Звикання до препаратів

e. Функціональна кумуляція

У хворих, що тривалий час приймають нейролептики, частим ускладненням є паркінсонізм. При появі перших ознак цього захворювання препарат відміняють. Який препарат із групи нейролептиків тривалий час не викликає явищ паркінсонізму і його можна використати для заміни лікарського засобу, що викликав паркінсонізм?

a. Клозапін

b. Трифтазин

c. Аміназин

d. Феназепам

e. Натрію вальпроат

480. Хворому з набряком легень на фоні гострої серцевої недостатності ввели інгаляційно 30 % спирт етиловий. З якою метою це зробили?

a. Для зниження поверхневого натягу пухирчиків піни і переводу її в рідину

b. Для знеболювання

c. Для стимуляції енергетичного обміну

d. Як заспокійливий засіб

e. Для посилення секреції слинних і шлункових залоз


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 801 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)