АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АРТЕРІЇ ВЕРХНІХ КІНЦІВОК. ПАХВОВА АРТЕРІЯ.

Прочитайте:
  1. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  2. Верхніх кінцівок»
  3. Взяття матеріалу із верхніх дихальних шляхів
  4. Вкажіть утворення, напрям і закінчення верхніх і нижніх серцевих іілок блукаючого нерва.
  5. Все нижченазване характеризує вінцеві артерії серця, за винятком
  6. Е. - Передня великогомілкова артерія. 1 страница
  7. Е. - Передня великогомілкова артерія. 10 страница
  8. Е. - Передня великогомілкова артерія. 11 страница
  9. Е. - Передня великогомілкова артерія. 12 страница

 

Пахвова артерія (a.axillaris) є безпосереднім продовженням підключичної і розміщується у пахвовій ямці. За топографічними ознаками артерію умовно поділяють на три частини відповідно до 3 трикутників, які визначаються на передній стінці пахвової ямки. Перша частина лежить між нижнім краєм ключиці і верхнім краєм малого грудного м’яза; друга частина – між верхнім та нижнім краями малого грудного м’яза, третя частина – між нижнім краєм малого грудного та нижнім краєм великого грудного м’язів.

 

Гілки першої частини пахвової артерії

 

1. 1. Найвища грудна артерія (a.thoracica suprema) незначна, іде донизу і присередньо, живить грудну залозу та м’язи (два верхніх міжреберних, передній зубчастий, малий і великий грудні).

2. 2. Грудонадплечова артерія (a.thoracoakromialis) проходить з глибини до поверхні ключично-грудну фасцію і ділиться на гілки, які йдуть до плечового суглоба, ключиці, надплечового відростка та до м’язів (дельтоподібного та грудних).

 

Гілки другої частини пахвової артерії

1. 1. Бічна грудна артерія (a.thoracica lateralis) йде донизу по бічній стінці грудної клітки і забезпечує кров’ю грудну залозу, навколишні тканини, лімфатичні вузли пахвової ямки та м’язи (малий грудний та передній зубчастий).

 



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 914 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)