АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які розміри штрафів за несвоєчасну реєстрацію у Фонді та інші порушення законодавства про страхування від нещасного випадку?

Прочитайте:
  1. B. Порушення ритму серця
  2. D. нейроендокринні порушення
  3. D. Порушенням співвідношення білкових фракцій крові
  4. VII. Внесення страховими (головними страховими) експертами з охорони праці подань роботодавцям про усунення порушень законодавства про охорону праці
  5. А.Розміри тазу нормальні.
  6. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  7. Вегетативно-трофічні порушення в правій руці, симптом Горнера справа. Назвіть найбільш
  8. ВИРАЗКОВА ХВОРОБА, ЇЇ УСКЛАДНЕННЯ: ШЛУНКОВО-КИШКОВІ КРОВОТЕЧІ, РУБЦЕВІ ДЕФОРМАЦІЇ ШЛУНКУ ТА ДПК. ПОРУШЕННЯ ВОДНО-СОЛЬОВОГО ОБМІНУ ПРИ ВИРАЗКОВОМУ СТЕНОЗІ
  9. Відмітьте неврогенні форми порушення сечовипускання
  10. Вроджені та спадкові порушення обміну речовин

Виходячи з норм статей 45, 52 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» та статей 165 і 188 Кодексу робочі органи виконавчої дирекції Фонду застосовують адміністративне стягнення за допущення таких порушень законодавства про страхування від нещасного випадку:

1) порушення строків та обсягів сплати страхових внесків;

2) приховування (заниження) суми заробітної плати (доходу), на яку нараховуються страхові внески;

3) неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо страхових внесків;

4) несвоєчасне інформування Фонду про:

а) чисельність працівників, річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), суму заробітної плати на підприємстві;

б) нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання, що сталися на підприємстві;

в) зміни технології робіт, виду діяльності підприємства;

5) ухилення фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю, від подання заяви про взяття на облік або несвоєчасне подання заяви про взяття на облік у Фонді;

6) вчинення дій, що перешкоджають уповноваженим особам органів Фонду у здійсненні перевірок, пов’язаних із нарахуванням, обчисленням, сплатою страхових внесків та цільовим використанням коштів Фонду.

Керуючись нормою статті 1654 Кодексу, вище перераховані адміністративні порушення тягнуть за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 до 255 грн.), а дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн.).

У відповідності до статті 38 Кодексу адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше, ніж через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – два місяці з дня його виявлення.

Крім того, повідомляємо, що відповідно до пункту 5.8 Інструкції «Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України», затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007 року № 36 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01 серпня 2007 року за № 867/14134, при стягненні недоїмки за платежами до Фонду строки давності не застосовуються.

Суб’єкт підприємницької діяльності протягом шести місяців використовував найману працю. Наступні три роки наймана праця не використовувалася. Чи можливо, в такому випадку, бути знятим з обліку у робочому органі виконавчої дирекції Фонду?

Відповідно до статті 7 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» роботодавцем, зокрема, вважається фізична особа, яка використовує найману працю.Відповідно до пункту 2.4. Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007 року №36, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.08.2007 року за № 867/14134 платниками страхових внесків до Фонду є фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю.

У разі припинення використання найманої праці фізичною особою, тобто зняття у центрі зайнятості в установленому законодавством порядку з реєстрації останнього трудового договору між фізичною особою-роботодавцем та працівником, фізична особа–підприємець втрачає статус роботодавця і платника страхових внесків до Фонду. У цьому випадку робочий орган виконавчої дирекції Фонду на підставі поданої нею заяви, а також акта перевірки щодо повноти нарахування та сплати страхових внесків може зняти її з Реєстру платників страхових внесків. При цьому така фізична особа залишається у робочих органах виконавчої дирекції Фонду на обліку як суб’єкт господарювання.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 464 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)