АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. Ксантинола нікотинат

 

328. Хворий, що приймав вітамінний препарат для профілактики спазмів судин головного мозку, пред'явив скарги на неприємні відчуття, зв'язані з прийомом цих ліків: почервоніння обличчя і верхньої половини тулуба, запаморочення, почуття припливу крові до голови. Для якого препарату характерні зазначені побічні ефекти?

А. Токоферолу ацетат

В. Нікотинамід

С. Тіаміну бромід

D. Кальцію пангамат

E. Нікотинова кислота

 

329. Укажіть препарат нітрогліцерину тривалої дії:

А. Валідол

В. Амілнітрит

С. Натрію нітропрусид

D. Дипіридамол

E. Сустак

 

330. Укажіть препарат, що має антиангінальну дію за рахунок зниження потреби міокарда в кисні і підвищення доставки кисню до міокарда:

А. Анаприлін

В. Дипіридамол

С. Талінолол

D. Карбокромен

E. Нітрогліцерин

 

331. Визначте антиангінальний препарат по фармакологічних ефектах. Незначно підвищує коронарний кровоток (особливо в субендокардіальних ділянках), але головною причиною усунення стенокардії є розслаблення периферичних артерій і вен і, отже, зменшення навантаження на серце, що веде до зменшення роботи серця і зниженню його потреби в кисні. Крім того, він пригнічує центральні ланки коронарозвужуючих і кардіостимулюючих рефлексів.

А.Фенігідин

В. Аміодарон

С. Валідол

D. Анаприлін

E. Нітрогліцерин

 

332. Жінка 42 років надійшла в кардіологічне відділення з діагнозом стенокардія. Приступи виникають 3-4 рази в день, артеріальний тиск 170/100 мм рт.ст., пульс 84 уд/хв. На ЭКГ - екстрасистоли. Який із препататів найбільше доцільно призначити хворій для лікування?

А. Карбокромен

В. Еуфілін

С. Нітрогліцерин

D. Папаверин

E. Анаприлін

 

333. Укажіть засіб, застосовуваний для лікування стенокардії, артеріальної гіпертензії і серцевих тахіаритмій.

А. Резерпін

В. Фентоламін

С. Празозін

D. Октадин

E. Анаприлін

 

334. Хворому під час приступу стенокардії призначили лікарський засіб у таблетках сублінгвально. Через 1 хвилину біль, що давить, у серці ослабшав, але з'явився пульсуючий головний біль. Визначьте цей препарат:

А. Анаприлін

В. Верапаміл

С. Фенігідин

D. Папаверін

E. Нітрогліцерин

 

335. Вкажіть антиангінальний засіб, що краще призначити хворому -стенокардією при наявності тахікардії:

А. Нітронг

В. Дипіридамол

С. Нітросорбід

D. Еринит

E. Верапаміл

 

Антигіпертензивні та гіпохолестеринемічні засоби

 

 

336. У хворого на гіпертонічну хворобу підвищений рівень реніну в плазмі крові. Якій фармакологічній групі засобів треба віддати перевагу для його лікування?

А. α1-адреноблокатори

В. Антагоністи іонів кальцію

С. Діуретики


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 489 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)