АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С. Змішане сідничне.

D. Повне ніжне.

Е. Колінне.

 

147. У жінки регулярний 28-деннийменструальний цикл. Остання менструація була з 8 по 12 квітня 2004р. Який очікувальний термін родів?

А. 22 січня 2005 р.

В. 01 січня 2005 р.

С. 08 січня 2005 р.

D. 13 січня 2005 р.

Е. 20 січня 2005 р.

 

148. Повторновагіна 20 років. 4 години від початку пологів. Перейми через кожні 3 хвилини по 35-40 секунд, середньої сили, помірно болісні. Навколоплідні води не відходили. Положення плоду поздовжнє. Голівка плоду притиснута до входу в малий таз. Серцебиття плода ритмічне, 136 уд./хв. При піхвовому дослідженні: шийка матки згладжена, відкриття маткового вічка 6 см, плодовий міхур цілий, наливається під час перейми. Стрілоподібний шов у лівому косому розмірі, мале тім'ячко справа у лона. Який період пологів у роділлі?

A. Другий період нормальних пологів

B. Латентна фаза першого періоду нормальних пологів

C. Активна фаза першого періоду нормальних пологів

D. Передвісники пологів

E. Прелімінарний період.

 

149. Першородяча, 24 роки, поступила в родильне відділення з регулярною родовою діяльністю. Через 9 годин від початку перейм народила живого доношеного хлопчика з оцінкою за шкалою Апгар 9 балів. В даний час судини пуповини не пульсують, пуповина пересічена між затискачами. Кров'янистих виділень з піхви немає. Вкажіть період родів.

А.Період розкриття.

В.Період зганяння.

С.Послідовий період.

D.Ранній післяродовий період.

Е.Пізній післяродовий період.

 

150. Роділля 24 років, знаходиться у пологах 14 годин. Положення плоду повздовжнє, голівка щільно притиснута до входу в малий таз. При вагінальному дослідженні: відкриття шийки повне, плідного міхура немає. Стріловидний шов у правому косому розмірі, мале тім'ячко нижче та попереду. Яке передлежання?

А. Головне, II позиція, задній вид

В. Головне, І позиція, задній вид

С. Головне, І позиція, передній вид

D. Головне, II позиція, передній вид

Е. Лобне передлежання, II позиція, задній вид

 

187. У жінки 30 років при других пологах народилась дитина з анемично-жовтяничною формой гемолітичної хвороби. Група крові у жінки А(II) Rh(-), група крові у новонародженого В(III) Rh(+), у батька новонародженого В(III) Rh(+). Яка найбільш імовірна причина імуноконфлікту?

А. Конфлікт по антигену А..

В. Резус - конфлікт.

С. Конфлікт по антигену В.

D. Конфлікт по антигену АВ.

Е. Конфлікт по АВ0

 

188. У новонародженого від першої доношеної вагітності, яка протікала на фоні хронічної фетоплацентарної недостатності, при народженні відсутнє дихання, частота серцевих скорочень 60 уд/хв. Вкажіть найбільш доцільну послідовність реанімаційних дій.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 431 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)