АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?

Прочитайте:
  1. Активність з частотою 3/сек. Який діагноз найбільш достовірний?
  2. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  3. Больному с почечной артериальной гипертензией и недостатосностью кровообращения назначен индивидуальный пост. Какие мероприятия по уходу должна регулярно проводить медсестра?
  4. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  5. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  6. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  7. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  8. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію
  9. Вегетативно-трофічні порушення в правій руці, симптом Горнера справа. Назвіть найбільш
  10. Величина артеріального тиску залежить від периферичного судинного опору. Вкажіть судини, в яких він найбільший.

A * Тенезми

B Блідість шкіри

C Сухість слизових оболонок

D Відсутність апетиту

E Нудоту

213 Визначте ферментативні препарати, які використовують у разі розладів травлення

A * Панкреатин

B Ретаболіл

C Пиридоксин

D Ретинол

E Карсіл

214 Діагностуйте вид коми, якщо дитина знепритомніла, риси обличчя загострені, шкірні покриви і слизові оболонки сухі, дихання глибоке шумне, відчувається запах ацетону

A * Гіперглікемічна

B Гіпоглікемічна

C Печінкова

D Азотемічна

E Уремічна

215 У дитини, яка перехворіла на аскаридоз, спостерігаються незначний біль у животі, послаблення стільця, інколи нудота. Для відновлення нормального біоценозу кишківника важливо застосувати:

A * Біфідобактерин

B Пентоксил

C Тіамін

D Панкреатин

E Карсіл

216 У дитини, що перенесла внутрішньочерепну пологову травму, розпочалися судоми. Медсестра для зняття судом повинна взяти першочергово:

A * Седуксен

B Анальгін

C Димедрол

D Парацетамол

E Спазмалгон

217 Під час патронажу дитини, яка народилась 5 днів тому, медична сестра помітила легкий акроціаноз губ і кінцівок, що посилюється під час смоктання грудей. У матері дитини у перші місяці вагітності діагностовано токсоплазмоз. Яка хвороба можуе бути у дитини?

A * Природжена вада серця

B Пневмонія

C Спазмофілія

D Рахіт

E Асфіксія

218 Дитині віком 1 місяць з метою профілактики рахіту призначають:

A * Аквадетрім

B Аскорутін

C Фестал

D Пантенол

E Фарінгосепт

219 Медсестра під час патронажу до новонародженого рекомендує щоденні гігієнічні ванни та дотримування правил гігієни при догляді. Недостатність якої із функцій шкіри це обумовлює?

A * Захисної

B Терморегуляторної

C Дихальної

D Потовидільної

E Утворення вітамінів

220 При огляді ротової порожнини дитини медсестра відмітила наявність 8 різців та 4 малих корінних зубів. Для якого віку дитини це характерно?

A * 16 місяців

B 20 місяців

C 22 місяців

D 12 місяців

E 8 місяців

221 При огляді 2 місячної дитини в кабінеті здорової дитини поліклініки медсестра відмітила наявність фізіологічного вигину хребта. Який фізіологічний вигин повинен бути в цьому віці?

A * Шийний лордоз

B Поперековий лордоз

C Грудний кіфоз

D Грудний лордоз

E Шийний кіфоз

 

222 Вік дитини 1 рік. Медсестра виміряла зріст дитини. На скільки сантиметрів виросладитина за перший рік?

A * 25 см

B 10 см

C 15 см

D 20 см

E 30 см

223 Який з симптомів ядерної енцефалопатії медсестра обере як першочерговий для планування мед сестринських втручань у новонародженого з гемолітичною хворобою новонародженого?

A * Судоми

B Набряк тканин

C Жовтяниця

D Блідість шкіри та слизових оболонок

E В'ялість при смоктанні грудей


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1717 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)