АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Коротка характеристика стіних вод

Етапи та типи очищення стічних вод(Механічне; Фізичне; Хімічні і Фізико-хімічні методи очищення-Реагенти; коагулянти; флокулянти; флотактанти)

та

Типи процесів та високотехнологічних біосистем біоочищення стоків

 

Виконала:студентка 3 курсу

Ф Х Т та Е (Біотехнологія)

Боденко Соломія Романівна

Перевірив: викладачка

Ольга Василівна

 

 

Львів-2016

Зміст

Вступ 3

2. Розділ I: Коротка характеристика стіних вод 4

3. Розділ II: Етапи очищення стічних вод 5

4. Розділ III: Типи очищення стічних вод 6-10

3.1. Механічні методи 6-7

3.2. Фізичні методи 7

3.3. Хімічні методи 7-9

3.4. Фізико-хімічні методи 9-10

5. РозділIV: Допомога реагентів для очищення стічних вод 11

4.1. Коагулянти 11

4.2. Флокулянти 11

6. Розділ V: Високотехнологічні біосистеми біоочи- щення стоків 12

7. Розділ VI: Типи процесів біоочищення стоків 13-14

8. Висновок 15

Список використаної літератури 16

Вступ

 

Вже давно створено стандарти і на питну воду, і на характеристики стічних вод, які б давали певну надію на те, що їх зливання у водотоки не завдасть надто великої шкоди населенню і довкіллю. Не звертаючись до довгого списку вимог до стічних вод, зауважимо, що без створення особливої, дорогої і складної системи очищення для кожного великого забруднювача чи для груп менших забезпечити бодай половину цих вимог неможливо. І ця система має працювати безперервно без збоїв і аварій не дні, а роки і десятиліття. У справі очищення води вже накопичено певний досвід. Він чи не найбільший у приготуванні питної води. Та фахівці вважають, що до ідеалу (якщо він досяжний) ще дуже далеко. Не дивно, що проблема створення принципово нових методів очищення води є першорядною як у розвинених країнах, так і в спільних проектах міжнародних організацій і об’єднань держав.

Ефективність очистки води займає значне місце в народному господарстві країни, тому велике значення надається речовинам, які очищують воду.

 

Коротка характеристика стіних вод

 

Стічні́ во́ди — будь-які води та атмосферні опади, що відводяться у водні об'єкти з територій промислових підприємств та населених місць, через систему каналізації або самопливом, властивості яких виявилися погіршеними в результаті діяльності людини. Також — рідкі відходи, що утворюються в результаті побутової, сільськогосподарської та промислової діяльності людини, а також організованого видалення з території міст та населених пунктів атмосферних осадів.

Згідно з Водним кодексом України, стічна вода — вода, що утворилася в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), а також відведена з забудованої території, на якій вона утворилася внаслідок випадання атмосферних опадів.

В залежності від походження, складу та якісних характеристик забруднень (домішок) поділяються на чотири основні категорії:

-побутові (господарсько-побутові, господарсько-фекальні),

-виробничі (промислові),

-сільськогосподарськ,

-атмосферні зливові води,

які стікають з територій виробничих об'єктів та населених пунктів у результаті випадання атмосферних осадів чи поливання вулиць. Як правило, стічні води з територій виробничих об'єктів та населених пунктів видаляються системами каналізації. Води, які використано для побутових, виробничих та інших потреб, забруднені різними домішками, що змінили їх первинний хімічний склад та фізичні властивості.

За походженням виділяють наступні види стічних вод:

1).Поверхневі стічні води;

2).Господарсько-побутові стічні води;

3).Сільськогосподарські стічні води;

4).Шахтні і рудничні стічні води;

5).Промислові стічні води;

6).Стічні води збагачувальних фабрик.

Критерій чистоти — критерій, за яким стічні води вважаються чистими, якщо вони задовольняють такі вимоги:

-біохімічне споживання кисню не перевищує 50 мг/л;

-відсутні плаваючі органічні забруднювачі;

-вміст завислих частинок не перевищує 60 мг/л;

-вміст нафти (конденсату) при екстрагуванні ефіром не перевищує 5 мг/л;

-колір понад 20 одиниць (за платинокобальтовою шкалою);

-водневий показник рН = 6-9.

 

 

 


Дата добавления: 2016-03-26 | Просмотры: 238 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)