АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі до теми № 1

Прочитайте:
  1. А.Ситуаційні клінічні задачі
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Догляд за хірургічними хворими

Назва: Структура хірургічного стаціонару. Організація робот приймального відділення.

1. В хірургічному відділенні ЦРЛ, яке розраховане на 15 хірургічних ліжок, 10 травматологічних ліжок і 5 ЛОР ліжок, обладнана перев’язочна в якій послідовно проводять перев’язки всіх пацієнтів хірурги, травматологи і ЛОРи. Вкажіть чи правильно організована робота в перев’язочній?

2. В палатній секції хірургічного відділення обласної клінічної лікарні палати розраховані на 6-7 місць, причому, кожному ліжку відведена площа біля 4 м2. Вкажіть чи допустиме таке планування палат?

3. Хірургічне відділення ЦРЛ сплановане таким чином, що ближче до виходу з відділення розташовані чисті палати і перев’язочна, а ближче до операційного блоку «гнійні» палати і перев’язочна. Вкажіть чи правильним є таке планування відділення і як виправити ситуацію?

4. При плануванні забудови операційного блоку ОКЛ, передбачене його розташування на окремому поверсі з орієнтацією вікон операційних кімнат на південь і південний схід. Операційний блок заплановано розмістити поряд з реанімаційним відділенням. Вкажіть на помилки допущені при проектуванні.

5. Під час проведення ремонтних робіт, стіни однієї з палат хірургічного відділення були оброблені дерев’яною вагонкою, а підлога вкрита килимовим покриттям. Вкажіть чи допустиме таке облаштування палат?

6. Під час проведення оперативного втручання хірурги почали скаржитись на підвищення температурив операційній, що створювало дискомфортні умови для роботи. З метою знизити температуру в операційній кімнаті, молодша операційна сестра відкрила фрамугу. Вкажіть чи допустимі такі дії і чим повинна бути обладнана операційна для запобігання перегрівання?

7. При проектуванні приймального відділення лікарні, було передбачено його розташування поблизу в’їзду на територію лікарні, а в самому відділенні передбачено реєстратуру, зал для чекання, процедурний кабінет, оглядові, ізолятор, перев’язочну, кабінет чергового лікаря, лабораторію. Вкажіть, які необхідні приміщення, згідно основних функцій приймального відділення, не передбачені при проектуванні?

8. Хворий Т., 58 років доставлений у приймальне відділення ОКЛ каретою швидкої допомоги. Після огляду хворого лікарем приймального відділення і хірургом, його було госпіталізовано у хірургічне відділення з діагнозом гострий панкреатит. Вкажіть, які ще міроприємства необхідно було виконати а умовах приймального відділення?

9. При поступленні хворого в приймальне відділення, з подальшою госпіталізацією в одне з відділень лікувального закладу, медична сестра оформляла наступну документацію: титульну сторінку історії хвороби, статистичну карту вибулого із стаціонару, алфавітну книгу (для довідкової служби), опис речей в супровідному листку. Вкажіть, яка ще документація оформляється при поступленні пацієнта в приймальне відділення?

10. Каретою швидкої допомоги в приймальне відділення ОКЛ доставлено потерпілого з вулиці, з черепно-мозковою травмою, без свідомості. Після наданої невідкладної допомоги і часткової санітарної обробки, хворого госпіталізовано в нейрохірургічне відділення. Вкажіть, як реєструється пацієнт в медичній документації приймального відділення і куди зобов’язана повідомити медична сестра про даного пацієнта?

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 430 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)