АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Глюконат кальцію

Прочитайте:
  1. E.Дефіцит кальцію при видаленні паращитовидних залоз
  2. А. Кальцію хлорид
  3. Застосовують вітамін D, оссін (фторид натрію), препарати кальцію. Можливе застосування гомеопатичних
  4. Міжфолікулярні С-клітини продукують гормон – кальцитонін, що має властивості разом з паратгормоном регулювати обмін кальцію.
  5. Порушення обміну кальцію
  6. Роль кальцитоніну, паратгормону та вітаміну Д3 в регуляції сталості іонів кальцію та фосфатів у крові.
  7. Хлоргекседина биглюконат.

В. Цитрат натрію

С. Цитрат калію

D Декстран

Е. Поліглюкін

 

380. У чоловіка 45 років, через 3 роки після операції видалення шлунка, вміст еритроцитів у крові складає 2,0х1012 л, Нв - 85 г/л, колірний показник - 1,27.Порушення усмоктування якого вітаміну викликало зміну еритропоеза?

А.С

В. Р

С. А

D. B6

Е. B12

 

381. Хворий гострим інфарктом міокарда в складі комплексної терапії одержував гепарин. Через якийсь час з'явилася гематурія. Який препарат (антидот) усуває це ускладнення?

А. Фібриноген

B. Протаміну сульфат

C. Неодокумарин

D. Амінокапронова кислота

Е. Вікасол

 

382. Хворому 60 років, довгостроково хворіє стенокардією, разом з коронаролітиками лікар призначив ацетилсаліцилову кислоту. Указати механізм антиагрегатної дії ацетилсаліцилової кислоти:

А. Пригнічує циклооксигеназу

B.Пригнічує фосфодіестеразу

С. Стимулює аденілатциклазу тромбоцитів

D.Підвищує синтез простоцикліна

Е. Має мембраностабілізуючю дію

 

383. У хворого з хронічною гемороїдальною кровотечею виявлене зниження кольорового показника до 0,9, вміст гемоглобіну - 75%. Вибрати препарат для нормалізації показників крові:

А. Заліза лактат

B.Ферковен

С.Вітамін B12

D.Фолієва кислота

Е. Натрію нуклеінат

 

384. Хвора 82 року скаржиться на розлад центральної нервової системи, шлунково-кишкового тракту. При обстеженні виявлені: анемія, зниження рівня фактора Касла, гіпохлоргідрія, знижена кислотність шлункового соку. Можлива причина даного симптомокомплекса?

А.Недолік секреції реніну

B.Недолік у їжі вітаміну В12

С. Недолік у їжі фолієвої кислоти

D.Авітаміноз вітаміну К

Е. Порушено усмоктування вітаміну В12

 

385. Хворий скаржиться на втрату апетиту, зниження ваги, слабість, болі в епігастральній області. На основі клінічних даних і аналізу крові був поставлений діагноз: хвороба Адісона-Бірмера (перніціозна, мегалобластична анемія). Який препарат є основним для лікування даного захворювання?

А. Цианкобаламін

В. Фолієва кислота

С. Ферковен

D. Коамід

Е. Заліза лактат

 

386. Хворому, що страждає тромбоемболічною хворобою, призначений синтетичний антикоагулянт фенілін. Антагоністом якого вітаміну є це з'єднання?

А. Вітаміну К

В. Вітаміну Е

С. Вітаміну А

D. Вітаміну D

Е. Вітаміну С

 

387. Хворий 70 років протягом декількох років був на диспансерному обліку з приводу цирозу печінки. У результаті незначної травми руки виникла кровотеча. Аналіз крові показав збільшення фібринолітичної активності. Вкажіть, який препарат найбільш показаний у даній ситуації.

А. Вікасол

В. Фібриноген

С. Губка гемостатична

D. Кальцію хлорид


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 467 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)