АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назва: Антисептика. Основні групи антисептичних середників.

Прочитайте:
  1. V. Основні етапи заняття
  2. Анатомічна будова зубів різцевої групи верхньої і нижньої щелепи.
  3. Антисептика. Дж. Листер и Н. И. Пирогов - основоположники антисептики. Асептика. Методы стерилизации.
  4. Асептика, антисептика. Определение понятий. Способы проведения.
  5. Будова і основні функції спинного мозку.
  6. Виберіть із перерахованого, які основні частини розрізняють в скроневій кістці?
  7. Визначення групи крові за цоліклонами.
  8. Визначення групи крові у системі АВО
  9. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.
  10. Вкажіть які основні види тканин не зустрічаються у людини.

1. У травматологічне відділення ургентно поступив хворий А. розміжженою раною правого плеча, отриманою після травми на виробництві. Молодшій медичній сестрі було доручено підготувати вказану ділянку для проведення первинної хірургічної обробки рани. До якого виду антисептики відноситься ця операція?

 

2. Завершуючи операцію з приводу гнійної рани лівої сідничної ділянки операційна сестра наказала молодшій медичній сестрі операційної подати стерильну дренажну гумову смужку для послідуючого дренування хірургом операційної рани. Який вид антисептики буде здійснений хірургом?

 

3. Молодшій медичній сестрі хірургічного відділення було доручено підготувати пристрій для ультразвукового опромінення ран з метою його застосування у хворого Б. з гнійно-некротичним процесом тканин лівого стегна. Який вид антисептики передбачає застосування ультразвукового опромінення рани?

 

4. Молодша медсестра гнійної перев’язочної отримала доручення медсестри підготувати необхідні засоби для проведення некректомії у хворого В. з крайовим некрозом шкіри країв післяопераційної рани. Який вид анестетики застосовано?

 

5. Під час надання першої медичної допомоги хворому Г., якій розсік мякі тканини правого передпліччя уламком розбитого скла, фельдшер карети швидкої допомоги попросив санітара подати йому з укладки 3% розчин перекису водню для того, щоб промити рану. До якого виду антисептики відноситься ця маніпуляція?

 

6. Молодша медична сестра гнійної перевязочної отримала доручення від медсестри підготувати необхідну кількість марлевих турунд і серветок для їх використання під час перевязок хворих на наступний день. До якого виду антисептики відноситься використання марлевих повязок?

 

7. Завершуючи перевязку хворого Д. з гнійною виразкою лівої гомілки, хірург наказав подати йому флакон з протеолітичним ферментом трипсину, щоб нанести останній на ділянки гнійно-некротичного запалення в рані. Якій вид антисептики передбачає використання протеолітичних ферментів?

 

8. Під час перевязки хворого Е., прооперованого з приводу дифузного гнійного перитоніту, хірург наказав перевязучній медсестрі та молодшій медсестрі підготувати засоби для проведення проточного діалізу післяопераційної рани. Якій вид антисептики буде використаний хірургом?

 

9. Молодшій медичній медсестрі гнійної перевязучної було доручено підготувати пристрій для лазерного опромінення ран з метою його застосування у хворого Є. з гнійно-некротичною виразкою нижньої третини лівої гомілки. Які є вид антисептики передбачає застосування лазерного опромінення рани?

 

10. У травмпункт звернувся хворий Ж., якого годину тому покусав бродячий собака. Після обстеження хворого, черговий лікар наказав підготувати та ввести хворому проти правцевий анатоксин. Якій вид антисептики використав лікар?

 

11. Для проведення проточного діалізу плевральної порожнини хворому Д., прооперованому з приводу гострої лівобічної емпієми плеври, молодша медична сестра підготувала, за вказівкою хірурга, водний розчин фурациліну в розведенні 1:5000. До якої групи хімічних антисептиків відноситься цей препарат?

 

12. Закінчуючи первинний туалет опікової рани хірург-комбустіолог дав вказівку перевязучній медсестрі обробити рану ліфузолем, який утворює захисну плівку на поверхні рани, що володіє антимікробною дією. Склад якої групи хімічних антисептиків входить препарат «Ліфузоль»?

 

13. Хворий І. поступив у хірургічне відділення з діагнозом «Гострий флегмонозний апендицит». В звязку з цим йому показана ургентна операція-апендектомія. З метою підготовки операційного поля хірург доручив молодшій медичній сестрі забезпечити хворому прийняття гігієнічного душу та поголити праву гіпогастральну ділянку, обробивши її після цього 5% розчином йоду. Як називається обробка шкіри йодом в цьому випадку: асептикою чи антисептикою?

 

14. Обробка шкіри операційного поля за методом Гроссіха-Філончикова передбачає чотирьохразове нанесення стерильною марлевою турундою 5% розчину йоду: до обкладення операційного поля стерильною білизною, перед кожним розрізом шкіри, перед накладанням швів і після накладання швів на рани. Цей метод обробки шкіри операційного поля хворого відноситься до асептики чи до антисептики?

 

15. Чергова медична сестра хірургічного відділення доручила молодшій медичній сестрі перестелити ліжко важкохворого, якій перебуває на ліжковому режимі тривалий час. При цьому наказала ретельно застелити простирадло, щоб не було складок, оскільки на шкірі хворого можуть виникнути пролежні. Профілактика пролежнів в цьому випадку є елементом асептики чи антисептики?

 

16. Здійснюючи заміну ліжкової та натільної білизни важкохворому Й. який самостійно себе не обслуговує і постійно перебуває в ліжку, санітарка виявила почервоніння шкіри в ділянці лопаток та походу хребта. Повідомила про це чергову медсестру. Остання доручила санітарці один раз в годину змінювати положення хворого в ліжку та розтерти вказані ділянки камфорним спиртом. З якою метою необхідно використовувати камфорний спирт для розтирання хворого?

 

17. Молодша медична сестра гнійної перевязочної побачила, що під час перевязки у хворого К., прооперованого з приводу дифузного гнійного перитоніту, хірург видалив марлеву туруну, просякнута виділеннями з рани. З якою метою в рані була марлева туруна?

 

18. Проводячи первину хірургічну обробку рани отриманою хворим Л. випадково в побуті, черговий хірург виявив в рані часточки грунту. З метою профілактики розвитку анаеробної інфекції він попросив медсестру промити рану 3% розчином перекису водню. До якої групи хімічних антисептиків відноситься цей препарат?

 

19. До фізичної антисептики відноситься застосування марлевих засобів(салфеток, турунд, тощо) для накладення на рани. В зв’язку з якою властивості марлі її використовують для фізичної антисептики?

 

20. Хворому М., що отримав випадкову рану у побуті, здійснено первину хірургічну оброку рани, після чого рану промито 3% розчином перекису водню, вставлено дренажну трубку та накладено провізорні шви. Які вид антисептики використано в цьому випадку?

 

21. Д. Лістер в своєму арсеналі використовував лише один протимікробний засіб проти збудників гнильної інфекції?

 

22. Сучасна антисептика що включає?

 

23. Що характеризує сьогоднішню антисептику?

 

24. Що являється визначальною рисою сучасної антисептики?

 

25. Що розуміють під хімічною антисептикою?

 

26. Які хімічні антисептики використовують власне для хімічної антисептики?

 

27. У чому полягає протимікробна дія хімічних антисептиків?

 

28. У вигляді яких фармацевтичних форм використовують хімічні антисептики?

 

29. Наведіть приклад використання хімічної антисептики у вигляді паличок чистої речовини?

 

30. За призначеннями хімічні антисептики діляться на які групи?

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)