АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за хірургічними хворими

Прочитайте:
  1. Б) догляд за шкірою.
  2. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  3. Д0ГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 325
  4. Деонтологія догляду
  5. Догляд за важкохворими
  6. Догляд за важкохворими та хворими в агональному стані. Поняття про вмирання організму.
  7. Догляд за вухами
  8. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  9. Догляд за очима
  10. Догляд за ротовою порожниною

Ситуаційні задачі до теми №8

 

Назва: Асептика. Передстерилізаційна підготовка

матеріалів та інструментів.

1. Який вид боротьби з інфекцією слід застосовувати до хворих з метою запобігання потрапляння патогенної мікрофлори в рани, порожнини, судини.

2. Що слід використовувати під час операцій, досліджень та лікувальних процедур з метою запобігання потрапляння патогенної інфекції.

3. Виявлено, що діагностовано у хворого інфекція потрапила в рану з навколишнього середовища. Який вид інфекції?

4. Діагностовано інфекцію, що розвинулась у пацієнта в результаті перенесеного хронічного запального процесу. Про який вид інфекції йдеться?

5. Інфекція, що розвинулась у хворого, як виявлено була ускладненим раніше імплантованого протезу. Про який різновид інфекції йдеться.

6. Хворий, що раніше був оперований на животі повторно, звернувся за короткий час з скаргами. В результаті було виявлено хірургічну інфекцію з лігатурної нориці. Який вид виявлено хірургічної інфекції.

7. У хворого з раніше імплантованим судини протезом через деякий час виявлено інфікування та нагноєння чужорідного тіла. Яка хірургічна тактика при інфікуванні стороннього тіла?

8. У хворого з діагностованим сепсисом виявлено раніше імплантований серцевий клапан. Чи міг останній служити причиною сепсису. Який вид хірургічної інфекції в даному випадку?

9. Хірургічний корпус лікарні знаходиться біля дороги з інтенсивним рухом транспорту як в нічний час так і в робочий час. Чи може це впливати на профілактику екзогенної інфекції?

10.3а умови розташування хірургічного відділення в багатоповерховому будинку які поверхи для нього повинні бути відведені.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 449 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)