АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дитині 3 дні, стан задовільний, патологічних змін немає. До якої вакцинації необхідно підготувати дитину?

Прочитайте:
  1. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  2. В який відділ дванадцятипалої кишки необхідно ввести фіброгастроскоп, щоб оглянути великий сосочок дванадцятипалої кишки?
  3. В. Налякати, сказавши, що тоді необхідно буде зробити внутрішньом'язову ін'єкцію.
  4. Визначте вік дітей, підлеглих ревакцинації проти кору, паротиту, краснухи
  5. Відмінність патологічних змін від фізіологічних при хворобі
  6. Дитині 10-річного віку було проведено пробу Манту. Через 72 год. медична сестра виявила на місці проведення проби папулу в діаметрі 8 мм. Оцініть пробу Манту.
  7. Дитині 3 місяці, знаходиться на грудному вигодовуванні. Мати звернулась до медичної
  8. Дитині 5р. виставлено діагноз – дифтерія. Лікар призначив введення протидифтерійної сироватки за методом Безредка. Яким шляхом вводиться пробна доза сироватки?
  9. Дитині 7 років. Щеплення не проводились. В класі є випадки кору. Які характерні симптоми може виявити медсестра в продромальному періоді?

A *Проти туберкульозу

B Проти поліомієліту

C Проти кашлюку, дифтерії

D Проти епідпаротиту

E Проти кору

294 У дитини 3 тижнів життя, яка знаходиться на природному годуванні, при проведенні патронажу медсестра звернула увагу на наявність попрілостей 1 ступеня, помірне утворення кірок на волосяній частині голови. Інших змін при медсестринсько- муобстеженні не виявлено. Який медсестринський діагноз повинна поставити медсестра?

A *Попрілості 1 ступеню, гнейс

B Ексудативно-катаральний діатез

C Лімфатико-гіпопластичний діатез

D Нервово-артритичний діатез

E Харчова алергія

295 В палаті спільного перебування матері та новонародженого, який народивсядоношеним, мати перелякана тим, що її хлопчик вимагає частого прикладання догрудей. Надайте рекомендації матері щодо частоти прикладання до грудей?

A *Годувати за вимогою новонародженого

B 7 разів на добу

C 6 разів на добу

D 5 разів на добу

E 10 разів на добу

296 Хлопчик 7 років знаходиться на стаціонарному лікуванні з приводу гострої пневмонії. При догляді медсестра відмітила, що у дитині з'явилася слабкість, адинамія, озноб, температура знизилася до t 35,3 С, на чолі – холодний липкий піт, тахікардія, ниткоподібний пульс, загальмованість. Визначте першочергові медсестринські втручання?

A *Зігріти дитину

B Ввести преднізолон

C Ввести розчин адреналіну

D Ввести розчин кофеїну

E Провести оксигенотерапію

297 Мати з здоровою дитиною 4 місяців після огляду дільничнім педіатром прийшла в кабінет щеплень на планове щеплення. Проти яких інфекцій медична сестра буде робити профілактичні щеплення дитині?

A *Дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції

B Дифтерії, кашлюку, правця, кору, червоної висипки

C Дифтерії, гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, гемофільної інфекції

D Правця, поліомієліту, червоної висипки, паротиту, кору

E Паротиту, кору, поліомієліту, гемофільної інфекції, туберкульозу

298 Дитина 1 року 8 міс. млява, апетит погіршений, бліда, шкіра суха, в загальному аналізі крові ер. 3,1х10 12/л, Hb 95 г/л. У анамнезі штучне вигодовування, несвоєчасне введення прикорму, порушення режиму. Ці проблеми вказують на:

A * Залізодефіцитну анемію

B Тромбоцитопенічну пурпуру

C Геморагичний васкуліт

D Лейкоз

E Гемофілію

299 У дитини 4,5 років підвищення t до 38,0 С.При огляді - на шкірі волосистої частини голови, обличчі, тулубі, кінцівках - поліморфний висип у вигляді папул, везикул, шкірочок. Ці симптоми вказують на:

A * Вітряну віспу

B Кір

C Краснуху

D Менінгококову інфекцію

E Скарлатину

300 У дівчинки 4 років, що відвідує дитячий садок, з’явилась дратівливість, нічне нетримання сечі, свербіж в періанальній ділянці. Ці проблеми найбільш вірогідні для:

A * Ентеробіозу

B Аскаридозу

C Трихоцефальозу

D Гіменоліпедозу

E Трихінельозу

301 Дівчинка 11 років тиждень тому перехворіла на ангіну. За три дні до прибуття в лікарню у неї з’явилась слабкість, млявість, головний біль, набряки під очима. Об’єктивно: шкіра бліда, набряки на гомілках, АТ – 150/100 мм рт. ст. Живіт м’який. При проведенні медсестринського обстеження Ви виявили такі проблеми, як: зменшення кількості сечі та переважання нічного діурезу над денним. Дайте визначення цим поняттям?

