АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Який характерний симптом спостерігають на 3 – ій день висипання у разі захворювання на вітряну віспу?

Прочитайте:
  1. I. Методы симптоматической психотерапии
  2. III. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  3. VІ. Інфекційні захворювання серця
  4. XI пара ЧМН - добавочный нерв, симптомы поражения.
  5. Алкоголизм, симптоматика на различных стадиях. Особенности алкоголизма у юношей и женщин. Влияние алкоголизма на потомство
  6. Аллергия проявляется множеством симптомов
  7. АНАЛОГИЯ И СИМВОЛИКА СИМПТОМА
  8. Анамнез життя — це основні факти життя дитини до захворювання.
  9. Анатомо-физиологические данные и симптомы поражения I пары ЧМН
  10. Анафилактический шок (признаки и симптомы)

A *поліморфізм висипу.

B Плями Бєльського-Філатова-Копліка.

C Симптом Філатова.

D Палаючий зів

E Афонія голосу.

155 Який зріст має дитина в 1 рік?

A 75 см

B 50см

C 90см

D 85см

E 100 см

156 Визначіть масу тіла дитини віком 3 місяці, якщо вона народилася з масою тіла 3100 г.

A 5300 г

B 7900 г

C 6500 г

D 9100 г

E 8500 г

157 На третю добу у новонародженої дитини шкіра пожовтіла, але стан не погіршився. Це пояснюється:

A *Фізіологічною жовтяницею

B Сечокислим інфарктом

C Токсичною еритемою

D Гемолітичною хворобою

E Статевим кризом

158 Яка частота дихання у новонародженої дитини?

A 40 – 60 за 1 хв.

B 30 – 35 за 1 хв.

C 20 – 25 за 1 хв.

D 35 – 45 за 1 хв.

E 16 – 18 за 1 хв.

159 Медсестра оцінює фізичний розвиток дитини 2-х місяців. Які показники прибавки маси і зросту за другий місяць здорової дитини?

A 800 г, 3см

B 700г, 3см

C 700г, 2см

D 800 г,2см

E 750г;2,5см

160 У дитини 12 років спостерігаються: млявість, головний біль, гіркота в роті, відрижка,блідість шкіри, болючість у правому підребер'ї. Медична сестра здійснює підготовку дитини до ультразвукового дослідження органів травлення. Вкажіть препарат, який найдоцільніше дати дитині протягом трьох днів для зменшення метеоризму.

A * Карболен

B Ентеросептол

C Фталазол

D Левоміцетин

E Бактрим.

161При обстеженні в дівчинки 9 років спостерігаються: головний біль, біль у горлі під час ковтання, t° – 38,6?С. На шкірі дрібно- краплинний, яскраво-рожевий висип на гіперемійованому тлі шкіри, крім носо-губного трикутника; язик яскраво-червоний, сосочки гіпертрофовані. Слизові оболонки передніх піднебінних дужок м'якого піднебіння, язичка яскраво гіперемійовані. Вкажіть найхарактернішу наявну проблему пацієнта, яка буде виявлена з боку шкіри при обстеженні через тиждень від появи шкірних симптомів.

A * Лущення

B Пігментація

C Висип

D Везикули

E Плями.

162 Хлопчик 5 років перебуває на стаціонарному лікуванні в дитячій лікарні. При обстеженні дитини спостерігаюься: плаксивість, дратівливість, порушення сну, гіперкінези,порушення координації рухів. Вкажіть першочергові дії медсестри.

A * Забезпечити ліжковий режим

B Застосувати серцеві глікозиди

C Постійно проводити оксигенотерапію

D Визначити властивості пульсу

E Призначити збалансоване харчування.

163 У дівчинки 2 років спостерігаються: загальна слабкість, головний біль, дратівливість, стійкий свербіж та неприємні відчуття печії в ділянці ануса. При обстеженні виявлені гострики. Заплановані дії медсестри щодо дотримання санітарно-гігієнічних заходів та медикаментозного лікування проведені. Для оцінки результатів медсестринських втручань вкажіть контрольний метод лабораторної діагностики для даної дитини.

A * Зіскоб на ентеробіоз

B Загальний аналіз крові

C Загальний аналіз сечі

D Дослідження калу на яйця гельмінтів

E Копрологічне дослідження.

Під час ранкового огляду дітей у дитячому садочку медична сестра помітила в 4 річної дівчинки на шкірі обличчя, на волосяній частині голови плями, дрібні папули та везикули. Везикули мають овальну форму, розміщені на неінфільтрованій основі. Навколо везикули є вузька смужка гіперемії. Визначте наступний елемент висипу, який буде виявлений при обстеженні.

A * Кірочки

B Горбики

C Лущення

D Вузлики

E Пустули.

165 У хлопчика 4 років самопочуття погане, виражена слабкість, рухова активність знижена, шкірні покриви бліді. На шкірі і видимих слизових оболонках наявні петехеї та екхімози, поодинокі крововиливи, розташовані асиметрично, безболісні, тахікардія, Ps – 100/ хв., АТ – 80/40 мм рт.ст. Вкажіть основну причину наявних проблем дитини.

A * Зниження рівня тромбоцитів

B Зниження рівня гемоглобіну

C Запалення дрібних судин

D Дефіцит ІХ фактора

E Підвищена швидкість осідання еритроцитів.

166 Дитина 6,5 місяців знаходиться на природному вигодовуванні, маса при народженні 3150 г, отримує 10\% молочну кашу, сік. Для введення дитині наступного пригодовування медична сестра навчає матір готувати овочеве пюре. Вкажіть овочі, які найдоцільніше використовувати для приготування даної страви.

