АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Чи враховуються при визначенні страхового тарифу страхувальника наявність підсобно - допоміжних виробництв (підрозділів) на підприємстві?

Прочитайте:
  1. C. Наявність в матці двох і більше плодів.
  2. C. Наявність двох артерій і однієї вени.
  3. D. Наявність фази повільної реполяризації – фази плато
  4. Аналіз, прогнозування, профілактика травматизму та професійної захворюваності на виробництві.
  5. Взяття змивів з носової частини горла для дослідження на наявність вірусів
  6. Взяття мазка з носа та горла на наявність збудника дифтерії
  7. Взяття мазка з носа та зіва на наявність збудника дифтерії
  8. Виробництво та сертифікація
  9. Встановлення зв’язку нещасного випадку з виробництвом.
  10. Гігієнічні аспекти медичного обслуговування працівників промислових підприємств та сільськогосподарського виробництва

Відповідно до статті 3 Закону України "Про страхові тарифи..." підсобно - допоміжні виробництва (підрозділи) підприємств, які займаються незалежно від спеціалізації підприємства іншими видами виробничої діяльності та перебувають на самостійному балансі і є у зв'язку з цим самостійними обліковими одиницями, при визначенні розмірів страхових тарифів відносяться до галузей економіки, яким відповідає їх діяльність.

Який порядок встановлення страхових тарифів для підприємств що ведуть декілька видів діяльності одночасно?

Якщо страхувальник провадить свою діяльність у кількох галузях економіки, при визначенні розміру страхового тарифу підприємство відноситься до тієї з них, яка має найбільш питому вагу в обсязі реалізованої продукції.

Як можна дізнатися клас професійного ризику виробництва?

Класифікація видів робіт за професійним ризиком виробництва визначено Порядком визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, який затверджений постановою Кабінету міністрів України від 13 вересня 2000 р. № 1423.

Приватний підприємець зареєстрований у Фонді в 2003р. У 2004 – 2005р.р. діяльність не здійснювалась. У березні 2006 року змінено вид діяльності, оформлені наймані працівники. Коли і яким чином можна змінити страховий тариф? У Фонді сказали – лише в 2007р.

Відповідно до пункту 4.5. Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 20 квітня 2001 р. N 12, погодженої з Міністерством фінансів України та Національним банком України (далі - Інструкція), у випадку зміни виду економічної діяльності підприємства робочий орган виконавчої дирекції Фонду на підставі заяви страхувальника та після проведення перевірки фінансово – господарської діяльності страхувальника щодо нарахування, своєчасності і повноти сплати та цільового використання коштів на страхування від нещасного випадку змінює належність цього підприємства до класу професійного ризику виробництва.

Зміна класу професійного ризику здійснюється Фондом один раз на рік за результатами роботи страхувальника за минулий календарний рік. Новий клас професійного ризику встановлюється з початку поточного року.

У разі, якщо суб’єктом господарювання не проводилась господарська діяльність і за результатами 2005 року неможливо встановити вид економічної діяльності, йому необхідно звернутися до державного реєстратора (за умови, що даний вид економічної діяльності відсутній в реєстраційній картці) для внесення змін до реєстраційної картки щодо основного виду економічної діяльності у 2006 році.

На підставі отриманих від державного реєстратора даних робочий орган виконавчої дирекції Фонду вносить відповідні зміни до облікової та особової справи страхувальника згідно з пунктом 3.11 Інструкції і встановлює страховий тариф на 2006 рік відповідно до основного виду діяльності, заявленого страхувальником.

Страхові внески нараховуються і сплачуються фізичними особами – підприємцями з дати укладення трудового договору (контракту) між фізичною особою – підприємцем і першим найманим працівником.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 487 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)