АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Е. Біотрансформації в печінці

Прочитайте:
  1. E. Прискорення синтезу протромбіну в печінці
  2. Знешкодження токсичних речовин у печінці
  3. Окиснення алкоголю в печінці
  4. Порушення біохімічних процесів у печінці при окремих захворюваннях

 

320. Хворий знаходиться в травматологічному відділенні на лікуванні після автомобільної катастрофи, у якій одержав травму черепа. Рани шкіри голови стали гоїтися, але розвивається прогресуюча втрата пам'яті. Яким засобом варто скористатися для лікування посттравматичної амнезії?

А. Пірацетам

B. Кофеїн

C. Дифенін

D. Леводопа

Е. Індометацин

 

321. Лікувальна дія пентоксифіліна при порушеннях мозкового кровообігу обумовлено наступними факторами, за винятком:

A. Зниження серцевого викиду

B. Поліпшення мікроциркуляції

C. Зменшення агрегації тромбоцитів

D. Збільшення доставки кисню в зону ішемії

E. Зниження в'язкості крові

 

322. Хворому, що страждає приступами стенокардії, показане застосування нітратів тривалої дії. Указати препарат з перерахованих:

A. Нітронг

B. Нітрогліцерин

C. Валідол

D. Верапаміл

E. Фенігідин

 

 

323. У хворої на стенокардію напруги супутнім захворюванням є артеріальна гіпотензія. Який з нижчеперелічених антиангінальних засобів, не даючий зниження артеріального тиску крові, варто призначити в даній ситуації?

А. Анаприлін

В. Нітрогліцерин

С. Аміодарон

D. Ніфедипін

E. Пентоксифи лін

 

324. В кардіологічне відділення надійшов хворий з діагнозом ішемічна хвороба серця (стенокардія напруги) із супутніми серцевою аритмією (пароксизмальна тахікардія) і артеріальною гіпертензією. Вкажіть антиангінальний засіб і його групову належність, що показано для призначення хворому з урахуванням його ефективності стосовно супутнього захворюванням.

А. Органічний нітрат - нітрогліцерин

В. Міотропний коронароактивний засіб

карбокромен

С. Антагоніст кальцію - ніфедипін

D. Адреностимулятор - нонахлазін

E. Адреноблокатор – анаприлін

 

325. Хворому зі стабільною стенокардією напруги з частими приступами показане лікування β-адреноблокаторами. Лікар призначив анаприлін по 0,02 усередину 3 рази на день. Через тиждень хворий, відзначаючи поліпшення з боку серця, став пред'являти скарги на утруднення дихання. Укажіть на який засіб варто замінити анаприлін?

А.Антагоніст кальцію - верапаміл

В.Препарат нітрогліцерину тривалої дії –

сустак-форте

С.Антагоніст кальцію - ніфедипін

D.Органічний нітрат - нітрогліцерин

E.Кардіоселективний β1-адреноблокатор

Талінолол

 

326. Хворий з ішемічною хворобою серця страждає частими головними болями. Який з нижче перерахованих антиангінальних засобів не викликає появи головного болю?

А. Тринітролонг

В. Сустак

С. Нітронг

D. Еринит

E. Пентоксифил ін

 

327. Хворий надійшов у клініку нервових хвороб зі скаргами на різкий головний біль, нудоту, блювоту, почуття оніміння і слабість у правій руці, порушення мови, артеріальний тиск 220/130 мм. рт. ст. Протягом 15 років страждає гіпертонічною хворобою. Після обстеження поставлений діагноз: ішемія в лівій півкулі мозку в результаті спазму судин і порушення венозного відтоку. Виберіть із зазначених препаратів найбільш кращий для поліпшення кровообігу мозку, що усуває гіперкоагуляцію в гострому періоді хвороби.

А. Сиднофен

В. Кофеїн

С. Мерідил

D. Аміналон


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 460 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)