АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які медсестринські втручання доцільні при захворюванні на вітряну віспу

Прочитайте:
  1. Кожне медичне втручання, яке проводиться дитині, у т.ч. огляд лікарем-спеціалістом, має бути обґрунтованим та безпечним для дитини.
  2. Медична сестра повинна провести забір матеріалу з носоглотки на чашку Петрі для виявлення палички Борде-Жангу. При якому захворюванні проводиться таке дослідження?
  3. Під час оперативного втручання на малому тазі жінки виникла необхідність перев’язати маткову артерію. Яке з утворень може бути випадково перев’язаним разом з нею?
  4. Під час оперативного втручання на фоні використання гігронію різко знизився артеріальний тиск. Представники яких груп лікарських препаратів можуть нормалізувати артеріальний тиск?
  5. При захворюванні та травмі.
  6. У дитини 10 років хірург запідозрив запалення дивертикула Меккеля, що потребує оперативного втручання. Вкажіть, ревізія якої ділянки кишківника необхідна, щоб віднайти дивертикул?
  7. У хворого під час оперативного втручання з'явилися симптоми передозування диплацину. Препарат якої групи найдоцільніше використати для послаблення ефекту передозування?
  8. Хворому для проведення оперативного втручання була проведена атаралгезія. Комбінація яких препаратів використовується для цього виду загальної анестезії?
  9. Який характерний симптом спостерігають на 3 – ій день висипання у разі захворювання на вітряну віспу?

A * Проводити обробку везикул 1 \% розчином діамантового зеленого

B Прикладати сухе тепло на ділянку привушних залоз

C Забезпечити палату затемненням при світлобоязні

D Спостереження за кількістю та характером випорожнень

E Проведення промивання шлунку

228 Ви медсестра дитячого дошкільного закладу. У 4 річної дитини виявили блідо-рожеве висипання по всьому тілі, збільшення потиличних, задньошийних лімфовузлів. Яке медсестринське втручання найбільш доцільне в першу чергу:

A * Ізоляція дитини

B Виміряти температуру тіла

C Обробити висип діамантового зеленого

D Взяти мазок із зіва та носа

E Підрахувати дихання

229 Патронажна медична сестра проводить обстеження 12-місячної дитини. Що з перерахованого відповідає даному віку?

A * Закриття великого тім’ячка

B Сплющення потилиці

C Розвиток тім’яних горбів

D “Браслети” на передпліччях

E Розгорнутість країв грудної клітки

230 Під час огляду новонародженої дитини палатна медична сестра визначила, що в акті дихання бере участь діафрагма. Чим можна пояснити діафрагмове дихання у новонародженого:

A * Горизонтальним розташуванням ребер

B Недостатня м'язова активність

C Функціональною незрілістю дихального центру

D Зменшенням просвіту дихальних шляхів

E Дозріванням дихальних альвеол

231 Немовля народилося від п’ятої вагітності (попередні переривалися у першому триместрі), що перебігала з токсикозом, анемією. Мати працює на хімічному комбінаті, що виробляє хімічні речовини. У дитини визначається вроджена вада серця. Яка імовірна причина вродженої вади?

A * Вплив професійної шкідливості

B Пізній токсикоз вагітності

C Анемія вагітних

D Ранній токсикоз

E Хромосомні аномалії

232 Дівчинка добре бере іграшку, повертається зі спини на бік, чітко реагує на звук, впізнає маму, голосно сміється у відповідь на емоційне звернення. Для якого віку характерні такі ознаки?

A *4 місяці

B 5 місяців

C 6 місяців

D 2 місяці

E 7 місяців

233 До патронажної медсестри звернулася мати 5-ти місячної дитини з питанням – який тип дихання притаманний даному віку?

A *Змішаний

B Діафрагмальний

C Черевний

D Грудний

E Аритмічний

234 Дитину 2 місяців необхідно раптово перевести на штучне вигодовування. Яку суміш в даному випадку медичній сестрі доцільно порекомендувати матері?

A *Адаптовану

B Неадаптовану

C Солодку

D Кисломолочну

E Цільне коров’яче молоко

235 В пологовому будинку медичній сестрі необхідно провести обстеження новонародженої дитини на фенілкетонурію. Вкажіть місце забору матеріалу для даного обстеження:

A *Латеральна поверхня п’ятки між IV і V пальцем

B Медіальна поверхня п’ятки

C З пупкової вени

D З вени

E З пальця

236 Народилася здорова доношена дівчинка. Під час проведення першого туалету новонародженого потрібно провести профілактику офтальмії. Чим проводять профілактику офтальмії?

A *0,5\% еритроміциновою маззю

B 30\% розчином сульфацилу натрію

C 0,02\% розчином фурациліну

D Фізіологічним розчином

E Краплі Софрадекс


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1227 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)