АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Медична сестра повинна провести забір матеріалу з носоглотки на чашку Петрі для виявлення палички Борде-Жангу. При якому захворюванні проводиться таке дослідження?

Прочитайте:
  1. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  2. Альтернативна медична експертиза
  3. Больному с почечной артериальной гипертензией и недостатосностью кровообращения назначен индивидуальный пост. Какие мероприятия по уходу должна регулярно проводить медсестра?
  4. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  5. В якому віці зникає смоктальний рефлекс?
  6. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію
  7. В якому розмірі повинно сплачувати підприємство страхові внески до Фонду, якщо основний вид діяльності за КВЕД – 74.87.0?
  8. В. Виявлення наявності серед населення гострозаразних кишкових інфекцій та епізоотій серед свійських і диких тварин
  9. В. Медична сестра прийомного покою.
  10. Вагітна, 7 тиж. вагітності, скаржиться на нудоту, блювання до 5 разів на добу, схуднення. Який діагноз повинна поставити акушерка ФАПу?

A * При кашлюку.

B При туберкульозі.

C При дифтерії.

D При менінгококовій інфекції.

E При скарлатині.

74 При антропометричному дослідженні новонародженого хлопчика встановлено такі показники: маса тіла 3600 г, зріст 54 см, обвід голови 42 см, обвід грудної клітини 34 см. Температура тіла 36,8?С. Який показник не відповідає нормі?

A *Обвід голови

B Зріст

C Маса тіла

D Обвід грудної клітини

E Температура тіла

75 При проведенні ранкового туалету в лікарняній палаті медична сестра проводила підмивання 2-х річної дівчинки в напрямку від лобка до анального отвору. Якою

анатомічною особливістю сечовивідних шляхів можна пояснити дії медсестри?

A *Сечовий канал короткий та широкий

B Слизова оболонка сечового міхура ніжна і пухка

C Стінка сечоводів атонічна

D М’язові волокна сфінктерів сечоводів недорозвинені

E Еластичні волокна мисок недорозвинені

76 Під час першого патронажу мати поскаржилась на збільшення і нагрубання грудних залоз у дитини, появу з них білуватого секрету. Збільшення симетричне, шкіра над

грудними залозами не змінена. Загальний стан дитини не змінений. Яке втручанняповинна здійснити медична сестра?

A *Накласти стерильну суху пов’язку

B Вичавити секрет

C Зробити масаж грудних залоз

D Накласти напівспиртовий компрес

E Накласти олійний компрес

77 На профілактичному огляді дитина 6-и місяців, яка знаходиться на грудному вигодовуванні. Треба провести консультування матері з вигодовування та харчування дитини. Яку страву можна порекомендувати для введення в раціон цієї дитини?

A *Картопляне пюре

B Фарш з курятини

C Фарш з річкової форелі

D Яєчний жовток

E Яблучний сік

78 На профілактичному огляді дитина 9-и місяців Із анамнезу відомо, що дитина вигодовувалась молочними сумішами, які мати постійно замінювала. Із прикормів дитина отримує тільки манну кашу. Яке дослідження треба обов’язково запланувати цій дитині з метою виявлення анемії?

A *Аналіз крові загальний

B Аналіз сечі загальний

C Копрограму

D Зіскоб на ентеробіоз

E Мазок із зіва на флору

79 Під час спілкування з матір’ю новонародженого медсестра повідомила їй, що дитину тимчасово планується годувати через назогастральний зонд. Який рефлекс відсутній у цієї дитини?

A *Ковтальний рефлекс

B Захисний рефлекс

C Пошуковий рефлекс

D Хапальний рефлекс

E Рефлекс повзання

80 Під час профілактичного антропометричного обстеження дитини 5-и місяців з’ясувалось, що за місяць вона набрала 500г маси тіла. Мати також, поскаржилась що дитина останнім часом стала неспокійною, погано спить. Яке додаткове обстеження треба провести цій дитині під час профілактичного огляду?

A *Контрольне годування

B Вимірювання зросту

C Вимірювання обводу голови

D Вимірювання обводу грудної клітини

E Вимірювання температури тіла

81 Дитині 7 років з діагнозом “Гострий гастрит” призначена водно-чайна дієта. Яким розчином треба її проводити?

A *Регідроном

B Фруктовим соком

C Солодким газованим напоєм

D Смектою

E Реосорбілактом

82 Дитині 12 років з діагнозом “Хронічний гастрит” призначено інструментальне обстеження. До якого обстеження треба готувати цю дитину?

A *Фіброгастродуоденоскопії

B Дуоденального зондування

C Ультразвукового дослідження органів черевної порожнини

D Рентгенографії

E Колоноскопії

83 Під час медичного огляду новонародженого мати поскаржилась на почервоніння сідниць. При огляді медична сестра помітила різке почервоніння з ерозіями. Дитина постійно знаходиться в “памперсах”, шкірні складки обробляються присипкою тільки після гігієнічної ванни. Про яке захворювання можна подумати?

A *Попрілість

B Пітниця

C Піодермія

D Фізіологічна еритема

E Токсична еритема

84 Під час профілактичного огляду дитини 1-го місяця, мати поскаржилась на неспокій, поганий сон, почервоніння та лущення шкіри щік, появу жовтих лусочок на тім’яній ділянці голови, схильність до нестійких випорожнень. Для якого захворювання

характерні ці симптоми?

A *Алергічний діатез

B Анемія

C Гіпотрофія

D Рахіт

E Пітниця

85 У дитини 10-ти років після фізичного навантаження з’явились загальна слабкість, тремтіння кінцівок, поверхневе дихання, підсилене потовиділення, відчуття голоду. Із анамнезу відомо, що дитина хворіє на цукровий діабет, отримує ін’єкції інсуліну заіндивідуальною схемою. Які першочергові дії медсестри в цьому випадку?

A *Дати дитині перорально будь-які “швидкі” вуглеводи

B Дати випити води

C Дати понюхати нашатирний спирт

D Провести оксигенотерапію

E Покласти дитину на кушетку


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1510 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)