АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?

Прочитайте:
  1. E Может применяться любой из перечисленных препаратов
  2. E. Антигістамінні препарати
  3. I. Основные этапы приготовления гистологических препаратов
  4. I. САХАРОСНИЖАЮЩИЕ ПРЕПАРАТЫ
  5. II. Препараты из различных фармакологических групп с анальгетическим компонентом действия
  6. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  7. XII. ИЗУЧЕНИЕ ВЛИЯНИЯ ПРЕПАРАТА ЭРАКОНД ПРИ НАРУШЕНИИ РЕПРОДУКТИВНОЙ ФУНКЦИИ У МУЖЧИН
  8. XVI. ПРИМЕНЕНИЕ ПРЕПАРАТА ЭРАКОНД В ПРАКТИКЕ ОЗДОРОВЛЕНИЯ ДЕТЕЙ
  9. А) Эстрогенные и антиэстрогенные препараты
  10. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?

A. *Атропін

B. Папаверин

C. Унітіол

D. Тіосульфат натрію

E. Дипіроксим

Дівчина 25 років прийшла до токсикологічного відділення з явищами гострого отруєння морфіном. Який антидот слід вести хворій?

A.* Налоксон

B. Унітіол

C. Атропін

D. Лобелін

E. Етімізол

Хворій з явищами гострої інтоксикації морфіном був введений налоксон, який швидко покращив її стан. Який переважний механізм дії цього препарату?

A. *Конкурентна блокада мю-опіатних рецепторів

B. Блокада ГАМК-рецепторів

C. Блокада серотонінових рецепторів

D. Блокада бензодіазепінових рецепторів

E. Блокада сигма-опіатних рецепторів

Через 2-3 години після парентерального введення препарату у пацієнта розвинувся коматозний стан, спостерігається дихання типу Чейн-Стокса, зіниці різко звужені, колінний рефлекс збережений. Який препарат міг спричинити отруєння?

A. * Морфін

B. Аміназин

C. Сібазон

D. Спирт етиловий

E. Фенобарбітал

В клініку швидкої допомоги доставлено хворого з легким отруєнням снодійними. Який препарат потрібно негайно ввести хворому?

A. * Бемегрид

B. Прозерин

C. Ацеклідин

D. Дипіроксим

E. Кордіамін

До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Поставлений діагноз: отруєння морфіном. Який препарат необхідно застосувати в якості антагоністу?

A. * Налоксон

B. Бемегрид

C. Цититон

D. Унітіол

E. Тіосульфат натрію

До приймального відділення доставлений хворий зі скаргами на сухість в роті, світлобоязнь та порушення зору. Шкіра гіпіремійована, суха, зіниці розширені, тахікардія. При подальшому обстеженні був встановлений діагноз: отруєння алкалоїдами красавки. Який з лікарських засобів доцільно застосувати?

A. * Прозерин

B. Діазепам

C. Пілокарпін

D. Армін

E. Діпіроксим

До приймального відділення доставлений чоловік у непритомному стані. Об'єктивно: на зовнішні подразники хворий не реагує, дихання періодичне по типу Чейн-Стокса, зіниці звужені, зіничний рефлекс відсутній. Було встановлено, що дані симптоми обумовлені використанням морфіну. Який препарат треба призначити в якості антагоніста?

A. *Налоксон

B. Унітіол

C. Апоморфіну гідрохлорид

D. Кальцію хлорид

E. Протаміну сульфат

До лікаря звернувся пацієнт зі скаргами на запаморочення, відчуття спраги, затруднення ковтання, погане бачення близьких предметів. Об’єктивно у нього часте дихання, розширені зіниці, загальне збудження, говірливість, однак мова малозрозуміла. АТ 110/70 мм рт ст, Пульс 110 в 1 хв. На передозування якого препарату можуть вказувати наведені симптоми?

A. * Атропіну

B. Морфіну

C. Ефедрину

D. Аміназину

E. Кофеїну


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 792 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)