A * Ніктурія, олігурія.

B Поліурія, бактеріурія.

C Циліндрурія, гематурія.

D Анурія, бактеріурія.

E Лейкоцитурія, протеїнурія.

302 Ви – медсестра ендокринологічного відділення, де лікується дитина з діагнозом: “Гіпотиреоз”. Визначте, які проблеми Ви будете спостерігати у пацієнта з даною патологією при проведенні медсестринського обстеження?

A *Дитина на оточення не реагує, обличчя набрякле з товстими губами, язик великий

B У дитини поліурія

C У дитини глюкозурія

D У дитини гіперглікемія

E У дитини в крові бластні клітини

303 Ви - медична сестра ендокринологічного відділення. До Вас звернулася дитина із скаргами на спрагу, сонливість, головний біль, нудоту, посилений апетит, схуднення, збільшення сечовиділення. Який з методів лабораторного обстеження найбільш

інформативний при цьому стані?

A * Аналіз крові та сечі на вміст глюкози

B Загальний аналіз крові

C Сечовину крові

D Ревмопроби

E Печінкові проби

304 На консультативний прийом в дитячу поліклініку прийшла мати з дитиною 1 місяця життя. Дільничним педіатром був встановлений діагноз: “Попрілості ІІ ступеня”. Яку проблему Ви виявите у пацієнта при огляді?

A *У ділянці пахвинних складок гіперемія, окремі ерозії.

B У ділянці пахвинних складок гіперемія

C У ділянці пахвинних складок гіперемія, злиття ерозій

D У ділянці пахвинних складок екзема

E Свербіж у ділянці пахвинних складок

305 Ви – дільнича медсестра, прийшли на активний патронаж до новонародженої дитини 10 днів. На шкірі з’явилась пітниця. Які симптоми на це вкажуть?

A * Дрібні, червоного кольору висипи на обличчі та грудях

B Блідість шкіри

C Акроцианоз

D Гіперемія в складках

E Затруднене носове дихання

У дитини 12 років скарги на загальну слабкість, t тіла 37,5 С, болі в горлі. При огляді зіву – мигдалики збільшені, набряклі, гіперемійовані. Із анамнезу відомо, що дитина була в контакті з хворим на дифтерію. Лікарем був виставлений діагноз: “Дифтерія зіву. Катаральна форма”. Яке дослідження Ви проведете першочергово?

A *Взяття мазку з зіву та носу на ВL

B Взяття слизу з носової частини глотки на наявність вірусів

C Взяття мокротиння на бактеріологічне дослідження

D Взяття матеріалу на кишкову групу

E Взяття мазку з ротоглотки на паличку Борде-Жангу

307 Ви – медсестра приймального відділення дитячої інфекційної лікарні. До Вас поступає дитина 4-х років з наступними проблемами: t – 40,0С, блюванням, після якого не наступає полегшення, сильним головним болем, рясним геморагічним зірковим висипанням на сідницях. Згідно листка лікарських призначень Ви внесете в план медсестринських втручань введення препарату, який використовується при даному захворюванні. Який це препарат?

A *Левоміцетин

B Вітамін С

C Супрастин

D Анальгін

E Но-шпу

308 Ви працюєте медсестрою в школі. Через 2 тижні після перенесеної скарлатини до Вас звернувся хлопчик 12 років, який скаржиться на підвищення t тіла до 37,5 С, набряки під очима, зменшену кількість сечі, яка набула червоного кольору. З якого дослідження треба розпочати обстеження дитини?

A *Загальний аналіз сечі

B Аналіз сечі на бактеріурію

C Проба по Нечипоренко

D Проба за Зимницьким

E Проба по Амбурже

Пацієнту 3 роки. Відвідує ДДЗ. Скарги на кашель, нежить, світлобоязнь, слинотечу, підвищення температури тіла до 38,0С, кволість. Хворіє 3-тю добу. При огляді: на слизовій щік проти малих кутніх зубів дрібні плями розміром з макове зерно, оточені червоним вінчиком. Дитині був встановлений діагноз: “Кір”. Визначте в якому періоді хвороби перебуває дитина на підставі перерахованих проблем?

A *Катаральному періоді

B Інкубаційному періоді

C Періоді висипу

D Періоді пігментації

E Періоді видужування

310 Ви - медсестра кабінету щеплень. Для профілактики кору, паротиту, краснухи згідно наказу МОЗ України № 48 “Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні” введення якої вакцини Ви заплануєте?

