АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі. 1. Хворий А., 78 років, скаржиться на болі у ногах, кульгавість, мерзлякуватість стоп

Прочитайте:
  1. Задачі.
  2. Задачі.
  3. Задачі.
  4. Ситуаційні завдання
  5. Ситуаційні завдання.
  6. Ситуаційні задачі
  7. Ситуаційні задачі
  8. Ситуаційні задачі
  9. Ситуаційні задачі
  10. Ситуаційні задачі для перевірки кінцевого рівня знань.

1. Хворий А., 78 років, скаржиться на болі у ногах, кульгавість, мерзлякуватість стоп. Хворіє кілька років. За допомогою не звертався. В останні кілька тижнів біль посилився, особливо вночі. Через біль хворий не може спати. При огляді положення хворого вимушене, сидить зі спущеними вниз ногами, права стопа дещо пастозна, шкіра на пальцях і в дистальному відділі стопи суха, змощена, темна. Дистальна фаланга першого пальця парвої стопи чорна, зморщена. Інші пальці синюшні, із чорними ділянками. Пульсація на підколінних і артеріях лівої стопи різко ослаблена, на артеріях правої стопи відсутня. Яке ускладнення облітеруючого атеросклерозу розвинулося у хворого?

2. Хвора З., 63 роки, протягом 20 років страждає цукровим діабетом. Близько тижня назад поранила перший палець правої стопи. Шкірні покриви стопи бліді, теплі, стопи пастозні. Пульсація на артеріях стоп збережена. Перший палець правої стопи набряклий, шкіра червона, з ділянками некрозу сірого кольору. З-під некротичних тканин виділяєься рідина з неприємним запахом, гіперемія поширюється на тил стопи. Яке ускладнення цукрового діабету виникло у хворої?

3. Хворий Ч., 37 років, скаржиться на наявність виділень (до 50-60 мл за добу) з отвору в ділянці рубця на передній черевній стінці. Три місяці тому був оперований з приводу панкреанекрозу – виконано дренування сальникової сумки і черевної порожнини. Об-но: маса тіла знижена, по середній лінії тіла післяопераційний рубець, в лівому підреберї є отвір до 0,5 см у діаметрі, шкіра довкола нього червона за проявами мацерації, виділення з отвору незначне, прозоре. Що у хворого?

4. Хворий К., 37 років, скаржиться на розпираючий біль і набряк лівої нижньої кінцівки, які посилюються при фізичному наванаженні. При огляді: ліва гомілка і стопа пастозні, шкіра в нижній третині гомілки щільна, зміщується погано, гіперпігментована. На зовнішній поверхні трофічна виразка розміром 5 на 6 см. Виражене варикозне розширення підшкірних вен лівої гомілки та стегна. Яке лікування трофічної виразки буде патогенетичним?


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 478 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)