АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назва: Санітарно-гігієнічний режим у хірургічному відділенні

Прочитайте:
  1. D. режим доби
  2. Адаптация организма к различным температурным режимам
  3. Анализ и обеспечение рабочих режимов в R-C и R-D - делителях напряжения
  4. Анализ и обеспечение усилительного и ключевого режимов в транзисторных делителях напряжения
  5. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  6. ВЛИЯЕТ ЛИ РЕЖИМ ПИТАНИЯ НА МЕТАБОЛИЗМ?
  7. Выбор оптимального режима инсулинотерапии
  8. ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ: по режиму или по требованию?
  9. Запись ЭКГ в автоматическом режиме регистрации по трем каналам
  10. Инсулинотерапия - режим малых доз

1. На 3-й день після операції венекзерезу у пацієнта К., який перебував у палаті «чистої» частини хірургічного відділення, виявлено виражену гіперемію навколо післяопераційних ран, а також гнійні виділення з останніх. Це стало причиною призначення для даного пацієнта масивних доз антибактеріальних середників і дезінтоксикацій них препаратів. Вкажіть які організаційні міроприємства слід було провести?

2. Під час підготовки до операції хірург, зайшовши з коридору відділення, пройшов в передопераційну, де помив і обробив руки стериліумом, а далі з допомогою операційної сестри вдягнувся в операційний халат і рукавички. Вкажіть помилки допущені хірургом при підготовці до операції.

3. Під час проведення хірургами складного оперативного втручання, в операційній крім анестезіологічної бригади і операційних сестер, перебували студенти, лікарі-курсанти та лікарі відділення, які знаходились навколо операційного столу і спостерігали за ходом операції. Вкажіть хто з зазначених осіб не повинен знаходитись в операційній?

4. Після санітарно-гігієнічної обробки і перевдягання в роздягалці в операційну білизну, хірург пройшов в передопераційну де помив руки під проточною водою з милом і обробив їх 70% спиртом. Одягнувшись з допомогою операційної сестри в операційний халат і рукавички, хірург приступив до планового оперативного втручання. Вкажіть чи достатньо проведеної обробки рук хірурга?

5. В операційній хірургічного відділення протягом робочого дня виконувалось вологе прибирання перед операціями з використанням ультрафіолетової лампи короткохвильового випромінювання, поточне прибирання і прибирання після кожної операції. Вкажіть в чому полягає порушення санітарно-гігієнічного режиму в операційній в даному випадку?

6. В палатній секції хірургічного відділення прибирання і кварцування палат проводилось двічі на добу: спочатку під час денного відпочинку пацієнтів і вдруге під час підготовки хворих вечором до сну. Вкажіть, чи є прийнятним такий режим прибирання палат?

7. На етапі завершення операції під час накладання швів на шкіру, операційна сестра звернула увагу, що у хірурга порвалась рукавичка. Зважаючи на близьке закінчення операції, а обробив їх 96% етиловим спиртом і розчином кутасепту. Вкажіть чи достатньо буде цих міроприємств, щоб запобігти інфікуванню операційного поля?

 

8. Після миття рук, одягання стерильного хірургічного халату і рукавичок, під час обкладання операційного поля стерильною білизною, хірург доторкнувся правим передпліччям до необробленої частини тіла хворого, але продовжив працювати далі. Вкажіть чи правильно поступив хірург?

9. Після проведення пацієнту ургентного оперативного втручання з приводу гнилісної флегмони правого стегна, в операційній хірургічного відділення провели післяопераційне прибирання і приступили до виконання наступного планового оперативного втручання. Вкажіть чи дотримано всіх вимог стосовно санітарно-гігієнічного режиму операційної?

10. В хірургічному відділенні ЦРЛ обладнано одну перев’язочну кімнату в якій працює одна медична сестра. Лікарі - хірурги відділення перев’язують своїх пацієнтів по черзі: кожен лікар перев’язує спочатку пацієнтів без ознак інфікування ран, а потім пацієнтів з запальними змінами в ділянці ран. Кожен наступний лікар дотримується даного порядку. Вкажіть чи правильно організована робота в перев’язочній?

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 508 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)