АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назва: Хірургічні маніпуляції. Хірургічна операція

Прочитайте:
  1. Назва: Антисептика. Основні групи антисептичних середників.
  2. Назва: Санітарно-гігієнічний режим у хірургічному відділенні
  3. Назва: Стерилізація шовного та перев’язувального матеріалу і білизни
  4. Назва:Медична етика та деонтологія в хірургічній клініці
  5. Назва:Організація роботи гнійної перев’язочної.
  6. Назва:Особливості догляду за хворими з ліжковим режимом
  7. Операція витягання плода за ніжку
  8. Операція витягання плода за паховий згин
  9. Операція при водянці яєчка за Вінкельманном

1. Згідно з призначенням лікаря медсестрі необхідно провести пробу на чутливість до антибіотика. Було введено 0,1 мл розчину „Цефтріаксону” підшкірно на плечі. Чи буде результат досить вірним?

2. Після дом’язевої ін’єкції у пацієнта виникло ущільнення в зовнішньому верхньому квадраті сідниці. Чи є це ускладненням і чи є необхідність в спостереженні та лікуванні?

3. Перед проведенням ін’єкції, медсестра беручи ампулу з відповідної коробки не прочитала назву середника на ній і ввела іншу речовину. Пацієнт одержав алергічну реакцію. Медсестра, обгрунтовуючи свої дії, вказувала на те, що ампула була взята з коробки з назвою потрібної речовини. Чи є це виправданням?

4. Після довенної ін’єкції у пацієнта в ліктьовій ділянці виникла гематома, в утворенні якої він звинувачує медсестру. Чи завжди подібні ускладнення трапляються з вини медпрацівника?

5. Для торакоцентезу підготовлено шприц місткістю 20 мл та голку довжиною 5 см. Чи правильно підібрані голка та шприц для такої маніпуляції, якщо ні, - то запропонуйте свій?

6. Посилаючись на екстреність випадку хірург перед оперативним втручанням не одержав письмову згоду у пацієнта, який був при свідомості. Чи є дії лікаря правильними?

7. Під час діагностичної лапароскопії вирішено, згідно одержаних даних, провести лапаротомію. До яких операцій необхідно віднести такі операції?

8. Медсестрі необхідно провести катетеризацію сечового міхура мужчині після оперативного втручання. Який катетер необхідний для цієї маніпуляції і якщо він неодноразовий, то яким чином його простерилізувати?

9. При проведенні очисної клізми медсестра підготувала 2 л води температури 18° - 20° С. Чи достатньо води підготовлено і чи температурний режим вибрано правильно?

10.3 метою промивання зовнішнього слухового проходу медсестра закапала 3 кр. 3% перекисі водню, а через 10 хвилин приступила до маніпуляції. З якою метою застосовано перекись?

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 492 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)