АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. М-холіно6локатори

 

346. Хворому з артеріальною гіпертензією (160/90 мм рт. ст.) призначений гіпотензивний засіб. Через годину після прийому усередину першої таблетки він відчув деяке посилення головного болю, вимір артеріального тиску показав величину 170/100 мм рт. ст. Хворий приліг у постіль, через 2 години після чергового виміру артеріального тиску його величина була 140/90 мм рт. ст. Укажіть гіпотензивний засіб, що спочатку викликає підвищення артеріального тиску.Що було призначено хворому.

А. Празозін

В. Каптоприл

С. Анаприлін

D. Ніфедипін

E. Октадин

 

347. Хворий з гіпертонічною хворобою має супутнє захворювання хронічний бронхіт з астматичним компонентом. Який з перерахованих гіпотензивних засобів (у зв'язку з його впливом на бронхи) протипоказано пацієнту?

А. Каптоприл

В. Празозін

С. Ніфедипін

D. Діхлотиазід

E. Анаприлін

 

348. Хворому у зв'язку зі значним підвищенням артеріального тиску було зроблено п/к ін'єкція гіпотензивного препарату. Через якийсь час при спробі підвестися з ліжка хворий відчув запаморочення, потемніння в очах і знепритомнів. Який з перерахованих гіпотензивних препаратів може викликати розвиток ортостатичного колапсу?

А. Но-шпа

В. Папаверін

С. Дибазол

D. Фуросемід

E. Бензогексоній

 

349. У хворого на тлі хронічного гломерулонефрита розвилася стійка артеріальна гіпертензія. Укажіть групу найбільш ефективних лікарських засобів для лікування такого пацієнта.

А. Гангліоблокатори

В. α-адреноблокатори

С. Міотропні спазмолітики

D. Антагоністи кальцію

Е. Інгібітори ангіотензинперетворюючого ферменту

 

350. Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на погіршення пам'яті, «шум у голові». При обстеженні аналіз крові показав підвищений зміст холестерину і ліпоротеідів низкої щільності. Установлено діагноз: атеросклероз судин головного мозку. Укажіть, який з перерахованих препаратів необхідно застосувати для етіотропної терапії?

А. Еуфілін

В. Дибазол

С. Нимодипін

D. Міноксиділ

E. Клофібрат

 

351. Вкажіть препарат, механізм гіпотензивної дії якого складається в блокаді кальцієвих каналів мембран судинних міоцитів, що приводить до зменшення входу в них іонів кальцію і, у результаті, до розширення судин.

А. Клофелін

В. Резерпін

С. Каптоприл

D. Папаверін

E. Фенігідин

 

352. Вкажіть препарат, механізм гіпотензивної дії якого полягає в гнобленні активності ангіотензинперетворюючого ферменту.

А. Клофелін

В. Резерпін

С. Фенігідин (нифедипін)

D. Папаверін

E. Каптоприл

 

 


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 399 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)