АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”.Що необхідно ввести?

Прочитайте:
  1. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  2. Анатомія м’язів та фасцій верхніх та нижніх кінцівок
  3. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  4. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  5. В який відділ дванадцятипалої кишки необхідно ввести фіброгастроскоп, щоб оглянути великий сосочок дванадцятипалої кишки?
  6. В. гіпотонія м’язів і гіпорефлексія
  7. В. Іннервацію м’язів очей
  8. В. Налякати, сказавши, що тоді необхідно буде зробити внутрішньом'язову ін'єкцію.
  9. Внутриартериальное введение лекарственных веществ. Техника введений. Механизм действия. Показания и противопоказания
  10. ГНІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ КІСТОК І СУГЛОБІВ

A. * Свіжу цитратну кров

B. Галантаміну гідробромід

C. Бемегрид

D. Дипіроксим

E. Ізонітрозин

В реанімаційному відділенні знаходиться хворий з отруєнням препаратом похідним барбітурової кислоти. Введений антидот. У якого з антидотів в механізмі дії закладений принцип прямого антагонізму із снотворними в дії на дихальний центр?

A. *Бемегрид

B. ЕДТА (Трилон Б)

C. Активоване вугілля

D. Унітіол

E. Тетацин-кальцій

До приймального відділення доставлений хворий 25 років у непритомному стані: дихання періодичне, серцевий ритм сповільнений, рефлекси, крім колінного, пригнічені, зіниці звужені. Поряд з хворим знайдено 15 ампул з-під розчину морфіну. Які маніпуляції слід застосувати в першу чергу?

A. *Промивання шлунку розчином перманганату калія.

B. Ввести протиарітмічний засіб.

C. Зробити клізму.

D. Викликати блювотний рефлекс.

E. Ввести діуретик.

В токсикологічне відділення надійшла дитина – хлопчик 4 років, що отруївся ягодами беладонни, які містять М-холіноблокатор атропін. Який препарат слід призначити хворому в цьому стані?

A. *Галантамін

B. Ацеклідин

C. Лобелін

D. Цитітон

E. Платифілін

Після закінчення операції співставлення перелому стегна з використанням тубокурарину не відновилось дихання. Що треба ввести хворому для зняття релаксації?

A. *Прозерин

B. Платифілін

C. Циклодол

D. Атропін

E. Ацеклідин

Під час оперативного втручання із застосуванням міорелаксантів виникли розлади дихання. Введення прозерину викликало покращення стану. Яким терміном визначається ця взаємодія ліків?

A. *Антагонізмом

B. Сінергізмом

C. Несумістністю

D. Тахіфілаксією

E. Кумуляцією

У хворого має місце отруєння етамінал-натрієм, яке супроводжується незначним пригніченням дихання, зниженням тиску крові. Який лікарський засіб доцільно ввести з метою усунення вказаних токсичних ефектів?

A. *Бемегрид

B. Мезатон

C. Строфантин К

D. Анаприлін

E. Діазепам

Хвора протягом двох тижнів приймала призначену невропатологом мікстуру з приводу неврастенії. Самопочуття хворої декілька покращилось, однак незабаром з’явились скарги на нежить, кон’юктивіт, шкірні висипи, в’ялість та послаблення пам’яті. Препарат якої групи міг викликати подібну побічну дію?

A. * Солі брому

B. Препарати валеріани

C. Препарати пустирнику

D. Адаптогени

E. Препарати хмелю

У реанімаційне відділення поступив хворий з ознаками гострого отруєння морфіном. Який засіб необхідно використати у даному випадку для промивання шлунку?

A. *Калію перманганат

B. Натрію гідрокарбонат

C. Фурацилін

D. Розчин натрію хлориду

E. Борну кислоту

Хворому призначено препарат дигітоксин. Через декілька днів у хворого виявлено ознаки передозування цим препаратом, його вміст у крові значно перевищував верхню межу терапевтичної концентрації. Як називається такий варіант дії лікарських речовин?

A. *Кумуляція

B. Звикання

C. Тахікардія

D. Потенціювання

E. Антагонізм

Швидка допомога доставила в приймальне відділення хворого, в якого спостерігаються сонливість, ціаноз, рідке переривчасте дихання, різке звуження зіниць. Колінні рефлекси збережені. На руках виявлені сліди ін'єкцій. На отруєння якими препаратуми вказують наведені симптоми?

A. *Морфін

B. Атропін

C. Прозерін

D. Фенобарбітал

E. Аміназин

В поліклініку звернувся хворий 35 років зі скаргами на тривалу застуду. У хворого спостерігається апатія, нежить, кашель, сльозотеча. Температура нормальна. На шкірі вугруватий висип. Із анамнезу з'ясовано, що хворий страждає неврозом, він тривалий час приймав препарати для лікування неврозу. Який препарат став причиною ускладнення?

A. *Натрію бромід

B. Діазепам

C. Настока валеріани

D. Амізил

E. Настойка пустирнику


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 692 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)