АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Який пилосос вибрати: з аквафільтром або без?

Кількість фільтрів і принцип їх дії в пристрої пилососа можуть бути самими різними. Наприклад, ще кілька років тому були поширені пилососи із звичайними “сухими” фільтрами. Сьогодні дуже популярне нове покоління пилососів – пилососи з аквафільтром.

Відомо, що вода набагато краще за повітря затримує пил. А для того, щоб пилосос був дійсно ефективним в прибиранні, він повинен не лише добре всмоктувати, але і прекрасно тримати всмоктаний пил і частки бруду в собі. Інакше прилад нагадає вам кругообіг в живій природі: в один отвір пил всмоктуватиметься, а з іншого – розпилюватиметься. Щоб запобігти цьому, на виході з пилососа стоїть ще один фільтр. Саме через нього назовні з пристрою виходить повітря.

Деякі моделі пилососів мають ще і додаткові фільтри.

Краще всього затримують частки пилу змінні паперові мішки-пилозбирачі. Одного такого мішка при регулярному використанні приладу вистачає приблизно на місяць. Єдиний мінус – необхідність постійно купувати нові паперові мішки-пилозбирачі.

Ще один важливий критерій вибору – рівень шуму пилососа. Гранично допустимим вважається рівень шуму від 71 до 80 дБ.

Для прибирання великого будинку або багатокімнатної квартири з масою підлогових покриттів чудово підійде пилосос з аквафільтром, що виконує і сухе, і вологе прибирання.

Від осідання пилу на м'які меблі допоможе наступний склад: 1 частина будь-якого шампуню, 1 частина антистатика і 8 частин води. Протріть цим складом поверхні.

Але краще за все утримувати в припустимих рамках кількість пилу навколо нас можна тільки за допомогою сучасної техніки.
Більш успішно поберегти нашу домашню екологію може лише сучасний пилосос останнього покоління з багатоступінчастою системою гігієнічної фільтрації. А ще краще придбати миючий пилосос.
Для боротьби з пиловими кліщами хворим алергією краще купити паровий пилосос, де убудований електричний підігрівник нагріває миючий розчин, і той під тиском проникає глибоко в тканину, розпушуючи і вимиваючи бруд. А колекторне сопло відразу утягує все це в пилосос.

Прибираючи пилососом, не забувайте наступне:

- більшість пилу збирається під вікнами, уздовж плінтусів і на задній стінці холодильника. Пройшовшись по цих місцях, ви зберете 70% пилу з підлоги;

- стежте, щоб потік відпрацьованого повітря з пилососа не був спрямований туди, де ще не прибрано, інакше піднятий ним пил, надовго зависне в повітрі;

- пилосос не повинен працювати безупинно більше однієї години. Двигуну потрібно давати охолонути;

- не можна занадто щільно притискати насадки до поверхні, що очищається, інакше всмоктувальний агрегат виявиться позбавлений повітря і почне перегріватися. А ефективність чищення понизиться. Рух насадок повинен бути рівномірним і не занадто швидким;

- тверді насадки використовують для м'яких поверхонь, а м'які - для твердих;

- чим більше пилу зібралося в пилозбірнику, тим менше стає тяга двигуна.

Тому його необхідно регулярно очищати.
Вологе прибирання в будинку просто необхідне.

Генеральне прибирання варто проводити раз у тиждень. Рекомендується прибирати в такій послідовності. Спочатку зняти і почистити килими і полові покриття, потім почистити м'які меблі, помити і почистити двері, вікна, водопровідні крани, раковину, туалет; помити квіти, почистити всі прикраси, підмести, витерти пил, помити і натерти підлогу.

Постійного і ретельного прибирання вимагають місця загального користування - туалет, ванна, коридор.

У туалеті і ванні необхідно не рідше одного разу в тиждень робити дезінфекцію спеціальними засобами, що є в продажі.
7. Практична робота

Ø Прочитати паспортні дані побутової техніки.

Ø Створити банк хімічно – небезпечних речовин для прибирання житла.

(слайд 11). Додаток

 

№ п/п Назва речовини Небезпечність Вихід із ситуації
1. Пральні порошки Полі фосфати Хімічні реагенти Не вдихати порошок, полоскати одяг 3 рази
       

 

В ході роботи ведеться вступний, поточний та заключний інструктаж.

 


Дата добавления: 2015-02-05 | Просмотры: 900 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)