АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фасціотомія верхніх кінцівок.

Прочитайте:
  1. J00-J06. Гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів
  2. АМПУТАЦІЇ КІНЦІВОК. РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА ПРОТЕЗУВАННЯ ІНВАЛІДІВ З ДЕФЕКТАМИ КІНЦІВОК. ЛІКУВАННЯ ТРАВМАТОЛОГІЧНИХ ТА ОРТОПЕДИЧНИХ ХВОРИХ В АМБУЛАТОРНИХ УМОВАХ.
  3. АРТЕРІЇ ВЕРХНІХ КІНЦІВОК. ПАХВОВА АРТЕРІЯ.
  4. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  5. ВАРИКОЗНЕ РОЗШИРЕННЯ вен нижніх кінцівок.
  6. Верхніх кінцівок»
  7. Взяття матеріалу із верхніх дихальних шляхів
  8. Вкажіть утворення, напрям і закінчення верхніх і нижніх серцевих іілок блукаючого нерва.
  9. Внутрішній хід починається над пупком, селезінка, шлунок, перше відгалуження до легких, верхніх дихальних шляхів, друге відгалуження йде до серця.
  10. Дослідження верхніх дихальних шляхів.

А. Плече

1. Плече складається з двох частин:

- передня (біцепс, плечовий м'яз);

- задня (тріцепс).

2. Техніка фасціотомії

- боковий розріз шкіри від приєднання дельтовидного м’язу до латерального епікондиліту;

- обійдіть більші шкірні нерви;

- на фасціальному рівні, між переднім та заднім відділами знаходиться міжм'язева перегородка і фасція, що покриває кожен відділ; розтинають поздовжніми розрізами, при цьому потрібно зберегти променевий нерв, оскільки він проходить через міжм'язеву перегородку від заднього до переднього відділу під фасцією.

.

Б. Передпліччя

1. Передпліччя має три відділи:

а. латеральний футляр;

б. волярний футляр;

в. дорсальний футляр.

2. Техніка фасціотомії – повздовжний розріз посередині відділу м’язів-розгиначів та кривий розріз по зоні м’язів-згиначів, починаючи від ліктьової ямки.

 

а. Пальмарний розріз зроблено між м’язами підвищення великого пальця та підвищення мізинця, відкриваючи зап’ястний канал наскільки це потрібно.

б. Розріз проведено поперечно по складці згину кисті до ліктьової частини, далі лінію вигнуто по волярній зоні назад до ліктьової частини біля ліктя.

 

в. біля ліктя, радіально до медіального епікондиліту, розріз вигнуто через ліктьовий згин та відкриває глибоку фасцію;

г. в ліктьовій ямці відкривається фіброзна зв’язка фасції, з'єднаної з м’язом, що розташована над плечовою артерією та медіальним нервом;

д. цей розріз дає можливість захистити нейроваскулярні структури мяких тканин в зап’ясній та ліктьовій ділянках і запобігає контрактурі м’яких тканин на згинових складках;

е. можна зробити другий прямий дорсальний розріз для вивільнення дорсального футляру, за потреби вивільняючи і латеральний футляр.

3. Ускладнення:

а. при пізній діагностиці синдрому тривалого стиснення передпліччя може розвинутись ішемічна контрактура Фолькмана;

б. може розвинутись ішемічна контрактура з сильним фіброзом м’язів, нейропатія та нефункціональність кінцівки з обмеженими варіантами лікування.

 

В. Кисть

1. Кисть складається з 10 фасціальних футлярів:

а. 4 дорсальних міжкісткових;

б. 3 волярних міжкісткових;

в. м’язи тенара;

г. м’язи гіпотенара;

д. відвідний м’яз великого пальця.

2. Техніка фасціотомії – складається з 4-х розрізів:

а. один розріз на радіальній частині зап'ястної кістки великого пальця вивільняє футляр тенара (фото 8);

 

б. дорсальний розріз над п’ястною кісткою вказівного пальця вивільняє 1 і 2 дорсальні міжкісткові футляри та надає доступ до п'ястної кістки від середнього до вказівного пальця та для вивільнення волярного міжкісткового футляру та відвідного м’яза великого пальця;

в. дорсальний розріз над п’ястною кісткою безіменного пальця вивільняє 3 і 4 дорсальні міжкісткові футляри та надає доступ вниз уздовж радіальної частини безіменного пальця та метатарсалії мізинця для вивільнення волярного міжкісткового футляру.

г. розріз в медіальній частині мізинця для вивільнення гіпотенара.

д. хоча футляри не сильно виражені у пальцях, сильно набряклі пальці можуть потребувати зняття дермального та фасціального спазму; потрібно стежити, щоб розріз проходив збоку від нервово-судинних вузлів.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 538 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)