A *КПК

B АКДП

C БЦЖ

D Проба Манту

E АДП

311 Дівчинка 10 років, знаходиться на лікуванні в кардіологічному відділенні з діагнозом: “Ревматична хвороба, активна фаза. Ревматичний поліартрит”. Яку проблему у пацієнта Ви виявите при медсестринському обстеженні?

A *Летючий біль в суглобах

B Біль в серці

C Підвищений АТ

D Головний біль

E Гримаси

312 Ви – медсестра пульмонологічного відділення. До Вас поступила дитина із скаргами на сухий кашель, біль в грудній клітці. Об’єктивно: при перкусії легень – ясний легеневий звук, при аускультації – сухі та вологі хрипи. Лікар призначив пацієнту накласти гірчичники. Якою повинна бути t води для постановки гірчичників?

A *450 С

B 370 С

C 280 С

D 700 С

E 600 С

313 Дитині 2-ох років, в якої спостерігають симптоми катарального отиту, необхідно закапати краплі у вухо.Укажіть, як треба підготувати лікарський препарат, щоб здійснити дану маніпуляцію?

A *Краплі підігріти до t – 36-37^0С

B Краплі збовтати

C Краплі розвести

D Краплі розмішати

E Краплі охолодити

314 Дитині 5 років. Тиждень тому перехворіла на ГРВІ. На 8-й день стан дитини погіршився – знову піднялась температура до 390С, з’явився кашель. При огляді: стан дитини середньої тяжкості, періоральний ціаноз, задишка змішаного характеру в спокої до 45/хв. Дитині був встановлений діагноз:“Гостра пневмонія” При проведенні суб’єктивного обстеження – аускультації та перкусії – які дані будуть найбільш інформативні при цьому захворюванні?

A *Крепітуючі хрипи, скорочення перкуторного звуку у ділянці ураження.

B Крупнопухирчасті хрипи, ясний легеневий звук.

C Крупнопухирчасті хрипи, тимпаніт.

D Пуерильне дихання, коробковий відтінок перкуторного звуку

E Везикулярне дихання, ясний легеневий звук.

315 Новонароджений хлопчик народився від перших пологів при терміні гестації 33 тижні, з масою тіла 1800г, довжиною тіла – 40см. Згідно листка лікарських призначень з метою профілактики рахіту Ви запланували введення якого наступного препарату?

A *Холекальциферол

B Супрастин

C Феррокаль

D Афлубін

E Софрадекс

316 Ви – дільнична медсестра, складаєте план проведення І ревакцинації проти дифтерії, кашлюку та правця згідно “Календаря профілактичних щеплень в Україні”. Дітей якого віку Ви запросите до дитячої поліклініки у кабінет щеплень?

A *18 місяців

B 12 місяців

C 3 місяці

D 6 місяців

E 3 роки

317 Згідно плану медсестринських втручань Ви запросили матір 6-ти місячної дитини в дитячу поліклініку на вакцинацію проти вірусного гепатиту В. При реалізації плану медсестринських втручань вкажіть дозу та метод введення вакцини?

A *0,5 мл в/м в зовнішню поверхню стегна

B 0,5 мл п/ш в плече

C 0,1 мл в/ш в передпліччя

D 0,1 мл в/м в сідницю

E 1,0 мл п/ш в плече

318 В кабінеті здорової дитини Ви проводите контрольне зважування. Якої умови необхідно дотримуватись при проведенні контрольного зважування?

A *Зважувати перед та після годуванням

B Зважувати перед годуванням

C Зважувати після годуванням

D Зважувати під час годуванням

E Зважувати через 2 години після годування

319 Визначіть за формулою антропометричні показники дитини 1 року, якщо маса при народженні – 3000г, зріст – 50 см:

A *10200г, зр – 75 см

B 11200г, зр – 78 см

C 9500г, зр – 72 см

D 8600г, зр – 70 см

E 12000г, зр – 80 см

320 Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів в грудному молоці?

A *1:3:6

B 1:1:4

C 1:2:4

D 3:3:6

E 1:2:3

321 В якому віці здорова дитина починає сидіти, промовляє склади „ба”, „ма”?

A 6 міс.

B 3 міс.

C 4 міс.

D 8 міс.

E 10 міс.

322 Об’ємним методом визначити добову потребу в їжі дитини 3 міс:

A 1/6 маси тіла

B 1/5 маси тіла

C 1/7 маси тіла

D 1/8 маси тіла

E 1/9 маси тіла


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1969 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.014 сек.)