АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В. Глюкокортикоїди в підтримуючій дозі

Прочитайте:
  1. Глюкокортикоїди
  2. Глюкокортикоїди (ГК).
  3. Глюкокортикоїди, цитостатики та альтернативні препарати
  4. Глюкокортикоїди, цитостатики та альтернативні препарати.

С. Мінералокортикоїди

D. Адреналін

Е. Кортикостероїди

 

 

420. При огляді 3-річної дитини виявлене порушення обвапнення кісток, деформацію хребта і грудної клітки, скривлення нижніх кінцівок. Який препарат є найбільш ефективним у даній ситуації?

А. Тіаміну бромід

В. Токоферол

С. Глюкоза

D. Ергокальциферол

Е. Адіурекрин

 

421. Хворий цукровим діабетом ранком натще одержав призначену дозу інсуліну пролонгованої дії. Пропустив черговий прийом їжі і незабаром відчув ознаки гіпоглікемії. Застосування глюкози стан не полегшив. Який препарат необхідно ввести для лікування даного стану?

А. Гідрокортизон

В. Норадреналін

С. Преднізолон

D. Адреналін

Е. Триамцинолон

 

422. Хворий з інфекційним мононуклеозом протягом 2-х тижнів приймав глюкокортикортикостероїдні препарати. Наступила ремісія, але в нього виникло загострення хронічного тонзиліта. Результатом якої дії глюкокортикостероїдів є дане ускладнення?

А. Антитоксичної

В. Протизапальної

С. Імунодепресивної

D. Антиалергічної

Е. Протишокової

 

423. Хворому 60 років. Страждає гіпертонічною хворобою. Артеріальний тиск 180/90 мм рт.ст. Знаходиться на диспансерному обліку з приводу цукрового діабету. Приймає цукрознижуючі засоби похідні сульфанілсечовини. За порадою знайомого для лікування гіпертонії став приймати препарат, що викликав пролонгування лікарської гіпоглікемії. Який з перерахованих препаратів, прийнятих хворим як самолікування, міг викликати таку побічну дію?

А. Фенігідин

В. Празозин

С. Октадин

D. Діхлотіазид

E. Анаприлін

 

424. Хворий тривалий час лікувався з приводу тиреотоксикозу антитиреоїдним препаратом, що пригнічує синтез тиреоїдних гормонів у щитовидній залозі. Пред'являє скарги на диспептичні явища, появу припухлості на передній поверхні шиї. У крові - лейкопенія, агранулоцитоз. Яким антитиреоїдним препаратом проводилося лікування?

А. Дийодтирозін

В. Иод

С. Радіоактивний йод

D. Калію перхлорат

E. Мерказоліл

 

425. Хворий з діагнозом цукровий діабет пред'явив скарги на млявість, апатію, утруднення подиху. Об'єктивно: свідомість поплутана, шкірні покриви бліді, сухі, риси обличчя загострені, очі запалі. Артеріальний тиск 100/60 мм рт. ст., пульс слабкий, запах ацетону із рота, явище гіперглікемічної коми. Який препарат необхідно ввести для лікування даного стану?

А. Глібутид

В. Букарбн

С. Протамін-цинк-інсулін

D. Бутамід

E. Інсулін

 

426. Вкажіть препарат гормону задньої частки гіпофіза, який застосовують для стимуляції родової діяльності.

А. Динопрост

В. Динопростон

С. Пахікарпін

D. Сальбутамол

E. Окситоцин

 

427. Вкажіть гормональний препарат, який застосовують при нецукровому діабеті.

А. Окситоцин

В. Інсулін

С. Тироксин

D. Преднізолон


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 516 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)