АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назва:Медична етика та деонтологія в хірургічній клініці

Прочитайте:
  1. Возрастная фармакокинетика
  2. Выбор оптимального диуретика
  3. Генетика бактерий
  4. Генетика вирусов
  5. Генетика канцерогенеза
  6. Генетика микроорганизмов
  7. ГЕНЕТИКА НАРУШЕНИЙ ПСИХИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ И ПОВЕДЕНИЯ
  8. Генетика поведения животных: млекопитающие
  9. Генетика поведения животных: насекомые
  10. Генетика пола. Хромосомное определение пола.

1. Під час обходу лікар дізнався, що хворому після артеріальної реконструкції не зроблено дві ін’єкції гепарину (о 24 і о бгод). Медична сестра, до якої звернувся лікар з приводу невиконаного призначення, заявила, що хворий відмовився від ін’єкції. Як повинна була поступити медсестра?

2. Хворий, який перебуває у відділенні судинної хірургії після реконструктивної операції на сонних артеріях, звернувся до чергової медичної сестри у зв’язку з посиленням головного болю і попросив виміряти артеріальний тиск. Медсестра сказала, що тиск значно підвищений, але цифри повідомити хворому відмовилась. Як повинна була поступити медсестра?

3. Хворому, який перебуває на обстеженні і лікуванні в стаціонарі з підозрою на рак шлунка, призначена консультація хірурга. Медсестра видала хворому історію хвороби на руки і направила на консультацію до хірурга поліклініки. Як ви оцінюєте дії медсестри?

4. До чергової медичної сестри хірургічного відділення звернувся син пацієнта з наполегливим проханням дозволити забрати батька з лікарні. Як повинна поступити медсестра?

5. Проводячи вибірку з листків призначення для виконання маніпуляцій, медсестра помітила, на її думку, помилку в дозуванні лікарського середника. Як повинна поступити медична сестра в даному випадку?

6. На прийом до хірурга поліклініки звернувся хворий з категоричною вимогою невідкладно госпіталізувати його у хірургічне відділення для проведення максимального комплексу обстежень і термінової операції з метою порятунку його життя. При огляді пацієнта у нього діагностовано підшкірний панарицій п’ятого пальця правої китиці. Вкажіть, який варіант неадекватного ставлення пацієнта до здоров’я спостерігається?

7. Пацієнт з діагностованою злоякісною пухлиною легень, яка на думку лікуючого лікаря є операбельною, з хорошим прогнозом на виліковування, категорично відмовляється від подальшого лікування. За словами пацієнта особливих незручностей в повсякденному житті хвороба йому не доставляє, тому подальше лікування він вважає недоцільним. Вкажіть, який варіант неадекватного ставлення пацієнта до здоров’я спостерігається?

8. Передаючи зміну своїй наступниці чергова медична сестра згадала, що не виконала ін’єкції гепарину пацієнту, який перебуває в палаті інтенсивної терапії. Але зважаючи на те, що стан пацієнта не погіршився, вона вирішила не повідомляти про цей інцидент. Чи правильно поступила медсестра?

 

9. В процесі догляду за важким пацієнтом хірургічного відділення медсестра отримала інформацію про зміну пацієнтом заповіту. Отриману інформацію медсестра довела до відома родичів хворого. Чи правомірні дії медсестри?

10. При поступленні пацієнта у хірургічне відділення, з метою проведення операції, за розпорядженням чергового лікаря, його розподілено у палату в якій перебувають пацієнти з ускладненнями в післяопераційному періоді. Вкажіть чи правильне таке рішення?

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 925 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)