АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В якому розмірі повинно сплачувати підприємство страхові внески до Фонду, якщо основний вид діяльності за КВЕД – 74.87.0?

Прочитайте:
  1. C. Пригнічення серцевої діяльності
  2. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  3. E. У продуктах та готових стравах не повинно бути токсичних речовин в шкідливих для організму концентраціях
  4. А. Центр серцево-судинної діяльності
  5. Біохімічні процеси та енергетика трудової діяльності
  6. В якому віці зникає смоктальний рефлекс?
  7. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію
  8. В.Очікувати спонтанної появи родової діяльності на протязі 24 годин та призначенні антибіотиків через 18 годин.
  9. Вагітна 24 роки звернулась в жіночу консультацію для взяття на облік. При вимірюванні зовнішніх розмірів таза отримані дані: 26-28-31-20. Який таз у жінки?

З 1 квітня 2006 року відповідно до наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 26 грудня 2005 року №375 „Про затвердження національних класифікаторів, зміни до державного класифікатора та скасування чинності державних класифікаторів” запроваджено нову редакцію національного класифікатора ДК 009:2005 „Класифікація видів економічної діяльності” взамін ДК 009:96.

Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 21.04.2006 №124 продовжено термін дії ДК 009:96 для застосування при визначенні тарифів страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі – Фонд).

Тобто, зазначений Вами КВЕД – 74.87.0 є КВЕДом ДК 009:2005. У зв’язку з цим для встановлення розміру страхового тарифу Вам необхідно звернутися до робочого органу виконавчої дирекції Фонду за місцем взяття на облік.

Який тариф для КВЕД 45.21.1 станом на 01.06.2006 року?

КВЕД 45.21.1 відноситься до 52 класу професійного ризику виробництва. Для даного класу страховий тариф на 2006 рік складає 2,42 відсотка до фактичних витрат на оплату праці найманих працівників.

Если частный предприниматель (СПД) использует наемную рабочую силу, какой процент отчислений в Фонд социального страхования должен производиться и с какой периодичностью: ежемесячно, раз в год и т.п. Спасибо.

Керуючись нормами статті 47 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” (далі – Закон) страхові внески нараховуються в межах граничної суми заробітної плати (доходу), що встановлюється Кабінетом Міністрів України та є розрахунковою величиною при обчисленні страхових виплат.

Розмір страхового внеску залежить від класу професійного ризику виробництва, до якого віднесено підприємство.

Розрахунок розміру страхового внеску для кожного підприємства проводиться Фондом соціального страхування від нещасних випадків відповідно до Порядку визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій на загальнообов'язкове соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Страхувальник здійснює страховий внесок у Фонд соціального страхування від нещасних випадків у порядку і строки, що визначаються страховиком.

Згідно з частиною першою статті 24 Закону України „Про оплату праці” заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.

Виходячи з норм пункту 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 20.04.2001 року N 12 та погодженої з Мінфіном України та Національним банком України (із змінами і доповненнями), страхові внески сплачуються страхувальниками - роботодавцями в день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

У разі виплати заробітної плати за першу половину місяця страхувальник одночасно з одержанням зазначених сум сплачує страхові внески, нараховані на суму цих виплат.

При проведенні оплати праці з готівкової виручки чи натуроплатою платники страхових внесків не пізніше наступного дня після здійснення виплат подають до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків до Фонду.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 482 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)