АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назва: Стерилізація шовного та перев’язувального матеріалу і білизни

Прочитайте:
  1. IV. Зміст навчального матеріалу
  2. IV. Зміст навчального матеріалу
  3. IV. Зміст навчального матеріалу
  4. IV. Зміст навчального матеріалу
  5. IV. Зміст навчального матеріалу
  6. IV. Зміст начального матеріалу
  7. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ
  8. Взяття матеріалу з глотки
  9. Взяття матеріалу із верхніх дихальних шляхів
  10. Взяття матеріалу із нижніх дихальних шляхів

1. Медсестра хірургічного відділу, накриваючи стерильний столик, зауважила що на бірці бікса не вказана дата та час стерилізації. Зі слів санітарки, бікси стерилізовані в обідній час 2 дні тому. Чи можна вважати цей матеріал придатним до роботи?

2. Бактеріологічне дослідження стерильного матеріалу з бікса дало позитивний результат. Про що це говорить і на що в майбутньому необхідно звернути увагу?

3. Маніпуляційна медсестра забравши бікси з автоклавної зауважила, що рухома металічна стрічка повністю не закриває отвори. Поправивши це, поставила бікси на збереження. Чи правильними є її дії?

4. Шовний матеріал „Вікрил”, стерилізований в процесі виробництва в фабричних умовах, повністю не використався під час операції. Чи

можна і яким способом його простерилізувати для наступного використання?

5. Готуючи серветки для перев’язок медсестра виготовила їх так, що вільні краї марлі не були заховані досередини. У чому помилка?

6. Укладаючи простирадла та пеленки для стерилізації операційна медсестра склала їх горизонтально. Чи допускається така укладка?

7. В окремій посуді зберігаються бікси після стерилізації. Медсестра, -накриваючи стерильний столик побачила, що з моменту стерилізації пройшло 36 год. Чи можна вживати такий бікс стерильним, якщо правила стерилізації та зберігання були повністю збережені?

8. Маючи обмаль часу, операційна медсестра вирішила простерилізувати окрему операційну білизну та перев’язувальний матеріал в сухожаровій шафі разом з інструментами. Оцініть ситуацію?

9. Павсанові нитки після стерилізації занурено в 96% спирт на збереження. Чи необхідно медсестрі проводити бактеріологічне дослідження цього матеріалу і скільки необхідно взяти спирту з цією метою?

10. Маючи нестерильний кетгут, медсестра з метою стерилізації занурила його в ефір на 1 добу, а після залила спиртом. Чи можна такий спосіб вважати достатнім для стерилізації?

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 526 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)