АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Diagnosis differencialis

Прочитайте:
  1. METHODOLOGICAL DIAGNOSIS FOR PSYCHOLOGICAL DIAGNOSTICS

При оформленні цього розділу необхідно виключити ті захворювання, які мають схожі клінічні ознаки з даним захворюванням і представлені в розділі попередній діагноз. Спочатку необхідно перерахувати однорідні симптоми, а потім, які не співпадають. Необхідно також представити дані спеціальних та лабораторних досліджень, які були здійснені при обстеженні тварини (рентгенологічні, УЗД, результати пункцій, гематологічних, бактеріологічних та інших досліджень).

Diagnosis

В цьому розділі обґрунтовується остаточний діагноз хворої тварини на підставі анамнестичних даних, відповідних діагностичних досліджень, клінічного стану хворої тварини та клінічних показників патологічного процесу. Діагноз повинен бути лаконічним та точним.

Prognosis

При оформленні цього розділу куратор повинен ретельно аналізувати функціональний стан тварини та перебіг хвороби з урахуванням локалізації патологічного процесу, результатів попереднього лікування, індивідуальних особливостей хворої тварини (вік, стать, умови утримання, годування і т.д.), які дають підставу для визначення вітального або функціонального прогнозу.

Decursus morbi et curatio

Перебіг та лікування хвороби. Дається літературно обґрунтований аналіз існуючих методів і способів лікування хворих тварин, а також обґрунтовується обраний спосіб чи метод лікування, що застосовується у даному випадку. Студент-куратор повинен докладніше обґрунтувати призначений курс лікування. Якщо робилася операція, то необхідно описати її складові частини, наркоз, анестезія, оперативне втручання з урахуванням топографічної анатомії, а також обґрунтувати застосовані лікарські препарати, речовини і т.п.

Цей розділ по своєму змісту є одним із головних при оформленні історії хвороби, який відображає професійні навички куратора.

Curatio. Кураційний лист

 

Дата Показники Т.П.Д. Decursus morbi Therapia
    Аналіз загального стану тварини і стан пат процесу в динаміці Виконання лікувальних маніпуляцій і вживані лікувальні засоби

 

У даному розділі куратор повинен в динаміці представити стан тварини і перебіг хвороби, стисло виконані маніпуляції, застосовані лікарські препарати та їх рецепти. Якщо тварина пала, як наслідок неправильного лікування або загинула під час оперативного втручання необхідно представити до історії хвороби протокол патологоанатомічного розтину трупа про причину смерті тварини.

Epicrisis

Явище після кризи або кінцева думка про хворобу. В цьому розділі куратор повинен як найглибше розкрити хворобу в цілому, зробити висновки про правильність поставленого діагнозу, проведеного лікування на підставі аналізу всіх досліджень та спостережень. Тут же даються вказівки власнику про подальше утримання, годування і використання тварини, а також проведення профілактичних заходів з метою не виникнення хвороби.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 352 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)