A * Картопля, капуста, морква

B Буряк, морква, капуста

C Капуста, картопля, помідори

D Картопля, перець, буряк

E Морква, цибуля, баклажани.

167 При огляді в дитини 4 років спостерігаються: шкіра обличчя бліда з ціанотичним відтінком, переляк в очах, експіраторна задишка, з дистанційними свистячими хрипами. Хрипи чути на відстані. Грудна клітка здута. Вкажіть захворювання, для якого є характерними пріоритетні проблеми пацієнта.

A * Бронхіальна астма

B Крупозна пневмонія

C Гострий бронхіт

D Стафілококова пневмонія

E Хронічний бронхіт.

168 Хлопчик 6 місяців знаходиться на природному вигодовуванні, маса при народженні 3600 г., проживає з батьками в сільській місцевості. У плані медсестринського догляду медсестра планує введення соку поступово зі збільшенням його об’єму. Вкажіть сік, який найдоцільніше давати вперше даній дитині

A * Яблучний

B Банановий

C Гранатовий

D Томатний

E Апельсиновий.

169 У дівчинки 12-ти років спостерігаються: порушення сну, головний біль, біль у попереку, болісні часті сечовиділення малими порціями. Симптом Пастернацького – позитивний справа, відсутні набряки. При складанні плану сестринського догляду медсестра приділяє увагу дієті. Вкажіть дієту, рекомендовану даній дитині.

A № 5

B № 1

C № 9

D № 10

E № 15

170 Дитині 3 місяці, знаходиться на штучному вигодовуванні. Після вживання вперше 60 мл виноградного соку. через 20 хв. у дитини спостерігалися: блювання, рідкі неоднорідні випорожнення з невеликою кількістю слизу та неперетравленою їжею з білими грудочками, 7 разів протягом доби. Для обстеження призначено копрологічне дослідження. Вкажіть лабораторію, до якої необхідно відправити дане обстеження

A * Клінічна

B Біохімічна

C Бактеріологічна

D Імунологічна

E Вірусологічна.

171 У хлопчика 4 років після споживання недозрілих абрикос стан погіршився. При обстеження дитини спостерігаються: слабкість, млявість, головний біль, відчуття важкості в надчеревній ямці, нудота, блювання, біль у животі. Випорожнення нестійкі. Вкажіть першочергову дію медсестри.

A * Промити шлунок

B Дати тепле пиття

C Здійснити санацію ротової порожнини

D Призначити лікувальну дієту

E Дати знеболювальні препарати.

172 Дитині 2 місяці, знаходиться на природному вигодовуванні, годування проводиться за вимогою дитини. Після хвороби в матері з'явилися перші симптоми гіпогалактії. Вкажіть найдоцільніші дії медсестри.

A * Провести контрольне зважування

B Перевести на змішане вигодовування

C Призначити матері пролактин

D Догодовувати молочною сумішшю

E Почати вводити пригодовування.

173 Дитина народилася від І вагітності, фізіологічних пологів з масою тіла 2800 г., з ростом 48 см. За шкалою Апгар – 8 б. При огляді: здорова, t° – 36,5?С. Планується специфічна профілактика інфекційних хвороб згідно з календарем щеплень. Визначте обов’язкові щеплення, які необхідно провести даній дитині в пологовому стаціонарі.

A * Проти гепатиту В, туберкульозу

B Проти кашлюку, дифтерії

C Проти поліомієліту, гемофільної інфекції

D Проти кору, краснухи

E Проти правцю, паротитної інфекції.

174 Дитина народилася від ІІ вагітності при терміні гестації 35 тижнів з масою тіла 1800 г.Через 24 години після годування дитини грудним молоком провели обстеження на фенілкетонурію. Результат негативний. Вкажіть обов’язкове скринінгове обстеження, яке потрібно провести дитині до виписування з пологового стаціонару.

A * На вроджений гіпотиреоз

B На цукровий діабет

C На алергічний діатез

D На гіпофізарний нанізм

E На аномалії розвитку.

 

175 Дитина народжена ВІЛ – інфікованою матір’ю, ВІЛ – статус дитини не визначено. Медична сестра планує проведення специфічної профілактики проти інфекційних захворювань до уточнення ВІЛ – статусу. Вкажіть вакцину, яку можна планувати вводити даній дитині.

A * АКДП

B БЦЖ

C Корову

D Паротитну

E Поліомієлітну оральну

176 Дитина 6 місяців, яка народилася від ІІ вагітності, фізіологічних пологів, з масою тіла 2800 г., з ростом 46 см., знаходиться на природному вигодовуванні; має 2 нижні медіальні різці, готується до вакцинації, знаходиться на прийомі в дитячій поліклініці. Вкажіть найінформативніше обстеження для оцінки фізичного розвитку дитини.

A * Виміряти зріст дитини

B Підрахувати частоту пульсу

C Виміряти артеріальний тиск

D Підрахувати кількість дихальних рухів

E Виміряти температуру тіла.

177 У дитини 4-х років з’явились лихоманка до 39°С, пронос, повторне блювання, головний біль, сонливість, анорексія.Кількість дефекацій 15 разів на добу, випорожнення зі слизом, прожилками крові. Виражені тенезми і біль у животі, сигмовидна кишка пальпується у вигляді тонкого тяжа. Про яке захворювання можна

Думати?

A *Дизентерія

B Сальмонельоз

C Ешерихіоз

D Токсична диспепсія

E Холера

178 Вкажіть номер наказу МОЗ України, який регламентує календар щеплень дітей:

A *№ 48

B № 152

C № 120

D № 318

E № 434


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1756 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.01 сек.)