АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Операція при водянці яєчка за Вінкельманном

Прочитайте:
  1. N Яєчка у хлопчиків опущені в калитку, у дівчаток – малі статеві губи і клітор прикриті великими статевими губами.
  2. Назва: Хірургічні маніпуляції. Хірургічна операція
  3. Операція витягання плода за ніжку
  4. Операція витягання плода за паховий згин
  5. Операція при геморою за Міліганом — Морганом
  6. Яєчка з придатками

Показання: водянка яєчка відносно невеликих розмірів.

Положення хворого: лежачи на спині.

Знеболювання: місцева інфільтраційна анестезія.

Техніка операції. Розріз завдовжки 8 см починають трохи вище пахвинної складки і продовжують у косому напрямку вниз до калитки. Розрізають шкіру, підшкірну жирову клітковину, поверхневу фасцію, а в нижніх відділах — м’яз — підвішувач яєчка, та внутрішню сім’яну фасцію.

Виділяють піхвовий відросток очеревини. Прошивають, перев’язують і відсікають його проксимальну та середню частини. В дистальній частині, на боці, протилежному придатку яєчка, серозну оболонку розсікають поздовжньо, вивертають навколо яєчка та зшивають вузловими швами. Пошарово зашивають рану, залишаючи на добу гумовий випускник.

У тих випадках, коли водянка яєчка має великі розміри, а його оболонки значно стовщені, операцію виконують за способом Бергманна.Він полягає в повному відсіченні пристінкового листка серозної оболонки яєчка та накладенні на її залишки безперервного кетгутового шва.

Операція при крипторхізмі

Показання: відсутність яєчка в мошонці після 2 років.

Положення хворого: лежачи на спині.

Знеболювання: місцева анестезія або наркоз.

Техніка операції. Косим розрізом, який проводять трохи вище і паралельно пахвинній зв’язці, розсікають всі поверхневі шари та передню стінку пахвинного каналу (мал. 306). Виділяють яєчко, обгортають його вологою серветкою і, потягуючи за нього, за допомогою тупфера виділяють сім’яний канатик вище внутрішнього кільця пахвинного каналу. Завдяки гідравлічному препаруванню виділяють піхвовий відросток очеревини до його шийки, де перев’язують і пересікають, після чого відсікають над яєчком. Перевіряють можливість низведення яєчка в калитку, за потреби додатково мобілізують сім’яний канатик. Пальцем формують тунель у відповідній половині калитки та розсікають над ним її шкіру. За допомогою затискача проколюють м’ясисту оболонку, захоплюють за залишки провідника яєчко й опускають його в калитку. Фіксують яєчко за Петривальським — Шемакером: пришивають його оболонки до м’ясистої оболонки калитки і накладають шви на шкіру. Пахвинний канал укріплюють за Мартиновим. За методом Торека — Герцена створюють калитково-стегновий анастомоз: розсікають шкіру стегна на рівні розрізу калитки та пришивають яєчко за оболонки до широкої фасції стегна, шкіру калитки та стегна зшивають по колу вузловими швами (мал. 307). Через 2—3 міс розсікають шкіру стегна навколо калитки, відпрепаровують яєчко і зашивають розрізи на стегні та калитці.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 512 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)